Het Vak

Zwervend op het internet week 2016-5

Goochelaar Yann Frisch vermaakt zijn publiek met een kopje en tomaten. Geniaal, van hoge klasse én komisch gebracht.
www.flixxy.com/tomatoes-and-cup-beijing-international-magic-convention-2012.htm?utm_source=nl

Deze geroutineerde chauffeur kent dé manier om snel pallets te lossen…
www.flixxy.com/master-of-his-trade.htm?utm_source=nl

Pallets of stammen, hout is hout. Maar dan is deze Russische Ural 4320 truck met 6x6 aandrijving toch wel even iets anders. Voor dit transport kun je niet eens rijexamen doen, da's aangeboren. Dit alles begeleid door Russische jazz...
www.flixxy.com/ural-4320-off-road-6x6-truck.htm?utm_source=nl

Voor de luchtvaartfanaten onder ons. Een F15 jager tijdens een laagvliegoefening in Wales. Even spugen en hij is nat…
www.flixxy.com/low-flying-f-15-jets.htm?utm_source=nl

VAR afgeschaft

logo Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)NVJ: modelovereenkomst voor 1 april

2 februari 2016

De Eerste Kamer heeft ingestemd met de afschaffing van de VAR (Verklaring Arbeidsrelatie). Met de invoering van de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) per 1 mei zal de VAR door modelcontracten worden vervangen. De regels binnen deze overeenkomsten moeten duidelijk maken dat er geen sprake is van een gezagsverhouding tussen werkgever en werknemer en er dus geen sprake is van een arbeidsverhouding. De NVJ streeft er naar om samen met andere partners modelcontracten met de Belastingdienst op te stellen.

De NVJ is in overleg gegaan met de Belastingdienst. Het streven is uiterlijk op 1 april enkele modelovereenkomsten op te stellen. De NVJ en de Belastingdienst achten het gezamenlijk opstellen van modelovereenkomst van groot belang. Werkgevers die eenzijdig, dus zonder overleg met de NVJ, een modelovereenkomst aan de Belastingdienst voorleggen riskeren een naheffing. Wanneer zelfstandige (foto)journalisten elke dag op kantoor van de opdrachtgever en aanwijzingen opvolgen wordt een gezagsverhouding zeer aannemelijk geacht. De NVJ roept werkgevers op verantwoordelijkheid te nemen, zelfstandigen mogen niet worden gedupeerd door de wet DBA, hetgeen zou kunnen resulteren in minder werk.
 
Bron: NVJ

Gigabit internet via de ether

logo StarryStarry, een nieuwe startup, wil snellere toegang tot internet leveren via draadloze verbindingen en zonder ingewikkelde contracten. Starry, een deel van 'Project Decibel', kondigde haar debuut op woensdag 27 januari aan.

De technologie werkt door gebruik te maken van volgens Starry 's werelds eerste ‘millimetergolven array-technologie' voor internet communicatie voor consumenten. Het gaat hier om snelheden tot Starry kan snelheden tot één Gigabit, vergelijkbaar met Google Fiber, met behulp van hardware die de consument zelf kan installeren. Een aansluiting realiseren zou "een paar minuten vergen."

Typische Wi-Fi-signalen bestaan ​​op de 2,4 GHz of 5 GHz frequentiebanden. Millimetergolven, anderzijds, maken gebruik van de de extreem hoge frequentie (EHF band) en variëren van 30 GHz tot 300 GHz. De EHF band wordt traditioneel onder meer gebruikt in de radioastronomie. Omdat deze millimeter golven een hogere frequentie dan gewoonlijk gebruikt wordt bij Wi-Fi, en omdat er een andere interactie mogelijk wordt, zijn ze beter geschikt voor het verzenden van grote hoeveelheden gegevens.

Akshay Sharma van het toonaangevende Amerikaanse onderzoeksbureau Gartner verklaarde:

"Wanneer je door een hoge frequentie meer cycli kunt bestrijken per tijdseenheid, kun je meer data transporteren. Want wanneer je meer nullen en enen hebt op de hogere frequentie, bereik je veel hogere datasnelheden."

Er zal zeker behoefte komen aan een grotere datacapaciteit. Volgens Sharma voorspelde de Cisco Visual Networking Index in mei 2015, dat tegen 2019 80% van het consumenten internetverkeer zal bestaan uit video. Het toenemende gebruik van 4K en 8K video zal meer snelheid en bandbreedte vergen.

Sharma merkte ook op dat er “wordt geëxperimenteerd voor gebruik in 5G connectiviteit, ook Samsung heeft proeven in de hogere frequentiebereiken en Nokia doet proeven boven de 70 GHz. Millimetergolf frequentie is geen vereiste voor 5G, maar onderzoekers hebben het vermoeden dat dit de beste optie is om nog vooruitgang te boeken.”

Starry maakt ook gebruik van Orthogonal Frequency Division Multiplexing (OFDM), een techniek die het gemakkelijker maakt om gegevens via radiogolven verzenden in een signaal met vele kleinere subsignalen. Bovendien wordt er ook gebruik gemaakt van MU-MIMO (meerdere gebruikers multiple input, multiple output) technologie, die nuttig is voor de bandbreedtedistributie en momenteel wordt gebruikt in Wi-Fi en LTE.

