Bestuurder Stichting Zilveren camera:
Straks mogelijk ook prijzen  voor foto’s van amateurs

Proloog
Gepubliceerd: 11 september 2014

Advertentie

Het nieuwe richtprijzenboekje 2019 is uit!

Het richtprijzenboekje dient behalve voor prijsindicatie ook als richtlijn in gerechtelijke procedures bij toewijzing van honoraria en schadevergoedingen bij geschillen. De richtprijzen zijn gebaseerd op onderzoek naar het prijspeil voor publicatie en productie. Bij de prijsberekening worden behalve resultaten van binnenlands onderzoek ook de prijzen van (EU) beheersmaatschappijen zoals het Belgische Sofam meegenomen.

Klik hier voor meer informatie
of om het boekje te bestellen
.

view counter

afbeelding 2Volgens bestuurder Wim van Sinderen is het mogelijk dat binnenkort ook amateurs met hun 'nieuwsfoto's' de Zilveren Camera kunnen winnen. Dit juweeltje kwam tot ons via de mond  van het bestuurslid van de stichting Zilveren Camera. De ambiance was ook zeer geschikt, de saillante mededeling maakte deel uit van zijn openingstoespraak tijdens de tentoonstellingen van de winnende foto’s van de Zilveren Camera in het CBK (in de Nieuwe Kolk) en in de aangrenzende Kunstsalon aan de Vaart in Assen.

Van Sinderen:

Bijna iedereen is tegenwoordig gewapend met een smartphone en bij het toevallig op de plaats van belangrijke nieuwsevenementen, is zo’n foto snel gemaakt en doorgestuurd' . Wel erg tactvol om dit te debiteren op een plaats waar een aantal professionals aanwezig waren.  Zeker in een tijd waarin vrijwel iedereen die fotografie op hoog niveau bedrijft moet vechten voor een eerlijke boterham met dun beleg in een naakt bestaan..

PhotoNmagazine vindt dit echter niet verbazend, ook bij de Zilveren Camera slaat de verloedering door de gekrompen budgetten toe. Was het niet de organisatie van de Zilveren Camera die het presteerde om op Professional Imaging, in een werkelijk professionele omgeving,  een tentoonstelling te presenteren, afgedrukt via een fotokopieermachine met van die goedkope plastic posterklemmen boven en onder om de foto's in het gareel te houden. Met een milieuvriendelijke tentoonstellingsbelichting van 0,00 Watt? Enkele foto's van dit beschamende event vindt u onderaan.

Wim van Sinderen heeft op zijn Linkedin profiel en waarschijnlijk dus ook op zijn naamkaartje de pakkende titel 'Senior Curator at The Hague Museum of Photography' staan. De grote vraag is of dit  niet de periode inluidt dat ook arrogante amateurs curator kunnen worden?

 Opmerking: De bijgaande foto's zijn gemaakt door de gedoodverfde winnaar van de Zilveren Camera 2014, met een mobieltje van onbekend merk...

Klik op een afbeelding voor een vergroting
afbeelding 1 afbeelding 2 afbeelding 3 afbeelding 4 afbeelding 5 afbeelding 6 afbeelding 7 afbeelding 8  

advertentie

Dagcursus colormanagement

volgens ISO 12646:2008 en ISO 3664:2009

In Europa wordt het meer en meer noodzakelijk voor fotografen volgens de recente normen te werken, zowel voor de toelevering aan de grafische industrie als ook aan digitale (multi)media.

In de cursus worden ook andere aspecten behandeld die van invloed zijn op het communicatieve beeld: De menselijke perceptie en de kleurbeleving, hoe de zintuigen op her verkeerde been kunnen worden gezet, de interactie tussen kleur en menselijk gedrag.

ImageLink

Datacommunicatie & Uitgeefprojekten

Telefoon: +31 24 397 08 11
imagelink.photonmagazine.eu/dagcursus-colormanagement

view counter