Professional Imaging, de allerlaatste sprekers nu bekend
De complete agenda met aanvangstijden

foto: © Professional Imaging
Logo PhotoNmagazine.eu
 

wekelijks in de mailbox?

Met nieuwe artikelen, column's, nieuws, exposities en aciviteiten?

Klik hier om u aan te melden.

view counter

Op het allerlaatst werden er nog twee sprekers ingevoegd in het programma, een zeer goede aanvulling die in het keynote-programma eigenlijk niet mochten ontbreken. Het nu wel zeer complete palet is uiterst aantrekkelijk voor de bezoeker. Organisator en fotograaf Peter Duringhof laat hiermee zien dat het, zelfs in economisch moeilijker tijden, toch mogelijk is zonder kosten voor de beursbezoekers een beurs met een programma van formaat te bieden. Met een kwaliteit die ook dit maal weer boven die van alle vorige edities uitstijgt. De bezoeker ziet hier soms oude bekenden, soms nieuwe gezichten, maar bij iedere lezing, demonstratie of workshop ligt de lat zeer hoog.

Professional Imaging biedt hiermee een inspirerende verscheidenheid van sprekers, vanuit verschillende disciplines en ieder met een eigen stijl, aanpak en visie.

 

De hoofdspreker is Joe McNally

Joe McNallyEen fotograaf met bijzondere kwaliteiten. Hij werkte in zijn dertigjarige carrière onder andere voor National Geographic en was staffotograaf bij Life Magazine. Verder publiceerde hij in vele andere toonaangevende bladen, zoals Time en Newsweek en voerde opdrachten uit voor Adidas, Nikon, Sony en andere grote bedrijven. Joe McNally is bovendien een begenadigd schrijver, zijn boek The Hotshoe Diary werd een bestseller. Tevens geeft hij wereldwijd workshops.

In de nasleep van 9/11 realiseerde McNally met behulp van 's werelds enige levensgrote Polaroid camera een project genaamd 'Faces of Ground Zero'. De serie ging op tournee in 2002, de foto’s werden ook in boekvorm uitgebracht en genereerde ongeveer $ 2.000.000 voor de hulpverlening.

Degene die in het bezit is van een van zijn vele boeken moet zich de kans niet laten ontgaan deze tijdens de signeersessies van deze meester van de strobistische fotografie te laten signeren.

Wanneer

zaterdag 29 maart: 10.30-11.15 uur en 15.00-15.45 uur
zondag 30 maart: 10.30-11.15 uur en 15.00-15.45 uur
maandag 31 maart: 11.15-12.00 uur en 15.15-16.00 uur

Portfolio

foto: Joe McNally photo: Joe McNally foto: Joe McNally foto: Joe McNally foto: Joe McNally foto: Joe McNally foto: Joe McNally foto: Joe McNally foto: Joe McNally foto: Joe McNally foto: Joe McNally foto: Joe McNally

www.joemcnally.com

 

Jimmy NelsonJimmy Nelson

Jimmy Nelson werd geboren in 1967, in het Engelse Sevenoaks in de graafschap Kent. Twintig jaar geleden vertrok hij geheel alleen en doorkruiste Tibet te voet. Na één jaar kwam hij terug met een visueel dagboek, met onthullende beelden van het voorheen ontoegankelijke Tibet. Dit werk vond internationaal grote erkenning.

Hierna kreeg hij de opdrachten voor het vastleggen van cultureel nieuwswaardige thema's, variërend van de Russische betrokkenheid in Afghanistan via de voortdurende strijd tussen India en Pakistan in Kashmir tot het begin van de oorlog in voormalig Joegoslavië.

In het begin van 1994 produceerde hij met zijn Nederlandse vrouw Literaire Portretten van China, een dertig maanden durend project dat hen naar alle verborgen hoeken van de nieuwe Volksrepubliek China leidde. De beelden werden tentoongesteld in het Volkspaleis op het Tiananmen-plein in Peking. De tentoonstelling maakte hierna een wereldtournee.

foto: Jimmy NelsonVanaf 1997 begon Jimmy commerciële reclame opdrachten aan te nemen voor verschillende internationaal toonaangevende merken. Maar zijn basis bleef het fotograferen van afgelegen en unieke culturen. Dit deed hij met een traditionele, 50-jaar oude platencamera. Er volgde erkenning en vele prijzen, gevolgd door internationale exposities en het verkopen van de beelden. Dit creëerde de daaropvolgende impuls en enthousiasme voor de initiatie van het bijzondere project ‘Before They Pass Away’. Een project waarin hij de puurheid van het menselijk bestaan laat zien op verafgelegen plaatsen, de laatste stammen ter wereld en hun tradities. Hij stelde zich in op deze mensen en begaf zich onder hen als gelijke, fotografie van binnenuit.

