Sofam, uitnodiging reprografie 2019

Het Recht BE
Gepubliceerd: 16 oktober 2019

SOFAM Logo

Auteursmaatschappij Sofam roept haar aandeelhouders op aangifte te doen van werken.

Elk jaar keren wij aan onze leden, de collectieve rechten uit: deze rechten zijn afkomstig uit de reprografie, de thuiskopie, kabel- en leenrechten, die wij als beheersmaatschappij collectief voor jullie hebben onderhandeld. Leden dienen elk jaar een aangifte van hun werken te doen: en zo ontvangt elk lid hun juiste deel. Het is met andere woorden van essentieel belang dat u elk jaar uw aangifte doet.

We nodigen u hierbij uit om uw werken die in 2019 (op papier) werden gepubliceerd aan te geven. Alle publicaties die bij SOFAM voor 30 juni 2020 worden aangegeven zullen tijdens het jaar 2020 worden vergoed.

De snelste en meest eenvoudige en snelste manier om uw werken aan te geven is via de website. U gaat naar www.sofam.be , en klikt op "online aangifte", waar u de publicaties kan invullen. Indien er vragen zijn, we zijn steeds bereikbaar voor assistentie. (tel: +32-2 726 98 00).

Als u toch liever een aangifte op papier gebruikt, kan u op onze website onder de rubriek Reprografie de aangifteformulieren terugvinden. Eens afgeprint en ingevuld bezorgt u deze aan ons per post.

Plan uw aangifte tijdig in!

U dient ten laatste voor 30 juni 2020 in te voeren. Houd er rekening mee dat u misschien tijd nodig heeft om extra informatie op te vragen.

Voor bijkomende uitleg, of indien u moeilijkheden ondervindt bij het indienen van de aangifte, mag u ons altijd contacteren.

view counter