Na Professional Imaging begint de lente

Proloog
Gepubliceerd: 3 april 2019
view counter

Een groot aantal van ons zit nog uit te blazen van de 20e Professional Imaging. En dan komt het volgende evenement al, 1 april. Eerlijk gezegd gaat dit traditioneel gepaard met grappen, maar ik heb hier dit jaar eigenlijk weinig van gemerkt. Hoewel. De beste 1 aprilgrap vind ik dat premier Rutte heeft gezegd dat Nederland er financieel op vooruit gaat.

Een andere 1 aprilgrap de ik erg sterk vond is de grap van Thierry Baudet die onomwonden met grote stelligheid verklaarde dat hij de volgende minister-president is.

Over de Brexit kun je geen 1 aprilgrappen maken, die gaat of wel door (hard dan wel zacht) of niet door. Duidelijk een minder goede bodem voor een sterke grap.

Niet al te veel grappen dus. Wat wel opvalt, is dat iedereen op een kruispunt lijkt te staan zonder wegwijzers. De Britten weten niet of ze een harde of een softe Brexit wensen, hoewel de gemiddelde stemming uit lijkt te gaan naar een Brexit met een douane unie. Een soort frietje zonder, maar met de mayonaise er naast in plaats van er op. Zodat alles er per saldo nog bijna net zo uit zal zien als het was. Het is als het weer boven het Kanaal, dat kan zo weer omslaan maar het Kanaal blijft nat.

Shell stapt plotseling uit een Amerikaanse lobbygroep van petrochemisten die niet achter de doelen staan van het klimaatakkoord van Parijs (2015), iets dat overigens tegen de koers van het bedrijf zou zijn die het lijkt te willen varen. Aan de andere kant investeert Shell veel in wind en zijdelings ook in waterstofgas, dat wel eens de brandstof van de toekomst zou kunnen zijn. Sterk in Noordzeewind en met twee nieuwe waterstof-tankstations in Nederland lijkt Shell een sterke partij te willen worden op gebied van groene energievoorziening.

Een ding is duidelijk, het gaat iedere keer weer over emotie en over centen. De centen die moeten worden verdiend voor de aandeelhouders aan de ene kant en de emoties van de principiëlen die zo lekker aanvoelen in de onderbuik aan de andere. Maar uiteindelijk gaat het per definitie over sluitende begrotingen, dus over centen. En dat is maar goed ook. Beter kun je het niet hebben, geen lange files voor de veerboten naar Engeland, goedkope energie die ook de CO2 uitstoot terugdringt, geen grote investeringen zoals in de noodzakelijke verzwaring van het elektriciteitsnet omdat er al een goed gasnet ligt. Want dat is de contradictie die er telkens voorligt. Sterker nog, uiteindelijk zullen de financiële overwegingen gunstig zijn voor de principes zoals die door de emoties worden voorgeschreven.

Tja, april doet wat-ie wil en beter goedkoop goed, dan duur slecht.

advertentie

Dagcursus colormanagement

volgens ISO 12646:2008 en ISO 3664:2009

In Europa wordt het meer en meer noodzakelijk voor fotografen volgens de recente normen te werken, zowel voor de toelevering aan de grafische industrie als ook aan digitale (multi)media.

In de cursus worden ook andere aspecten behandeld die van invloed zijn op het communicatieve beeld: De menselijke perceptie en de kleurbeleving, hoe de zintuigen op her verkeerde been kunnen worden gezet, de interactie tussen kleur en menselijk gedrag.

ImageLink

Datacommunicatie & Uitgeefprojekten

Telefoon: +31 24 397 08 11
imagelink.photonmagazine.eu/dagcursus-colormanagement

view counter