Wanneer

maandag 31 maart: 10.30-11.15 uur en 13.45-14.30 uur

www.beforethey.com

 

Frank Doorhof

Frank DoorhofVoor velen geen onbekende meer. Een specialist in modefotografie. Hij oogstte veel waardering voor zijn aanpak, een praktische, prijsbewuste, no-nonsense aanpak die hem in mijn ogen maakt tot de Jamie Oliver van de modelfotografie.

Hij schrijft in zijn boek Mastering the Model Shoot over verlichting, visagie, styling, casting en de workflow die op de opnamen volgt.

Op de beurs staat Frank in een grote stand waar hij met zijn styliste Nadine laat zien hoe je van een leuke mooie foto tot een topfoto komt, oftewel de weg van OK naar WOW. En er komen nog veel andere zaken aan de orde.

Wanneer

zaterdag 29 maart: 12.30-13.15 uur
zondag 30 maart: 12.30-13.15 uur
maandag 31 maart 16.30-17.00 uur

 

Portfolio

foto: Frank Doorhof foto: Frank Doorhof foto: Frank Doorhof foto: Frank Doorhof foto: Frank Doorhof foto: Frank Doorhof foto: Frank Doorhof foto: Frank Doorhof foto: Frank Doorhof foto: Frank Doorhof foto: Frank Doorhof foto: Frank Doorhof

www.frankdoorhof.com

 

Ton Frederiks

Ton FrederiksNa zijn studie aan de Rietveld academie als grafisch ontwerper, heeft Ton gewerkt als freelance illustrator voor tijdschriften, kranten en kinderboeken. Ton hield zich tijdens zijn studie ook bezig met fotografie. Afgestudeerd deed zijn eerste computer zijn intrede. In 1985 begon hij samen met zijn broer het eerste DTP bedrijf in Amsterdam. Al heel gauw wist hij, gebiologeerd door het medium en de creatieve mogelijkheden die er werden geopend, meer van Photoshop dan de makers. Gedurende deze tijd was hij betrokken bij software lokalisatie en het schrijven van manuals voor Adobe, Agfa en anderen. Toen Photoshop 1.0 werd uitgebracht is Ton gevraagd om Photoshop te ondersteunen door middel van demonstraties en trainingen voor Adobe's Europese organisatie. Hij zei daar zelf over: ‘Ik deed veel voor Adobe. Toen ik gevraagd werd meer voor hen te gaan doen was de overstap snel gemaakt. Ik werk voor Adobe, met een kleine onderbreking, vanaf 1990’ Ton werkt nog steeds voor Adobe Benelux en toont de wonderlijke wereld van Adobe's creatieve programma's.

De toenmalige marketeer van Adobe, Roel Jan Mouw, verhaalde in 2006 in een interview over de passie van Ton: ‘Ton is geobsedeerd door het beeld en door zijn vak. Wij hebben hem ooit zelfs op een hotelkamer slapend aangetroffen in zijn bed, beschenen door het licht van zijn laptopdisplay. Waar hij werd overmand door slaap terwijl hij iets nieuws voor de demonstratie van de volgende dag aan het bedenken was.’

Wanneer

zaterdag 29 maart: 11.15-11.45 uur en 14.30-15.00 uur
zondag 30 maart: 11.15-11.45 uur en 14.30-15.00 uur
maandag 31 maart: 12.00-12.30 uur en 16.00-16.30 uur

 

Glyn Dewis

Glyn DewisFotograaf, retoucheur en trainer. Zijn basis ligt net buiten Oxford in het Verenigd Koninkrijk. Via een familielid maakte hij in 2005 kennis met Photoshop en enkele maanden later bezocht hij Photoshop World in Las Vegas om een voor hem geheel nieuwe wereld te ontdekken. Hierna stortte hij zich letterlijk in alle vrije momenten op Photoshop en werd ingehuurd voor fotobewerking. Hij ontpopte zich ook als een niet onverdienstelijk fotograaf door een combinatie van hard werken en studeren.

