Professional Imaging 2018
bijna een jubileum

foto: © Professional Imaging 2018, bijna een jubileum

advertentie

Dagcursus colormanagement

volgens ISO 12646:2008 en ISO 3664:2009

In Europa wordt het meer en meer noodzakelijk voor fotografen volgens de recente normen te werken, zowel voor de toelevering aan de grafische industrie als ook aan digitale (multi)media.

In de cursus worden ook andere aspecten behandeld die van invloed zijn op het communicatieve beeld: De menselijke perceptie en de kleurbeleving, hoe de zintuigen op her verkeerde been kunnen worden gezet, de interactie tussen kleur en menselijk gedrag.

ImageLink

Datacommunicatie & Uitgeefprojekten

Telefoon: +31 24 397 08 11
imagelink.photonmagazine.eu/dagcursus-colormanagement

view counter

Er zijn twee zaken waarop je in Nederland kunt rekenen. Het weer, valt overwegend tegen, Professional Imaging, altijd een succes. Komend weekend gaat de 19e editie van deze beurs van start. Van zaterdag 24 maart tot en met maandag 26 maart is het weer een waar spektakel in Nijkerk. En nét geen jubileum, Professional Imaging is aan de 19e editie toe.

De genomineerden van de PIA d’Or Award zijn inmiddels ook bekend. Het zijn Reiny Bourgonje – Heerenveen, Deborah Roffel – Opende, Tom Baetsen - Nederhorst den Berg, Ton Bennemeer – Waddinxveen, Peter Friederich – Almere, Martin Hol – Biervliet, Adrian Kuipers – Apeldoorn, Frank van Boxtel - Sint Michielsgestel, Jolanda Siemonsma - Sneek en JeRoen Murré – Beverwijk. De winnaars worden zaterdagmiddag 24 maart bekend gemaakt tijdens Professional Imaging waarna de expositie van de inzendingen wordt geopend.

Er is zoals wij gewend zijn een keur van internationale sprekers over uiteenlopende onderwerpen op drie podia, het Adobe theater, het Live Shoot theater en het Fotografencafé (CameraNU.nl). Bovendien zijn er in verschillende stands demonstraties en sprekers. Iedereen die uit is op kennis kan hier het hart ophalen.

Handig overzicht theaters

Op deze pagina van PI in PhotoNmagazine staat een compleet overzicht van alle theaters en sprekers. Hier kunt u aangeven welke u wenst te bezoeken. Indien u op uw apparaat cookies toestaat blijven uw keuzen ook bewaard. Let op, dit is alleen voor uw gemak, het is geen reservering!

Lindsay Adler

De hoofdspreker in het Adobe Theater is de Amerikaanse Linsay Adler (Mahattan, New York), zij is zowel modefotograaf als docent. Van haar hand verschenen publicaties in onder andere Marie Claire, inStyle, Elle, Rangefinder, Professional Photographer en vele andere organen. Op haar klantenlijst staan onder meer Microsoft en toonaangevende reclamebureaus als Saatchi & Saatchi, Grey en Edelman. Zij behoort tot de top 10 van de fotografen in haar metier, wereldwijd. Kenmerkend is haar bijna grafische stijl, fris en gedurfd. Dit komt in al haar werk naar buiten.

Lindsay zal elke dag een lezing geven in het Adobe Theater en een live shoot verzorgen in het Liveshoot Theater.

vrouw met fleurige bloemenhoed in kleurige jurk met korte mouwen vrouw in rood en wijd waaiende rode cape tegen rode achtergrond hautain kijkende vrouw in witte kleding gezicht van vrouw met schaduwen in diverse kleuren vrouw in lange witte jurk en kekke bril tegen witte achtergrond  

Frank Doorhof

Een andere hoofdspreker is de Nederlandse modefotograaf Frank Doorhof. Iemand die telkens weer weet te verrassen met geweldige vondsten met simpele technieken. Frank staat bekend om zijn modeopnamen en opnamen van artiesten. Hij geeft wereldwijd workshops. Voor de ‘Scott Kelby training’ geeft hij (als eerste Europeaan) les op Photoshop World. Hij brengt zijn kennis een vaardigheden op eenvoudige en duidelijke wijze over aan zijn toehoorders, het is duidelijk dat hij ook voor docent in de wieg is gelegd. Hij trekt dan ook ieder jaar weer veel toehoorders die verrijkt naar huis keren.

Ditmaal gaat zijn verhaal over de ‘leuke’ verrassingen die de fotograaf soms te wachten staan wanneer hij op een afgesproken set komt. Waar alles anders is dan afgesproken, de klant wil ineens een andere look. De kleding is anders dan afgesproken, de omgeving is anders en bovendien ‘heel erg’. Dit vertelt Frank onder de titel ‘We zien wel wat er gebeurt’. Natuurlijk is alles dan opname technisch ineens heel anders, de zaken die je hebt meegenomen had je net zo goed thuis kunnen laten, en daar sta je dan, de vakman in zijn spreekwoordelijke nakie. Frank laat in deze sessies zien hoe je in zo’n geval jezelf kunt redden en spectaculaire resultaten kunt behalen met een of twee flitsers. Frank noemt deze opstellingen zijn ‘live saving setups’.

In ieder geval weer een echte ‘Doorhof', die ik zeker niet zal missen.

portret van vrouw met lange haren en feestjurk portret van meisje met rood-bruine haren danseres met een been omhoof in nevelige ruimte portret van man met korte baard portret van man met korte baard tegen een blauwe wand  

Juridische Speeddate

Uiteraard zijn de mensen van de juridische redactie van PhotoNmagazine aanwezig op zaterdag en zondag, om vragen te beantwoorden op auteursrechtelijk gebied en een kort advies te geven.

PhotoNmagazine is er van overtuigd dat ook deze Professional Imaging een groot succes wordt. Niet alleen vanwege de exposanten en de nieuwe apparaten, niet alleen vanwege de sprekers, maar ook omdat vakgenoten elkaar daar ontmoeten. Wij verheugen ons er op dan ook veel collega’s, vrienden en uiteraard ook lezers van PhotoNmagazine te ontmoeten.

view counter