Met StarOfService professioneel in de bocht

Proloog
Gepubliceerd: 4 augustus 2016

Advertentie

Cover Richtprijzen 2019

view counter

afbeelding 2Telkens weer duiken er vage bedrijfjes op die ‘bemiddelen’ dan wel ‘samenwerken’ en je werk, vooral veel werk kunnen bezorgen. Gestuurd door slimmeriken die het ideale concept denken te hebben gevonden om een ieder tot rijkdom te brengen. Henzelf niet in de laatste plaats...

Al eerder maakte PhotoNmagazine melding van een bedrijf, StarOfService geheten. Voorwaar een dynamische titel die je meer met een Chinese marktbederver associeert dan met een stijlvol en chic klussenbemiddelingsbureau.

De teksten die voor de communicatie met de fotograaf worden gebruikt doen je de tranen van ontroering in de broek schieten. Dit pareltje van taalgebruik, mij aangereikt door een collega, wil ik daarom de lezers niet onthouden. Tenslotte verdient humoreustiek amusement ook een plaats in een zichzelf respecterend vakorgaan.

De fotograaf aan wie het internetaal mailpampostel was gericht hebben wij maar van een pseudoniem voorzien. Want stel je voor dat hij vanwege zijn klokkenluidersfunctie geen werk meer krijgt van StarOfService. Dan verspeelt hij zijn laatste kans miljonair te worden…

Hallo Fotografie Jan Jurk,

Ik neem contact met u op, omdat Ingrid op zoek is naar een goede huwelijksfotograaf in de buurt van Oirschot.

Ik heb uw gegevens gevonden in een gids van huwelijksfotografen en ik hoop dat ik niet tegen de verkeerde persoon praat.

Ik heb opgemerkt dat u een aantal positieve recensies heeft op het internet en ik dacht dat u geschikt bent voor mijn cliënt.

Als u beschikbaar bent, kunt u hier een bericht sturen naar Ingrid (hier zijn geen kosten aan verbonden):

www.starofservice.nl/delen/36384/ingrid-heeft-een-huwelijksfotograaf-nodig?src=eip

Ik reken op u, omdat verantwoordelijke huwelijksfotografen zeldzaam zijn.
Als u vragen heeft, twijfel dan niet om ze te stellen.

Een fijne dag verder,
Anton Vestdijk
StarOfService

De ondertekenaar heeft blijkbaar kijk op fotografie, hij heeft de fotograaf in een gidsje gevonden en schrijft dat hij hoopt dat hij niet tegen de verkeerde praat (!!!). Treffend is dat hij uit internet-recensies weet dat de fotograaf geschikt is voor Ingrid en dat er bijna geen verantwoordelijke huwelijksfotografen zijn.

De in het schrijven genoemde Ingrid moet, blijkens de link, wel erg hoge nood hebben. Zij heeft een huwelijksfotograaf nodig die familiefoto’s moet maken van haar gezin. Voorafgaand aan haar huwelijk….

Op de site van StarOfService, dat door duizenden mensen per dag wordt bezocht, maken meer dan 100.000 dienstprofessionals over het hele land gebruik van deze illustere firma. De juridische informatie is ook erg interessant.

Een laatste detail nog. De klus zou in Oirschot zijn. De fotograaf in kwestie is gevestigd in de buurt van Zwolle. Maar wat wil je, met de geografische kennis van een functionaris bij een bedrijf dat in het Nederlands verklaart gevestigd te zijn in Frankrijk…

Dus: ‘Een fijne dag verder. Ik mag zeker wel Anton tegen je zeggen..?’

view counter