Glyn geeft ook workshops, schrijft boeken, is instructeur en spreker, hij schreef ook voor en publiceerde in bladen. Een van de hoogtepunten in zijn carrière was toen hij werd gevraagd als lid van het ‘Photoshop Dream Team of Instructors’. Wanneer je aan Glyn vraagt welk beroep hij eigenlijk uitoefent, komt er direct een antwoord: ‘I’m a Photoshop-ographer.’

Wanneer

zaterdag 29 maart: 13.45-14.30 uur
zondag 30 maart: 13.45-14.30 uur
maandag 31 maart: 14.30-15.15 uur

Portfolio

foto: Glyn Dewis foto: Glyn Dewis foto: Glyn Dewis foto: Glyn Dewis foto: Glyn Dewis foto: Glyn Dewis foto: Glyn Dewis foto: Glyn Dewis foto: Glyn Dewis foto: Glyn Dewis foto: Glyn Dewis foto: Glyn Dewis

www.glyndewis.com.

 

Clive Booth

Clive BoothDeze week werd bekend dat de Engelsman Clive Booth ook van de partij zou zijn. Kenmerkend voorde stijl van deze fotograaf en filmer is zijn gebruik van selectieve scherpte. Hij gebruikt hiervoor een groot arsenaal van Canon objectieven met een vast brandpunt. De sfeer van zijn werk is te omschrijven als intiem, impressionistisch, natuurlijk, etherisch en van een zeer bijzondere kwaliteit.

Clive’s werk omvatte, behalve fotografie, ook korte films en commercials voor onder andere George Michael, Asus, Intel, H&M, Ernst & Young, Fiat, Shu Uemura and L’Oreal. Onder zijn klanten bevinden zich Louis Vuitton, Silhouette Eyewear, MAC Cosmetics and The Mail on Sunday.

Hij geeft een omschrijving van zijn werkwijze, de manier waarop hij zijn vak benadert: ‘Als beeldmaker stel ik mijzelf altijd de vraag: hoe kan ik mijn manier van kijken beter overbrengen, hoe voel ik de wereld om mij heen en hoe communiceer ik dit naar een publiek? Het klinkt simpel en toch is het zeer waarschijnlijk een van de meest uitdagende aspecten van fotografie en film. Wat neemt de ruimte in die ons van ons publiek scheidt, dit is van cruciaal belang en het is deze ruimte die onze penseel, pen en de stem wordt’.

Clive is een fascinerende en filosofisch fotograaf, zoals zijn boeiende beelden dan ook bewijzen. De scheidslijn tussen commerciële en fotografie als kunstvorm lijkt in zijn werk geheel te vervagen.

Wanneer

zaterdag 29 maart: 11.45-12.30 uur
zondag 30 maart: 11.45-12.30 uur
maandag 31 maart: 12.30-13.15 uur

Portfolio

foto: Clive Booth foto: Clive Booth foto: Clive Booth foto: Clive Booth foto: Clive Booth foto: Clive Booth foto: Clive Booth foto: Clive Booth foto: Clive Booth foto: Clive Booth

www.clivebooth.co.uk

 

Pieter van Helvoirt

Pieter van HelvoirtPieter van Helvoirt is Senior Solutions Consultant bij Adobe. Na zijn studie werkte Pieter meer dan 10 jaar binnen in de grafimedia waarna hij de overstap maakte naar een commerciële functie binnen de automatisering. In deze rol was hij o.a. getuige van de opkomst van desktop publishing, de eerste iMac en de introductie van Adobe InDesign. In 1998 startte hij zijn eigen onderneming gericht op Adobe software trainingen, ondersteuning op het gebied van grafische proces optimalisatie en database publishing. Pieter is bekend met vrijwel alle producten binnen de Adobe Creative Cloud en is een enthousiast spreker voor Adobe in de Benelux.

Wanneer

zaterdag 29 maart: 13.15-13.45 uur en 15.45-16.15 uur
zondag 30 maart: 13.15-13.45 uur en 15.45-16.15 uur
maandag 31 maart: 13.15-13.45 uur

 

Samenvattend 

Samenvattend kan men stellen dat het beeldmakersfeest dat Professional Imaging heet, wederom een niet te missen gebeurtenis zal blijken te zijn.

Overzicht lezingen

Klik hierop voor het complete overzicht.

Klik hierop om naar het contactformulier te gaan
view counter