Internet telefonie, aanzienlijke besparing op telefoonkosten

In België en Nederland: abonnement € 7,40 per jaar!

Advertentie

Het nieuwe richtprijzenboekje 2019 is uit!

Het richtprijzenboekje dient behalve voor prijsindicatie ook als richtlijn in gerechtelijke procedures bij toewijzing van honoraria en schadevergoedingen bij geschillen. De richtprijzen zijn gebaseerd op onderzoek naar het prijspeil voor publicatie en productie. Bij de prijsberekening worden behalve resultaten van binnenlands onderzoek ook de prijzen van (EU) beheersmaatschappijen zoals het Belgische Sofam meegenomen.

Klik hier voor meer informatie
of om het boekje te bestellen
.

view counter

‘Kosten? De fiscus betaalt mee.’ Een van de meest ongenuanceerde en dus onzinnige uitspraken die er ooit werden gedaan. Immers, de fiscus betaalt een klein gedeelte, maar de ondernemer betaalt de rest, het leeuwendeel. Een andere uitspraak: ‘Het gaat er niet om wat het kost, het gaat er om wat het opbrengt.’ Deze uitspraak is correct, maar niet volledig want: ‘Voor een optimale opbrengst dienen de kosten zonder verlies van kwaliteit zo veel mogelijk te worden teruggebracht’. Vooral in een tijd als deze waar het vaak een kwestie is van overleven, leveren alle kostenbesparingen, hoe klein ook, een hogere winst op. Veel kruimels maken immers een taart.

Variabele kosten versus vaste kosten

foto: © Internet telefonie, aanzienlijke besparing op telefoonkostenVariabele kosten zijn de meest overzichtelijke kosten. Zij variëren met de omzet mee. Hoe meer fotolijstjes er worden verkocht, hoe hoger de omzet. Hoe meer kilometers je maakt, hoe hoger de brandstof- en onderhoudskosten en hoe hoger de evenredige doorberekende reiskosten. Variabele kosten houden gelijke tred met de werkzaamheden, geen werk, geen kosten.

Vaste kosten komen iedere keer terug. De lease of de aflossing van de bedrijfswagen, de lease van de Hasselmiya of de Nikanon, de aflossing én rente van de hypotheek of de huur van het bedrijfspand. Deze komen iedere maand terug, onafhankelijk van de omzet. Het komt er op neer dat wanneer de omzet daalt met 50% de vaste lasten verhoudingsgewijs met 100% toenemen. Een van de belangrijke kostenposten is telefonie.

Ervaringen PhotoNmagazine met VoIP

Vanuit onze eigen (jarenlange) ervaringen met VoIP (Voice over Internet Protocol), dus telefoneren via de internetverbinding, hebben wij gemeend de diensten van CheapConnect aan onze lezers aan te kunnen bevelen.

foto: © Internet telefonie, aanzienlijke besparing op telefoonkosten

Internettelefonie, mogelijkheden en moeilijkheden

Behalve de standaard telefonieproviders zijn ook de internetproviders en kabelexploitanten zich met telefonie bezig gaan houden. Buiten deze reguliere providers zijn er ontelbare maatschappijtjes op het internet te vinden die dit ook doen. Een soms wat schimmige wereld waar je als leek al gauw het overzicht verliest. Een van de problemen is daar dat je een geldig telefoonnummer moet hebben. En dus een telefoonabonnement. De internetmaatschappijtjes leveren daarom alleen een besparing op aan telefoonkosten, niet op het abonnement. Bovendien moet men een redelijke kennis ter zake hebben om hier gebruik van te kunnen maken omdat de ondersteuning (klantenservice) vaak ontbreekt.

Er wordt vaak bij internettelefonie getwijfeld aan de verbindingen en de kwaliteit. Echter, in de praktijk blijkt VOIP (Voice Over Internet Protocol) niet behoeft onderdoen voor de ‘gewone’ telefonie. Immers, de internetverbinding komt over dezelfde glasvezelkabel, de kabel van de kabelexploitant of het ouderwetse koperdraadje ons huis binnen als de 'regulier/ouderwetse' telefoonaansluiting.

CheapConnect, actief in België en Nederland

CheapConnect is sinds enige tijd een nieuwe speler op de telefoniemarkt, actief in België en Nederland. Met officiële toelating van zowel de Belgische toezichthouder als de Nederlandse ACM (Autoriteit Consument en Markt, voorheen Opta). Cheap Connect kan daarom officiële telefoonnummers uitgeven, die dan ook in de telefoongidsen kunnen worden opgenomen. En tevens is ook het behoud van het eigen telefoonnummer bij een overstap mogelijk. CheapConnect doet niet onder voor de bestaande providers voor wat betreft de kwaliteiten en biedt een hoger serviceniveau en zelfs grote voordelen boven andere vaste lijnverbindingen.

