Smartphone

Printer leasen? Arca!

Op papier is hert mooi, de return on investment, de tijd waarin je apparatuur terugverdient. Maar wat wanneer de bank niet wil omdat je nieuwe smartphone-abonnement bij de BKR staat gesignaleerd omdat de aflossing in het maandbedrag zit?

De perfecte oplossing van Arca: Lease je grootformaatprinter vanaf € 60 per jaar met een looptijd van 36 maanden en een lage rentevergoeding. Starter of bestaande gebruiker? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij vertellen u graag alle details.

Hack luistert lid van Amerikaans congres af

Het Amerikaanse Congreslid Ted Lieu mocht uit de eerste hand ervaren hoe kwetsbaar mobiele telefoons zijn voor afluisteren en geografische tracking. Hackers blijken in staat te zijn om zijn gesprekken op te nemen en te zijn bewegingen te controleren met niets meer dan het publieke tien-cijferige telefoonnummer van de smartphone die hij gebruikte.

De iPhone van congreslid Ted Lieu werd met zijn eigen toestemming gehackt. Dit ten behoeve van een uitzending van CBS (het programma 60 Minutes). De Duitser Karsten Nohl, hoofd van het Duitse 'Security Research Labs' demonstreerde in staat te zijn alle oproepen van of naar de telefoon en de precieze locaties waarvan werd gebeld in real-time te kunnen volgen. Op een gegeven moment konden kristalheldere opnamen door Nohl worden gemaakt van een gesprek dat Lieu had met de Amerikaanse National Security Agency. Terwijl Security Research Labs toestemming had om het experiment uit te voeren staat er niets in de weg voor kwaadwillende hackers om hetzelfde te doen.

Drie dagen Professional Imaging 2016, een weergaloos feestje in Nijkerk

Voor de zeventiende maal gingen op 12 maart 2016 om half tien de deuren open voor de lange rij mensen, die zich al verzameld hadden voor De Loods in Nijkerk, om bij de eersten te horen die binnenkomen voor de ochtendsessies die vanaf tien uur beginnen. Deze dag om een goede zitplaats te veroveren in het Adobe theater waar hoofdspreker Joel Grimes drie kwartier zijn verhaal hield, want voor de sessies geldt: 'vol is gewoon vol'.

Enthousiast team

Op de kopfoto is het team te zien dat verantwoordelijk was voor het reilen en zeilen. Van de ingangscontrole, het oplossen van kleine en grote problemen van de bezoekers en de standhouders tot de begeleiding van de sprekers en het bedienen van de apparatuur op de podia. Helaas kon niet iedereen er op staan. Het gehele team wordt namens de bezoekers door PhotoNmagazine heel hartelijk bedankt voor hun inzet! Zonder hen geen Professional Imaging!

Ook Mac gebruikers bedreigd door ransomeware

PhotoNmagazine.eu meldde het voorkomen van ransomeware voor Mac al vorige week, gewaarschuwd door Stu Sjouwerman van expertise- en trainingsorganisatie KnowBe4. Het bleek echter nóg ernstiger te zijn dan door de pers werd aangenomen. Met andere woorden, de gevaren en risico's beginnen nu pas tot het bewustzijn door te dringen.

Mac niet onaantastbaar, zoals vaak aangenomen

Er is een nieuwe vorm van ransomeware die zich mede richt op Mac-gebruikers. Niet alleen kleine gebruikers, maar ook grote systemen worden gehackt. Een van de slachtoffers is 'La Hospital' in Hollywood dat $17.000 in Bitcoins moest neertellen om het systeem, dat volledig plat lag, weer werkend te krijgen. Een gevaarlijke situatie omdat hier patiënten statussen en andere cruciale gegevens zijn opgeslagen.

Craig Federighi, senior vice president van Apple's software engineeringafdeling wordt in een breaking news-uitzending van het Fox businesskanaal geciteerd. Hij doelt in zijn betoog kennelijk mede op de verplichting een achterdeurtje in de beveiliging voor de NSA open te houden:

Heeft antivirussoftware op smartphones en camera's zin?

