Tethering werkstation voor locatiewerk

Luidsprekers ingebouwd, berging voor accessoires en geen kabelspaghetti

Gepubliceerd: 9 oktober 2014

afbeelding 2Jarenlang werkte Tom Barnes op locatie. Hij ging langzaam over tot tethered werken, dit tot tevredenheid van zijn klanten en de crew, maar hij kreeg te maken met de beperkingen die een locatie je nu eenmaal oplegt. Zoals het direct bewerken van de beelden.

afbeelding 12Of bewerking op locatie een goed idee is valt te betwijfelen vanwege het omgevingslicht en de onbeheersbare kleurtemperatuur die een fotograaf bij de beoordeling op het scherm op het verkeerde been kan zetten. Zelf zou ik aan de oplossing van Tim een kleine tent met grijze binnenkant en LED verlichting toe willen voegen. De laatste komt, met een kleur van D50 en een kleurindex van 96 al op de markt, al is er moeilijk aan te komen. Raar idee? Vroeger werkte de fotograaf toch ook met een zwarte doek over het hoofd. Ik maak in het digitale tijdperk soms ook gebruik van een ouwe doek...

De oplossing van Tim, die ongetwijfeld iedereen aan zal spreken, heeft de Peli 1510 koffer als basis. Onverwoestbaar én op wielen. En toch redelijk klein.

Het lezenswaardige relaas van Tom Barnes vindt u hier:
www.tombarnes.com