CheapConnect in dagelijks gebruik

Benodigd is een internetverbinding via een geschikte modem/router, geschikt voor internettelefonie. Hier is de Fritz!Box de beste keus. Deze is overigens kosteloos wanneer men, onder andere, het Nederlandse XS4all als provider kiest, hier krijgt men een modem in bruikleen, dus inclusief onderhoud en vervanging. XS4all komt er al jaren in tests uit als de beste Nederlandse internetprovider. Maar uiteraard kan via ieder internetaccount, in België, in Nederland en daar buiten, verbinding worden gemaakt.

Fritz!Box 7490

Fritz!Box

Een greep uit de mogelijkheden van de Fritz!Box:

De Fritz!Box is ook eenvoudig te gebruiken achter het modem van een internetaansluiting via de kabel, zoals van Ziggo en UPC.

Aansluiten geen probleem

De aansluiting verloopt pijnloos. Men krijgt ruim van te voren de aansluitingsgegevens voor het SIP (Session Initiation Protocol) en de klantcode met wachtwoord die men de dagen voorafgaand aan de portering (overzetten van de huidige telefoonprovider naar CheapConnect) al in het modem in kan voeren. Wij hebben totaal niets van de overschakeling naar CheapConnect gemerkt, nergens viel een ‘gat’. Dit heb ik bij de oudste en bekendste Nederlandse telefoonmaatschappij wel eens anders meegemaakt, daar zaten wij na een verhuizing een tiental dagen zonder enige verbinding ‘Omdat deze nummers zoek zijn…’ zoals een helpdeskmedewerker heel snugger wist mede te delen. Helaas zijn veel helpdesks bevolkt met getrainde papegaaien, mooi in de veren, leuke kleurtjes en een afwezigheid van het denkraam.

Enkele voordelen van de CheapConnect-aansluiting

foto: © Internet telefonie, aanzienlijke besparing op telefoonkostenDe aansluiting is zowel voor telefoon als voor inkomende faxen bruikbaar. Indien het modem dit ondersteunt kunnen faxen als e-mail worden ontvangen, hetgeen weer een faxtoestel uitspaart.

De helpdesk is kosteloos, verloopt via e-mail en heeft een snelle responstijd. Op vragen wordt meestal binnen een half uur gereageerd. CheapConnect heeft ook een prima support forum.

Wanneer er een lijnstoring is moet men er bij de meeste providers zelf achter komen. Sommige providers hebben een speciale rubriek op het internet waar storingen worden vermeld. Overigens zeer intelligent bedacht van achter een bureau, wanneer je internetverbinding uitvalt, kun je die gegevens niet raadplegen. Dus telefoneren naar een dik betaald servicenummer.

Is er bij CheapConnect een storing in de systemen dan worden de betrokken abonnees direct via een mail op de hoogte gebracht. Op het moment dat de storing is opgeheven wordt dit weer per mail medegedeeld. De storingen zijn overigens zeer snel verholpen dank zij het werken met back-upsystemen.

De telefonie is zo voordelig omdat CheapConnect gebruik maakt van geautomatiseerde systemen en prepaid oplossingen. VoIP is bij CheapConnect bovendien ons niet alleen voordeliger, maar ook van betere kwaliteit dan traditionele telefonie. De uitstekende kwaliteit en de voordelige tarieven maken het bedrijf tot de goedkoopste VoIP aanbieder van dit moment.

Kortom alles op een rij: Aansluiting via een 'normale' provider op het telefoonnet, zeer gunstig jaarabonnement, gunstige tarieven, goede (digitale) lijnkwaliteit, goede en snelreagerende helpdesk via e-mail en live chat support, geen aansluitingskosten, geen berekening van starttarief. Alle gebruikelijke VOIP Codecs worden ondersteund (G711a, G711b, G729a, G729b  evenals G722 HD audio, faxen kunnen als PDF worden ontvangen in de e-mail, zelf een vrij telefoonnummer uitkiezen, wachtstand, wachtmuziek, doorverbinden, groepsgesprek, voicemail, fax in mail, nummerweergave/anoniem.

Verder zijn er nog enkele opties, deze voeren echter te ver in het bestek van dit verhaal.

foto: © Internet telefonie, aanzienlijke besparing op telefoonkosten

De tarieven, exclusief BTW

Allereerst het abonnement. Het bedraagt € 7,40 per jaar inclusief nummer op het telefoonnet of een 085 nummer. Bij verhuizing van een bestaand nummer naar CheapConnect (portering) wordt € 4,13 berekend. De gesprekken gaan op basis van prepaid. Er wordt géén starttarief berekend, er wordt per seconde afgerekend. Betalingsmogelijkheden via Ideal, MisterCash/Bancontact, Paypal, Visa, MasterCard, Maestro en GiroPay.  Voor iDeal en de creditcards is bovenop dit bedrag € 0,40 aan kosten verschuldigd.

Gesprekken  per minuut, exclusief BTW:

Nederland vaste lijn: € 0,0197, Nederland Mobiel: €0,0413.

België Vast: € 0,0157, België mobiel: € 0,0909.

De andere tarieven alsmede verdere informatie en een aanmeldingsmogelijkheid vindt u hier:
www.cheapconnect.nl

foto: © Internet telefonie, aanzienlijke besparing op telefoonkosten