Arca Printers en Supplies

Innova IFA24 210 gr/m2, prachtig fine art mat papier, voor een vriendelijke prijs

Review geschreven door: Jan R. Smit, Fine Art Printing Specialist

Inleiding

De firma Innova, begin deze eeuw gestart en geleid door een management team dat zijn sporen heeft verdiend in de vervaardiging van digitaal printpapier voor vanaf het begin van de inktjet revolutie in de 80-er jaren van de vorige eeuw. Bij hun productontwikkeling laten zij zich vooral leiden door de markt als het gaat om Fine Art papieren. Een van hun papieren in de mat fine art portfolio is IFA24.

Alles over het vernissen en opspannen van Canvas

Een canvas afdrukken, Clearshield vernis aanbrengen en vervolgens opspannen met Dutchwood spielatten. Is een vernis aanbrengen en een canvas opspannen moeilijk? Nee hoor, volg onze stap voor stap instructie en ontdek hoe gemakkelijk het is.

Photo Rag Metallic

Een ongekend mooi zilverkleurige papier met metallic effect dat garant staat voor prachtige resultaten voor bijvoorbeeld zwart-wit fotografie maar ook zeer geschikt is voor kleur. Het papier heeft de karakteristieke Photo Rag oppervlaktestructuur en weelderige uitstraling maar wat het echt onderscheidend maakt is de zilverkleurige afwerking. Het verfijnde zilver metallic effect onderstreept het beeld en versterkt motieven met metalen elementen, reflecties, ijs en glas, architectuur- en landschap shots, evenals zwart-witfoto's met hoogcontrast tonen. Photo Rag Metallic is zuur- en ligninevrij en voldoet aan de hoogste eisen qua leeftijdsweerstand.

Arca 12,5 jaar dealer van Epson grootformaatprinters

Arca Printers en Supplies is al 12,5 jaar dealer van Epson grootformaat inktjetprinters ,voornamelijk gericht op de imagingmarkt, zoals fotografie, design en decoratie. Niet alleen 12,5 jaar dealer, maar Arca kreeg sinds enkele jaren ook het predicaar Gold+ dealer. Dit is geen loze marketingtitel, maar het houdt in dat Arca een erkende serviceverlener is en kennis en ondersteuning aan de gebruikers biedt. Arca hanteert de filosofie dat een tevreden gebruiker ook bij de aanschaf van een nieuwe printer waarschijnlijk weer zal kiezen voor een Epson printer met de inmiddels spreekwoordelijke Arca service.

Arca levert A2 fotoprinter SC-P800 uit

De nieuwe SC-P800 van Epson opent de deur naar een nieuwe generatie professionele fotoprinters. Ervaar grotere flexibiliteit bij het printen dan ooit tevoren en vergroot uw creatieve mogelijkheden met deze functierijke printer van superieure kwaliteit. Met zijn slanke en elegante design vormt de SC-P800 de nieuwe norm voor A2+-fotoprinters en past hij perfect in elke professionele werkomgeving. Arca levert de printer samen met een accessoire pakket tegen een zeer concurrerende prijs uit.

Plakken zonder lijmresten met YouTac

Stevig en flexibel, zo zou je YouTac het beste kunnen omschrijven, want dankzij het zelfklevende oppervlak plak je jou YouTac print steeds weer opnieuw op vrijwel iedere ondergrond. Want ook wanneer je de print er weer afhaalt laat hij geen lijmresten achter en behoud het oppervlak zijn zelfklevende effect.

Die ene poster toch even op een andere plek hangen? Geen probleem. Dit maakt YouTac uitermate geschikt voor promotiedoeleinden en reclame-uitingen. Of het nu om een beurs gaat, (tijdelijke) decoratie van winkels, signing in expositieruimtes, op auto's etc. het is allemaal mogelijk met YouTac.

Canvas gemakkelijk opspannen met GoFrame

Met het GoFrame systeem van Innova kan iedereen een canvas opspannen. Ook vijf- en meerhoekige canvassen!
Tijdbesparend en zeer efficiënt, doordat er geen nietjes en losse opspanners meer nodig zijn is het canvas in een handomdraai gereed!

Alle GoFrame spanlatten hebben een zelfklevende laag, waardoor de canvassen niet meer handmatig hoeven te worden vastgeniet. Verwijder simpelweg de beschermlaag van de zelfklevende laag, positioneer de latten in de juiste hoekstukken en plaats ze op het canvas.

Printer leasen? Arca!

Op papier is hert mooi, de return on investment, de tijd waarin je apparatuur terugverdient. Maar wat wanneer de bank niet wil omdat je nieuwe smartphone-abonnement bij de BKR staat gesignaleerd omdat de aflossing in het maandbedrag zit?

De perfecte oplossing van Arca: Lease je grootformaatprinter vanaf € 60 per jaar met een looptijd van 36 maanden en een lage rentevergoeding. Starter of bestaande gebruiker? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij vertellen u graag alle details.