Hoewel hoge millimeterbandfrequenties moeilijker in gebouwen door kunnen dringen kan, wanneer de hardware correct wordt uitgevoerd, dit probleem worden omzeild met een krachtige antenne buiten het huis verbonden door draad op een veelzijdige router in het huis. De Starry Station gaat $350 kosten, en is vanaf 5 februari te koop op de website van de vennootschap en bij Amazon. Voorlopig zal er in Europa van de toepassing nog geen sprake zijn, er is voorzien in een eerste opstart in en rond Boston. Maar het zal niet lang duren voor deze techniek ook in andere landen wordt omarmd.

Starry biedt in ieder geval een interessante optie voor het MKB en voor telewerkers zoals fotografen en filmers die meer snelheid nodig hebben en biedt een snelle implementatie. In ieder geval hoeft men in afgelegen gebieden niet meer op snel internet te wachten tot het moment dat er heel misschien ooit glasvezel wordt aangelegd. Het zou zelfs mogelijk kunnen zijn dat de, in vergelijking kostbare glasvezel door deze techniek volslagen overbodig wordt. Tenslotte, de geschiedenis leert dat de toekomst de prehistorie altijd onverbiddelijk inhaalt…

Een instructief filmpje over Starry Internet vindt u hier

En hier vindt u meer informatie over Project Decibel.

Oypo overgenomen door Fujicolor Benelux

logo Oypo15 december vorig jaar werd Oypo overgenomen door Fujicolor Benelux. De belangrijkste reden voor de overname is dat er behoefte was aan meerdere ondersteuning in verband met de groei. Met name op IT gebied scheen er een probleem te ontstaan. Dit kan Fujicolor bieden. Voor Fujicolor betekent het ook afzet van haar producten.

Voor Oypo verandert er feitelijk weinig tot niets, het huidige managementteam blijft aan. Antoon Muiten, directeur van Fujicolor Benelux werd aan het managementteam toegevoegd. De bedoeling is dat Oypo in meerdere landen gaat opereren, in piekmomenten zal de support nu snel kunnen worden opgeschaald met specialisten van Fujicolor.

www.oypo.nl/blog

MKB meldpunt betalingen

logo MKB-Nederland1-02-2016

MKB-Nederland gaat grote bedrijven per brief aanspreken op hun betaalgedrag. Tegelijkertijd opent de ondernemersorganisatie een meldpunt waar kleinere leveranciers misstanden (anoniem) kunnen melden. “Er moet een einde komen aan de veel te lange betaaltermijnen die kleinere ondernemers krijgen opgelegd”, zegt directeur Leendert-Jan Visser.

Faillissement

Betalingstermijnen hebben grote invloed op de liquiditeitspositie van bedrijven. Late betalingen van overheden en van bedrijven onderling verslechteren de liquiditeitspositie van MKB-ondernemers en kunnen ook gezonde bedrijven in financiële problemen brengen. Onvoldoende liquiditeit kan een gezond bedrijf zelfs naar een faillissement drijven, aldus Visser. Hoewel het betaalgedrag tussen bedrijven onderling de afgelopen jaren is verbeterd - gemiddeld wordt een factuur nu na 36,5 dag betaald - komen excessen nog te vaak voor. “Betaaltermijnen tussen de 90 en 120 dagen zijn geen uitzondering. De bedrijven die dat soort termijnen hanteren, maken misbruik van hun inkoopmacht.”

Boete

De Tweede Kamer praat vandaag over een initiatiefnota van het CDA, dat bedrijven in staat wil stellen grote opdrachtgevers een boete op te leggen als zij hun rekening niet binnen 60 dagen – de wettelijke termijn - betalen. MKB-Nederland waardeert de aandacht die het CDA voor dit probleem heeft, maar gelooft niet dat dit iets oplost. “Kleine bedrijven zijn vaak afhankelijk van die grote opdrachtgever. Ze durven al nauwelijks een incassobureau achter hun grote klanten aan te sturen, laat staan dat ze een boete in rekening gaan brengen. Uit vrees om die klant dan meteen kwijt te rekenen. Bovendien denken wij dat een betaaltermijn van 60 dagen op deze manier eerder de norm gaat worden.”

Grote bedrijven moeten veel beter gaan beseffen wat de gevolgen kunnen zijn als ze hun kleine leveranciers te laat betalen. “Opdrachtgevers zijn gebaat bij sterke leveranciers in de keten. Betaal die leveranciers dan ook op tijd. Zet ze niet onder druk om die extreem lange betaaltermijnen te accepteren. Dat is de kern van onze oproep.”

Betaalme.nu

MKB-Nederland stelt grote bedrijven in de brief voor zich bijvoorbeeld aan te sluiten bij Betaalme.nu, een recent gelanceerd initiatief van een aantal grote concerns die in convenanten vastleggen op welke manier zij kleine bedrijven sneller gaan betalen.
MKB-Nederland heeft ook een meldpunt geopend waar MKB-bedrijven terecht kunnen die worden geconfronteerd met lange betaaltermijnen of zich door grote opdrachtgevers onder druk voelen gezet. “Wij gaan die concerns dan actief benaderen”, zegt Visser.