Niemand aarzelt antivirussoftware op de computer te installeren. Maar op de smartphone? Dat is toch geen computer? Deze misvatting zit bij velen tussen de oren gebakken. Een smartphone is namelijk opgebouwd rond een 'gewone' microprocessor. En meer en meer voeren wij er zaken op uit die wij gewend waren op de desktop uit te voeren.

Moet dit in toekomst ook bij een digitale camera? De vraag kan gemakkelijk worden beantwoord. Naarmate de camera meer en meer netwerk georiënteerd wordt zal deze data gaan bevatten en een toegangspoort kunnen worden naar netwerken en andere hardware. En zal dan een interessant object kunnen worden voor cybercriminelen. Wanneer ergens apps (software) op kunnen draaien kan er ook software op draaien die met malware wordt betiteld. Leuk voor het delen van bestanden. Ik moet vrezen dat et antwoord wel eens ja zou kunnen zijn.

'Light', een camera met zestien objectieven

Een camera in smartphoneformaat die dezelfde kwaliteit (of beter) produceert als een volwassen spiegelreflex met zoom of een knots met een tas vol lenzen? Volgens de makers van de Light L16 zet haar nieuwe en wellicht opzienbarende camera de fotografie in een geheel nieuw licht. Worden de makers de Oscar Barnacks van de moderne fotografie?

De oprichters van Light, gevestigd in Palo Alto in de VS, brachten $9.7 miljoen dollar bijeen voor de startup van het bedrijf. Het bedrag werd geheel gefourneerd door Silicon Valley veteranen. Met de bedoeling de fotografie opnieuw uit te vinden. Dit gebeurt met een team van elf PhD's, een academische graad voor researchonderzoekers, in dit geval gespecialiseerd in onderzoek naar computeroptiek. Wanneer wij de oprichters Rajiv Laroia en CEO Dave Grannan moeten geloven is er voor deze mensen genoeg te doen om nog twintig jaar te blijven doorontwikkelen.

De Light L16 camera met zestien ingebouwde objectiefjes biedt de kwaliteit en beeldcontrole van een DSLR met het gemak van een smartphone. In feite werkt de camera als 16 verschillende camera's waarvan er tien gelijktijdig een opname maken. De L16 neemt het beeld op met meerdere vaste brandpunten. De beelden worden door de ingebouwde hardware samengevoegd en op deze wijze ontstaat een opname met een resolutie tot 52 megapixels.

De parodie-pinguïn

De parodie-pinguïn is geen nieuw ontdekte diersoort, maar onderdeel van een opnieuw aangewakkerde parodiediscussie op het internet.
Aanleiding is onder andere dit artikel van Arno Lodder[1], die van mening is het openbaar maken van een ‘meme’ van een afbeelding van een pinguïn onder de parodie exceptie valt. Getty Images had volgens Lodder geen factuur mogen sturen voor het openbaar maken van de meme op het blog van de Duitse Geeksisters.

Memegenerator.net

Op de website van memegenerator is het mogelijk om (bewerkte) afbeeldingen te uploaden die gebruikers van de website dan kunnen gebruiken in combinatie met –veelal grappig bedoelde- teksten. Die afbeeldingen kun je vervolgens doorsturen per mail of opslaan op je computer of smartphone. Zo is de meme waarschijnlijk ook terechtgekomen op het blog van Geeksisters.

Trouwe lezer Rens Kromhout zond ons een link

Fotograaf Rens Kromhout zond ons een link naar een belangwekkend Amerikaans artikel. Het betreft een onderzoek betreffende de wijze waarop het publiek zich verbindt met fotojournalistiek in het veranderend medialandschap. een studie naar de waarde van goede nieuwsfotografie.

Het onderzoek maakte deel uit van een veel groter project, gesteund door de National Press Photographers Association. De studie helpt ons te begrijpen op welke wijze mensen fotojournalistiek waarderen.

In het kort, er werd een aantal foto's voorgelegd aan willekeurige mensen die deze enkele waarderingen mee mochten geven. Enkele verrassende uitkomsten willen wij u niet onthouden.

