Picture Cadeau Card, hét antwoord op de crisis

Proloog
Gepubliceerd: 27 juni 2013

afbeelding 2Mijn oog valt op deze mooie zonnige woensdagmorgen op een mailtje, kennelijk spam. Ik wil het al wegklikken wanneer mijn oog op de eerste zinnen valt:

Wij zoeken fotografen met een studio, deze kunnen omzet en klantenkring verhogen door de Picture Cadeau Card te accepteren.

Dát is het, het antwoord op de crisis. Door een simpel kaartje te accepteren wordt mijn omzet verhoogd. En mijn klanten worden ook verhoogd, die gaan natuurlijk spontaan van enthousiasme de lucht in. Mijn belangstelling is direct gewekt.

Gegarandeerd omzetverhogend, daarbij zijn alle nevenverkopen, nabestellingen e.d. voor 100% voor u!

Oeps, da's even een verrassing.

Op dit moment wordt er gebeld, mijn beste collega Bob komt voor een bruine bak, hebben wij net gisteren afgesproken. Even later zitten wij samen, ieder met een mok met bruin bonenwater ademloos aan het beeldscherm geplakt.

‘Dus gegarandeerd omzetverhogend’ klinkt het uit het diepst van het hart van Bob. Dat betekent dus dat zij de omzetverhoging die ik niet maak vergoeden. Dat is een concept waarover is nagedacht...'

Ik knik heel blij, dat was mij nog niet opgevallen. Wij lezen geïnspireerd verder.

U krijgt meer klanten door deze bon, bon wordt onder meer verkocht in alle Primerio winkels, landelijk! Geen valkuilen!! Meer weten? Bel of mail ons.

view counter

Het lijkt betrouwbaar, er wordt verwezen naar een 06 nummer. Dan komt er een kritische noot van Bob: 'Zo'n bon heb ik al jaren zelf in beheer. Het werkt wel.'

'Dat kun je wel zeggen Bob, maar het is wel een prettige gedachte dat er nu een Primerio-mijnheer of -mevrouw uit Groningen of Goes onze fotografie verkoopt, scheelt veel tijd en gezeur. En het zijn natuurlijk niet de eerste de beste verkopers die de Picture Cadeau Card aan bieden. Ik zie het voor me, je koopt een verjaarkaart met postzegel en envelop voor je tante en de verkoopster zegt heel terloops: “Picturecadeaucardje er bij mijnheer?” Geniaal...'

Bob: 'En geen valkuilen, dat is zeer plezierig, zeker voor zo'n gestegen klantenkring, wanneer het tegen zit zouden de klanten dan een behoorlijk grote smak kunnen maken.'

Ik denk even na en kom dan tot een conclusie: 'Ik begrijp de gedachte er achter, het principe is eigenlijk heel erg simpel. En de directe aanpak, daar houd ik van:

Ga naar picturegroep.com vul je code PCC (hoofdletters!) in en wachtwoord 2013. Dus ben je overtuigd? Inschrijven, meedoen en incasseren, des te meer deelnemende fotografen des te groter het effect en uiteindelijk stijging omzet/klantenkring.

'Ja natuurlijk Bob, en dit is tevens het antwoord op de valse concurrentie. Wanneer immers álle fotografen meedoen stijgen de omzetten en heeft iedereen weer behoorlijk te eten.!

En zonder dat wij ook maar even hoeven te overleggen, wij zijn inderdaad overtuigd, worden de GSM's getrokken en bellen wij alle ons bekende collega's af. Dit is ook in ons eigen belang, hoe meer collega's hoe hoger ook onze omzet. En ja hoor, iedereen is meteen lovend over het concept van de Picture Cadeau Card. Er worden al nieuwe ideeën geopperd: 'Kunnen wij geen inkoopcombinatie vormen, dan kunnen wij bij die picturecadeauboys misschien ook nog een mooie extra collectiviteitkorting bedingen...' Het idee wordt opgeborgen voor later, wij gaan een datum voor een bijeenkomst prikken. Misschien is het ook handig om de Federatie er in te betrekken?

Bob: 'Ze komen ook met cijfers, kijk maar. Die maken de spelfouten weer helemaal goed!'

Wat zijn de verdienste?
Voor iedere fotosessie ontvangt de fotograaf € 21,- ex BTW ( € 25,- incl. BTW ).
Tevens keren wij een vergoeding van € 1,68 ex BTW ( € 2,- incl. BTW ) voor de vergroting.

Ik: 'Ze rekenen niet helemaal goed met die BTW, maar die bedragen lijken mij wel érg royaal zeg... En dat er een vergoeding wordt gekeerd voor de vergroting, geweldig. Maar ze gaan nog verder dan dat!

Zoals eerder vermeld zijn de verdienste van de nabestellingen voor de fotograaf.

Bob: 'Dat is écht helemaal niet misselijk, geweldig aanbod! En kijk, het is een serieus bedrijf, ze willen het exclusief houden, ze hanteren ook een inschrijfgeld.'

Indien u zich wilt aanmelden als fotograaf kunt u zich via onze site inschrijven. Wij vragen eenmalig een kleine bijdrage van € 25 incl. BTW

Ik weer: 'Tja, waar heb je het over. Het is weliswaar net zoveel als de dikke prijs voor één hele fotosessie. Maar die kosten heb je bij de eerste sessie dan ook meteen weer uit, je krijgt immers ook de vergoeding voor de vergroting. Daarvoor hoeven de omzet en de klanten nog niet eens te stijgen. Dat laatste is trouwens misschien beter van niet, niet iedereen heeft een hoge studio.'

Verder betaalt u niets tijdens de gehele duur van uw partnerschap van de Picture Cadeau Card.

Bob slaakt een diepe zucht: 'Nou, dat wordt écht cashen. Ik denk dat ik maar personeel er bij aan ga nemen, ik ga verhuizen en mijn tweede boot is al besteld.'

Ik schenk de mokken nog even vol en ontdek nog twee verloren appelpunten, overgebleven van het weekend, in de koelkast. 'Wij moeten dit nu toch maar echt gaan vieren.'

Bob: 'Hoeveel sessies zou je gemiddeld boeken? Drie tot vier per dag? Daar moet je dan misschien wel een trouwerij voor laten lopen, maar de omzet is toch door picturedinges gegarandeerd. Dus wanneer je minder sessies hebt is het nog geen ramp...' Even later loopt hij met een blij gezichtje bij mij de deur uit, een comfortabele toekomst tegemoet.

Het is ongelooflijk, ik ben een beetje jaloers. Echt, ik wilde dat ik het zelf had bedacht. Maar ik ben daar te simpel voor. Morgen heb ik een shoot voor toiletpapier, het thema is 'Werken aan de Onderzijde van de Maatschappij’. In ieder geval ga ik het idee aan mijn klant voorleggen. Er zullen zeker meer rollen per hoofd van de bevolking verkocht gaan worden wanneer alle Edets dezer aarde een toiletpapierbon gaan uitgeven. Daarmee is meer te halen dan met materiaalbesparingen zoals gaatjes bij prikken. De man zal laaiend enthousiast zijn en ik scoor daardoor weer een punt bij hem. En de distributie van de 'Happy End Gift Card'? (deze toepasselijke naam verzin ik ter plekke). Via de frietzaken? Of toch maar via de afhaalchinees...?

(Om alles niet al te pijnlijk te maken zijn de namen van merken en bedrijven in dit stuk gefingeerd. Iedere gelijkenis met bestaande merken en bedrijven berust waarschijnlijk op waarheid)

view counter