Nieuwe Innova papiersoorten

Nieuw van Innova is de Editions FineArt range, bestemd voor gebruik in printers uitgerust met gepigmenteerde inkten op waterbasis. Deze nieuwe lijn bestaat onder andere uit een 2-tal producten, ontwikkeld door Innova in samenwerking met de oudste papierfabriek van Europa, de Italiaanse producent FABRIANO. De geschiedenis van FABRIANO gaat terug tot in de 13e eeuw.

De specialiteit van FABRIANO ligt in het vervaardigen van papier voor de beeldende kunstenaar.

Personal Quarèl passepartouts

Een fraaie serie passe-partouts, uitgevoerd in karton van 1.6 mm dikte, soms compleet met envelop en voorzien van een standaard, voor verschillende toepassingen geschikt.

Een gebroken wit passe-partout kan worden verfraaid met verf, glitters, een thematisch zelfklevend etiket. Geschikt als omlijsting van een foto, voor een eigen persoonlijke verjaardags- of kerstkaart, de toepassingen zijn legio en worden uiteindelijk slechts begrensd door uw fantasie.

Jetmaster Photopanels, spelen met blokken

Een merkwaardig product, deze fotopanelen. Om te beginnen zijn deze heel erg licht De fotopanelen hebben een kern van schuim met een dunne plaat op de achterzijde. De voorkant lijkt van hetzelfde materiaal, maar is zelfklevend. De zijkanten zien er mooi uit: afgewerkt met kunststof. Dit is zowel in zwart als in wit te leveren.

Hahnemühle FineArt Baryta Satin 300gr/m2: Fine Art papier voor levendige fijne weergave

Hahnemühle introduceert regelmatig nieuwe papiersoorten. Op de PhotoKina 2014 werd het Hahnemühle FineArt Baryta Satin 300gr/m2 aangekondigd als nieuwe telg aan hun FineArt lijn. Deze telg heeft onlangs het licht mogen zien.

Eigenschappen, een nogal technisch verhaal

Hahnemühle FineArt Baryta Satin 300gr/m2 is een bariet papier met een natuurlijk wit en satijn-glanzend oppervlak. Het bariumsulfaat in de toplaag in samenhang met de microporeuze inktreceptor laag geeft een exceptioneel beeldresultaat met grote kleurruimte en intensieve kleuren. FineArt Baryta Satin maakt extreemdiepe zwarting (Dmax) mogelijk, excellente beeldscherpte en is perfect voor zwart-wit fotografie.

Enquête Professional Imaging 2014 afgesloten

Met de heli naar een bevriende boer, brood mee en armoe

Naar aanleiding van de nieuwe locatie en opzet werd er door PhotoNmagazine.eu een enquête uitgeschreven, er reageerden 35 respondenten. Op zich een teleurstellend aantal, het kan niet als representatief worden beschouwd. Maar het geeft wel een indruk over de wijze waarop de beurs door de bezoekers en exploitanten werd ontvangen, over het algemeen als redelijk tot goed. 15 mensen vonden het zeer aantrekkelijk en 16 vonden het aantrekkelijk. Er was 1 respondent die de beurs matig vond en 2 mensen oordeelden 'slecht'.

Henk van Kooten

Stel, er wordt een nieuwe horecagelegenheid geopend. Er wordt een fotograaf gevraagd om er een fotoserie op te hangen. De deadline is twee weken. Het pand wordt nog verbouwd en bestaat voor een groot deel uit stof, voor het andere deel uit rommel. Verzin een list! De Ontmoeting werd geboren. Een project van de fotograaf die fotograaf werd omdat niemand zijn kinderen behoorlijk kon fotograferen.

Awards als water

Henk van Kooten is bekend als portretfotograaf. Hij is ook zeer waarschijnlijk de enige Nederlandse fotograaf die internationaal voor beoordelingen en jureringen wordt gevraagd. Een bevlogen fotograaf. Wanneer ik bij hem in Wijchen, onder de rook van Nijmegen, naar binnen loop om meer te vernemen over zijn laatste project ben ik, sinds ik hem jaren geleden leerde kennen, al vele awards, bestuurslidmaatschappen en jureringen verder, het is moeilijk om bij Henk in de pas te blijven. De meest recente functie die hij vervulde was president van de Engelse organisatie MPA, van (2010 tot en met 2011). Henk maakt niet het standaardportret dat wij zo goed kennen, hij experimenteert met liefde voor zijn onderwerp, luistert naar de mensen die hij portretteert. Hij timmert ook aan de weg, voortgestuwd door zijn zelfbewustheid en staat voor de liefde voor het vak en straalt dat uit. Degenen die hem goed kennen worden door hem meegesleept in diepe discussies over het beeld. Over de kwaliteit die het werk dient te hebben, over het aanzien van het vak en fotografen die zich onvoldoende als vaklieden weten te profileren.