Succesvolle mensen vergaderen nooit met hun smartphone aan

Een onderzoek van de leidende Marshall School of Business van de University of Southern California in Los Angeles wijst iets uit wat wij min of meer onbewust al lang wisten. Smartphones kunnen je carrière schaden. Het zichtbaar meenemen en zeker het gebruik van je smartphone op vergaderingen ergert superieuren en ook collega's. Mensen die het meer geïrriteerd raken dan de anderen zijn die uit de groep van 40 jaar en ouder en vrouwen.

Het onderzoek werd onder meer gedaan via een enquête onder 554 fulltime werkende professionals met een inkomen van meer dan $30.000 in bedrijven met meer dan 50 werknemers. De antwoorden op een enkele vragen uit de enquête:

Bestuurder Stichting Zilveren camera: Straks mogelijk ook prijzen voor foto’s van amateurs

Volgens bestuurder Wim van Sinderen is het mogelijk dat binnenkort ook amateurs met hun 'nieuwsfoto's' de Zilveren Camera kunnen winnen. Dit juweeltje kwam tot ons via de mond  van het bestuurslid van de stichting Zilveren Camera. De ambiance was ook zeer geschikt, de saillante mededeling maakte deel uit van zijn openingstoespraak tijdens de tentoonstellingen van de winnende foto’s van de Zilveren Camera in het CBK (in de Nieuwe Kolk) en in de aangrenzende Kunstsalon aan de Vaart in Assen.

Andere energiebronnen

Laptops op zonne-energie, eetbare zoete batterijen, zonnepanelen in spuitbus en kleine windmolentjes, energie opwekken door lichaamsbeweging en met afval en winderigheid, het ligt nu allemaal net onder de horizon, maar het kan ons al snel bereiken.

Er zijn reeds veel mensen die gebruik maken van zonneladers voor kleine electronica en zonnepanelen voor de electriciteitsvoorziening van de caravan. Geruchten doen nu de ronde over zonne-energie voor de laptop en de smartphone. De American Energy Information Administration stelde onlangs dat de alternatieve energie in 2014 zal toenemen met ongeveer 3 procent en in 2040 zal zijn toegenomen tot 28 procent van de totale productie.

iPad is een computer

Haarlem, 4-12-2012

De rechtbank Haarlem heeft geoordeeld dat een iPad een computer is. Een werkgever heeft aan al haar werknemers een iPad met mobiel-internetdatakaart verstrekt. In geschil is of de iPad belastingvrij, dat wil zeggen zonder inhouding van loonheffing, aan de werknemers kan worden verstrekt. Daarbij is van belang onder welke bepaling van de Wet op de loonbelasting 1964 de iPad geschaard kan worden. Valt de iPad onder het begrip “telefoon, internet en dergelijke communicatiemiddelen”, dan kan de iPad belastingvrij worden verstrekt als het zakelijk gebruik van meer dan bijkomstig belang is. Is de iPad meer een met een computer vergelijkbaar apparaat, dan kan de iPad alleen belastingvrij worden verstrekt als de Ipad geheel of nagenoeg geheel zakelijk wordt gebruikt. Als aan de voorwaarden voor belastingvrije verstrekking niet wordt voldaan¸ dient loonheffing te worden geheven over de waarde van de iPad.

Gehackt! Apples Steve Wozniak's vrees bewaarheid, journalist raakt al zijn gegevens kwijt

Vorige week werd een journalist gehackt. Mat Honan maakte als technisch journalist niet alleen gebruik van social media maar had al zijn data zoals verhalen maar ook privé foto's 'in the cloud' opgeslagen en betaalde zijn aankopen vaak online. Kortom, hij had zijn digitale leven zeer comfortabel ingericht, mede door allerlei internetdiensten met elkaar te verbinden. Honan: “Binnen één uur was mijn gehele digitale leven vernietigd. Eerst werd mijn Google account overgenomen en gewist, hierna werd mijn Twitter-account gecompromitteerd door het als platform voor racistische en homo-onvriendelijke boodschappen te gebruiken. Het ergste van alles was dat er werd ingebroken in mijn AppleID account en dat dit door de hackers werd gebruikt om alle data op mijn iPhone, iPad, en MacBook te wissen.”

Kwestie van puzzeltje oplossen, de kettingreactie