Professional Imaging verhuist
'De Loods' te Nijkerk, centraal gelegen

foto: © Professional Imaging verhuist

Advertentie

Cover Richtprijzen 2019

view counter

foto: © Professional Imaging verhuistVoor Professional Imaging begint het nieuwe jaar met een wachtlijst voor standhouders, alle standruimte is volledig bezet. Omdat de oude locatie in Nieuwegein, het NBC, te klein werd heeft beursorganisator Peter Duringhof besloten om de beurs te 'verhuizen' naar de beurshallen 'De Loods' te Nijkerk. Hiermee is de totale beursoppervlakte van 1800 naar 6000 vierkante meter vergroot, dus met ruim 65%.

Editie vijftien

Voor de vijftiende maal op rij wordt Professional Imaging 2014 op 29.30 en 31 maart gehouden in Nijkerk. De Blokhoeve was al te klein, een interne verbouwing maakte de effectief bruikbare oppervlakte nog eens kleiner. Ook de toegenomen verkeersdrukte en de krappe parkeerruimte waren verbeterpunten.

Peter Duringhof: “Het vinden van de ideale ruimte voor een beurs als Professional Imaging is geen sinecure. Een dergelijke beurs moet een bepaalde uitstraling hebben, die zet je niet zomaar in een hal op een industrieterrein. De jaarbeurs is hiervoor ongeschikt omdat je daar verdrinkt in de grootte en de onpersoonlijke sfeer. Ook bijvoorbeeld de Euretco hallen in Houten of de Brabanthallen in Den Bosch zijn ongeschikt voor een dergelijke beurs. Er moet iets van sfeer zijn men moet er prettig kunnen vertoeven.”

Uitverkocht

Dat de beurs een belangrijke functie vervult was al duidelijk, met een aantal jaren in successie bezoekersaantallen van ver boven de 6000 bezoekers. Dit jaar waren, ondanks de grotere oppervlakte, de standruimtes voor de exposanten vorige maand al compleet uitverkocht. Er is momenteel een wachtlijst.

Nijkerk centraal gelegen

Het beursgebouw ‘De Loods’ maakt deel uit van een uitgebreid complex waarop ook Hart van Holland en Golden Tulip Hotel Ampt van Nijkerk zijn gelegen. Dit maakt de plaats tot een centraal gelegen multifunctionele (beurs)locatie. Er zijn grote en kleine zalen, een theater, 110 hotelkamers en nog veel meer. Vooral dit laatste is van groot belang voor de exposanten.

foto: © Professional Imaging verhuist

Kennishal, met onder andere Joe McNally en Jimmy Nelson

(www.joemcnally.com , www.jimmynelson.com)

‘De Loods’ kent drie hallen, bij elkaar goed voor netto 6000 vierkante meter vloeroppervlak. Ter vergelijking, in de Blokhoeve had men de beschikking over 1600 vierkante meter. Een hal wordt helemaal ingericht als ‘kennishal’. Er is een theater voor de keynotesprekers met 400 zitplaatsen. Nog niet alle sprekers zij bekend, op dit moment is zeker dat Joe McNally en Jimmy Nelson er boeiende sessies zullen geven.

Ook is er een tweede podium waar non stop workshops worden gegeven, met het accent op cameragebruik, kortom, op de (nog) ontbrekende kennis van de beursbezoekers. , Life shootings en andere activiteiten plaats zullen hebben. Het einde van de dag is het podium drie kwartier lang gereserveerd voor een Q+A sessie, hier kunnen vragen worden gesteld aan een forum van keynotesprekers, workshopgevers en specialisten over hetgeen er op de beurs wel, maar ook niet te zien was.

Vanaf de beurs zal een continue live stream zijn waarbij alles op de beurs via het internet kan worden gevolgd.

Een deel van de ruimte is gereserveerd voor directe verkoop, waar producten van de aanwezige standhouders worden verkocht. Verder is er de mogelijkheid bij standhouders te bestellen volgens het webwinkelprincipe, er zal dan e volgende dag aan huis worden geleverd.

In de kennishal worden ook portfoliobesprekingen gedaan door prominente fotografen en andere ter zake kundigen. En last but not least, in deze hal bevindt zich ook een horeca-afdeling met een gezellig meeting point.

Nieuwkomers

De andere twee hallen zijn bestemd voor de beursexposanten. Er is ruimte voor bredere gang paden dan de bezoekers waren gewend.

Hier kan de bezoeker ook een aantaal nieuwe exposanten aantreffen treffen. Er zijn nieuwe spelers in de imaging-markt bijgekomen, zoals Sony. Ondanks de vergroting van het oppervlak is de beurs dus nog steeds vol.

foto: © Professional Imaging verhuist

Bereikbaarheid en locatie

Het beurscomplex bevindt zich op 1200 meter vanaf de A58 en op 600 meter vanaf NS station Nijkerk. Tussen het NS station en de beurs zullen echter ook pendelbussen rijden.

De ligging is prettig centraal, een aantal afstanden over de weg:
Amterdam en Zwolle 55 km, Arnhem 60 km, Nijmegen 80 km, Den Bosch 85 km, Den Haag, Rotterdam 90 km, Eindhoven, Enschede 120 km, Antwerpen 150 km, Groningen 170 Km, Hasselt (B) 180 km, Brussel, Maastricht 200 km.

Ga je ook naar Nijkerk?

Ook PhotoNmagazine staat op de beurs. Een van de redactieleden grapte: “Ga je ook naar Nijkerk?” is een vraag met een dubbele bodem. Wordt daarmee de beurs bedoeld of bedoelt men onze hoofdredacteur?”

Voor mij is het een uitgemaakte zaak, ik ga daar verder geen commentaar op geven. Maar wij hopen U daar wel te zien, loop gerust bij ons binnen met een vraag, een mededeling, een wens, of om gewoon goedendag te zeggen.

view counter