Opdracht binnenhalen? Even bellen

Ladenlichter aan het werk…?

Proloog
Gepubliceerd: 27 november 2013

afbeelding 2Guy Koppes en een aantal andere fotografen, kregen een wel zeer bijzondere mail binnen.

Geachte heer, mevrouw,

Recentelijk heeft ons bedrijf gestalte gekregen. Onze website zal wenselijk eind januari worden gelanceerd. We hebben echter nog wat professionele afbeeldingen en foto’s nodig voor de opmaak voor we werkelijk online trachten te gaan. Wij vroegen ons af wat uw mogelijkheden zijn, zodat we deze kunnen vergelijken met andere opties.

Gelet op het belang bij het spoedig organiseren, kunt u ook terecht bij mijn collega’s Ian van den Heuvel of Seyed Tabibi. Zij zijn hiervan op de hoogte en kunnen het overleg met u voeren. Bel ons voor terugkoppeling en overleg tussen 9 en 5 op ons nummer: (0900) 3876249 (€ 1,40 per gesprek)

In afwachting van uw reactie,

Shahrog Karimi
Eigenaar Eurobix NL

I: eurobix.nl
T: 0900 EUROBIX 3876249 (€ 1,40 per gesprek)
EUROBIX RESEARCH DEVELOPMENT INVESTMENTS COACHING SALES
KVK: KARIMI SERVICES | EUROBIX | no. 59034033

Advertentie

Cover Richtprijzen 2019

view counter

---

Verdienen zonder iemand te woord te staan

Aan de naam te oordelen nu eindelijk eens geen optimistische Nigeriaan die jou de miljoenen van de dooie tante van zijn overleden opa binnen wil laten halen via een obscure bank, meer iemand die een ‘legale’ weg heeft gevonden om een daalder per gesprek binnen te halen. Aan de andere kant van de lijn staat een antwoordapparaat, met een melding dat-ie gesloten is.

De site van Eurobix is ook al erg bijzonder, de bezoeker wordt ontvangen met de tekst:

Welkom bij eurobix

Onze specialiteit is het ontdekken en creëren van kansen. Eurobix zal weer online zijn op 1 januari 2014.

Die specialiteit geloven wij nu inmiddels wel, maar 1 januari geldt als een zondag. Kennelijk niet bij mijnheer (of mevrouw) Karimi.

‘Stage’

Guido Koppes, die de zaak aankaartte in een Linkedin discussie van de groep Fotografen Ondernemen is op onderzoek uit gegaan. Daaruit bleek dat de illustere figuur ‘stage’ zou lopen bij een makelaar. En wel tot februari 2014. De makelaar verklaarde tegenover Guido ‘het helemaal te hebben gehad met deze figuur’ waarmee hij nu dreigt te worden geassocieerd en hem er uit te hebben geschopt. Woensdag 27 november zou zijn laatste dag zijn. Op zich ook al een merkwaardig verhaal, ondernemers die stage lopen bij makelaars.

Kamer van Koophandel

Hiermee is Eurobix echter helaas niet met de grond gelijk gemaakt, daarvoor zijn andere maatregelen nodig dan het ontslaan van mensen. Om te beginnen stak PhotoNmagazine haar licht op bij de Kamer van Koophandel. En stuitte op de volgende inschrijving:

Naam: Karimi Services
Vestigingsadres: Westerdreef 58
Vestigingsplaats: 2161GN Lisse
Internetadres: eurobix.nl
KvK-nummer: 59034033
Vestigingsnummer: 000028355814
Soort Inschrijving: Hoofdvestiging
Activiteit: Overige specialistische zakelijke dienstverlening

Een ruime omschrijving. Het dekt de lading wel, dienstverlening aan jezelf is ook dienstverlening.

Er is dus een inschrijving bij de Kamer. Dat is ook nodig, anders krijg je geen vergunning voor een servicenummer en dus ook geen 0900-nummer.

In ieder geval kan iedereen die tegen dit verhaal is opgelopen hiervan melding doen bij de toezichthouder ACM, v/h NMA, Opta en Consumentenautoriteit. Dat kan heel gemakkelijk: www.acm.nl/nl/contact/tips-en-meldingen/uw-tip-of-melding-doorgeven-aan-acm.

Afscheid

Zelf hoef ik eigenlijk niet lang na te denken. In Nederland zijn rond de 10.000 bij de KvK ingeschreven fotografen. Vermenigvuldig die eens met € 1,- . Bovendien zijn er ook een nog mij onbekend aantal ZZP-ers zonder werk. Misschien ook krokettenbakkers? Met 10 telefoonlijnen is dit goed voor zeker € 300 per uur dus € 3.000 per dag. En je hoeft er geen personeel voor aan te nemen, een antwoordapparaat eet geen brood. Achter de horizon lonkt de specialistisch zakelijke dienstverlening. Ik meen het serieus beste lezers, ik ga het vak uit…

advertentie

Dagcursus colormanagement

volgens ISO 12646:2008 en ISO 3664:2009

In Europa wordt het meer en meer noodzakelijk voor fotografen volgens de recente normen te werken, zowel voor de toelevering aan de grafische industrie als ook aan digitale (multi)media.

In de cursus worden ook andere aspecten behandeld die van invloed zijn op het communicatieve beeld: De menselijke perceptie en de kleurbeleving, hoe de zintuigen op her verkeerde been kunnen worden gezet, de interactie tussen kleur en menselijk gedrag.

ImageLink

Datacommunicatie & Uitgeefprojekten

Telefoon: +31 24 397 08 11
imagelink.photonmagazine.eu/dagcursus-colormanagement

view counter