QEP kwalificaties 2012

foto: © Kurt Vansteelant MQEP

foto: © Bernard Audrey MQEP2 december 2012

Tijdens de 26e sessie van de FEP European Qualifications zijn vijf Master QEP's en 15 QEP's uitgereikt.

De Master QEP werd uitgereikt aan:

  • Bernard Audry, France, Master QEP
  • Pino Coduti, Italy, Master QEP
  • José Cruz, Portugal, Master QEP
  • Clemente Jimenez Santander, Spain, Master QEP
  • Kurt Vansteelant, Belgium, Master QEP

Een QEP kwalificatie ontvingen:

Drie Belgische fotografen gekwalificeerd

Bij de gekwalificeerden waren drie Belgische fotografen, Johan de Gussem, Jos Verhoogen en Kurt van Steelant. Voor de laatste geldt dat het uitzonderlijk is dat tijdens een kwalificatieronde aan één fotograaf een Master QEP en twee QEP's worden uitgereikt.

foto: © Clemente Jimenez MQEP

Over de FEP en de QEP

De FEP is een federatie van beroepsverenigingen uit België, Croatië, Tsjechië, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Hongarije, Ierland, Malta, Nederland, Noorwegen, Portugal, Rusland, Servië, Slowakije, Spanje en het Verenigd Koninkrijk en vertegenwoordigt ruim 50.000 fotografen in Europa.

De QEP (Qualified European Photographer) is in 1999 door de FEP (Federation of European Photographers) ingesteld. De bedoeling van de FEP was om een nieuwe professionele kwalificatie op Europees niveau op te zetten. Er zijn drie graden in de kwalificatie:

  1. De basiskwalificatie EP, ingaande 2012;
  2. De QEP, voor fotografen van meer dan gemiddeld niveau;
  3. De MQEP, waarvoor de applicant aan zeer zware technische en inhoudelijke eisen moet voldoen.

Wedstrijden

foto: © Pino Coduti MQEPDe FEP heeft ook de Europese Fotograaf van het Jaar Awards, de European Fine Art Photograph of the Year Award en de Europese Photo Boek van het Jaar Award ingesteld. Dit mede om de hoogste kwaliteitsnormen in de Europese professionele fotografie te bevorderen. De FEP is het forum waar alle Europese beroepsverenigingen elkaar ontmoeten en overleggen. Hiertoe is een jaarlijks congres ingesteld.

De FEP is ook lid van de UEAPME, een Europees netwerk voor ambachten en kleine ondernemingen, en van het IPC (International Photographic Council, dat wordt erkend door de Verenigde Naties

Voor meer informatie: www.europeanphotographers.eu.

view counter