Ik heb er zin in…

Proloog
Gepubliceerd: 10 maart 2016

Advertentie

Het nieuwe richtprijzenboekje 2019 is uit!

Het richtprijzenboekje dient behalve voor prijsindicatie ook als richtlijn in gerechtelijke procedures bij toewijzing van honoraria en schadevergoedingen bij geschillen. De richtprijzen zijn gebaseerd op onderzoek naar het prijspeil voor publicatie en productie. Bij de prijsberekening worden behalve resultaten van binnenlands onderzoek ook de prijzen van (EU) beheersmaatschappijen zoals het Belgische Sofam meegenomen.

Klik hier voor meer informatie
of om het boekje te bestellen
.

view counter

afbeelding 2De tijd gaat snel. Even Pasen, Kerst, Oud en Nieuw en Professional Imaging staat voor de 17e maal voor de deur. Het tovert het leven gedurende twee weken om in een dolhuis, waarna er een ontzettend inspannend, ontspannend, leuk, leerzaam, aangenaam en bijzonder lang weekend voor de deur staat. Professional Imaging.

De advocaten die deel uitmaken van de redactie zijn ook weer van de partij om te speeddaten met de bezoekers. Hebt u een probleem op gebied van intellectueel eigendom? auteursrechtelijk probleem? Kitty, Daniëlle, Linda, Carrie en juridisch medewerkster Chloé die nog een opleiding op HBO niveau volgt staan iedereen kort en informatief te woord. Niet alleen auteursrecht, maar ook merken- en ondernemingsrecht kunnen aan de orde komen..

Natuurlijk staan technische man Joep en 'publieksvoorlichtster' Agnes de bezoekers te woord betreffende het magazine, af en toe loopt er ook een redacteur naar binnen. Zelf ben ik er natuurlijk ook of loop ik op de beurs rond om een heftige snuf mee te krijgen van dit fantastische evenement. Er is veel te zien, er zijn boeiende sprekers uit vele delen van de wereld, er zijn demonstraties, te veel om op te noemen.

De expo van de Zilveren Camera 2015 is er te zien, ik hoop eigenlijk de winnaar Eddy van Wessel er te ontmoeten, die is er als spreker. Er is een live shoot studio, Ahmet Polat, dit jaar 'het gezicht van Nederland geeft iedere dag een lezing in het Adobe Theater, Frank Doorhof en Little Shao zijn te zien en te beluisteren, onder andere in het live shoot theater, in de AV studio zijn interviews bij te wonen en er kan worden meegekeken bij de montages van de beelden tot een eindproduct. In Hal 1 vinden een paar maal per dag panel discussies over uiteenlopende thema's plaats onder leiding van een dagvoorzitter. Niet te missen zijn de drone demonstraties in een dronekooi, Wiebe de Jager, bekend van het boek Dronefotografie en oprichter van Dronewatch.nl spreekt in het Adobe Theater.
En natuurlijk mogen wij de stands van de beursexposanten niet vergeten met alles voor de vakman en de betere amateur. Dit is maar een kleine greep uit wat de beurs heeft te bieden.

De ruim 6.000 vierkante meter is toch een stuk aangenamer en groter dan de locatie waar de beurs tot voor het laatst in 2013 werd gehouden. Ik realiseer mij ineens dat dit het derde jaar is in Nijkerk.

De parkeerproblemen die er de eerste keer waren zijn opgelost, het probleem van de mensen die wel registreerden maar niet kwamen en zo alles blokkeerden voor diegenen die wel wilden komen is ook getackeld, want vol is vol. Je kunt nu gewoon registreren via je smartphone. Zelfs wanneer je op weg bent naar de beurs! Een ticket printen hoeft niet, je slaat gewoon de barcode op die bij de ingang vanaf het schermpje kan worden ingelezen. Innovatie noemt men dat. Ben je met de wagen, dan wel even stoppen. Registreren wanneer je rijdt is enorm gevaarlijk en kan bovendien stevig worden beboet.

In ieder geval wordt het een goede beurs, dat is een soort voorgevoel dat tot op heden iedere keer is uitgekomen. Kom gerust bij ons langs.

Tot slot ligt er aan mijn kant een vraag. Hebben jullie er ook zin in?

Advertentie

Het nieuwe richtprijzenboekje 2019 is uit!

Het richtprijzenboekje dient behalve voor prijsindicatie ook als richtlijn in gerechtelijke procedures bij toewijzing van honoraria en schadevergoedingen bij geschillen. De richtprijzen zijn gebaseerd op onderzoek naar het prijspeil voor publicatie en productie. Bij de prijsberekening worden behalve resultaten van binnenlands onderzoek ook de prijzen van (EU) beheersmaatschappijen zoals het Belgische Sofam meegenomen. Omdat een prijs afhankelijk is van de ervaring, uitrusting en specialisatie van de fotograaf moeten deze prijzen als een gemiddelde worden beschouwd voor hetgeen door afnemers voor fotografie moet worden betaald. Verder bevat dit herziene werkje een link naar de Algemene Voorwaarden Dupho, informatie over licenties, ISO-normen, IPTC metadata en aanlevering van digitale beeldbestanden. Niet alleen voor de fotograaf van nut, maar ook voor de beeldinkoper.

Klik hier voor meer informatie of om het boekje te bestellen.

view counter