Als de actie niet binnen afzienbare tijd verbetering oplevert, overweegt de ondernemersorganisatie een zwarte lijst aan te leggen. “Als stok achter de deur.”

Dit zal ook gelden voor onder andere fotografen en andere creatieven met een KvK inschrijving. MKB Nederland garandeert dat zij vertrouwelijk omgaat met uw gegevens. De klager krijgt van MKB Nederland de keus tussen het wel en niet doorgeven van de gegevens van de klager aan de wanbetaler.  Voor het meldpunt late betalingen klik hier.

Ben je ook zo creatief met je LinkedIn profiel?

logo LinkedInIeder jaar, op de datum waarop de meeste beroepsbeoefenaren hun profielen hebben geüpdatet, wordt er een lijst geproduceerd met de meest voorkomende cliché-omschrijvingen op LinkedIn.

Wanneer je met het lijstje naast je beeldscherm op LinkedIn de profielen gaat bekijken moet je welhaast tot de conclusie komen dat er wel heel erg veel mensen zodanig op elkaar lijken dat zij zich absoluut niet van elkaar onderscheiden. En dat je als opdrachtgever waarschijnlijk beter af bent met iemand die zich presenteert als 'Half-Mongools Bosjesman uit Opper Patagonisch Tadzjikistan” met als belangrijkste competentie “het bakken van pizza met een vulling van stropdas en gemalen vensterbank”. Een exclusief en exquis soort textiel karton dus. Dit is namelijk pas écht origineel en onderscheidend.

De top tien ranking van de omschrijvingen in het profiel van de meest 'unieke' beroepsbeoefenaren:

  1. Creatief
  2. Gedreven
  3. Strategisch
  4. Verantwoordelijk
  5. Gepassioneerd
  6. Gemotiveerd
  7. Gespecialiseerd
  8. Expert
  9. Enthousiast
  10. Analytisch

PhotoNmagazine's hofnar zou daar overigens voor wat betreft fotografen met genoegen het woordje 'passie' aan toe willen voegen.

Je vraagt je af of er nog hoop is voor degenen die trachten hun huid op deze wijze te verkopen, en of er een zeker verband ligt met het hebben van (té) weinig opdrachten. In een aantal van deze gevallen blijken deze lieden (cliché, cliché!) 'toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.' Iets dat eigenlijk niemand zal verwonderen...

Stockbureau Corbis eet voortaan met stokjes

logo Corbis ImagesNaar onlangs bekend werd verkocht Bill Gates het enorm grote fotoarchief van stockbureau Corbis aan de Chinese Visual China Group. De voorwaarden van de overeenkomst zijn niet bekend gemaakt. Een woordvoerder van Corbis verklaarde er alle vertrouwen in te hebben dat VCG zich ook “een goed huisvader zal tonen voor de grote verzameling beelden van de massamoord op het Tiananmen plein in 1989 en dat VCG door zou gaan met deze collectie breed te verspreiden”.

Direct na het tekenen van de overeenkomst werd er door VCG een distributiecontract getekend met Getty's, waarmee Getty's het recht verwierf de Corbis collecties overal ter wereld te mogen verkopen, met uitzondering van China.

In de enorm uitgebreide Corbis collectie bevinden ook de 16 miljoen Image Bettman Collectie met een aantal iconische beelden van de Verenigde Staten uit de 19e en 20e eeuw, evenals de Hulton en Sygma archieven.

Volgens betrouwbare inside-bronnen zou de reden van de verkoop zijn, dat de winstmarges werden geknepen door het aanbod van Shutterstock en Getty's. De Corbis onderdelen Splash, een celebrity nieuwsdienst, en het Brand Entertainment Network werden niet verkocht.

Canon onthult EOS-1D X Mark II

Canon EOS 1D X Mark II
Canon EOS 1D X Mark II

2-2-2016

Canon voert nu officieel de nieuwe EOS-1D X Mark II voor het voetlicht, haar nieuwste professionele spiegelreflexcamera. Dit topmodel in de succesvolle EOS-serie beschikt over een nieuwe 20,2 megapixel full-frame CMOS-sensor. Het autofocussysteem werd bovendien verder geperfectioneerd.

De EOS-1D X Mark II heeft een standaard ISO-gevoeligheid van 100 tot 51.200, dit is uit te breiden van 50 tot 409.600. Per seconde kan de camera 14 foto’s per seconde vastleggen door middel van AF-tracking. Ziet men af van autofocus dan wordt een snelheid van 16 beelden mogelijk in Live View-modus.

Het AF-systeem telt 61 AF-punten, waarvan 41 gevoelige kruissensoren. Alle AF-punten functioneren bij een maximaal diafragma van f/8, van belang voor gebruikers van telelenzen in combinatie met converters. Met de EOS-1D X Mark II is ook de Dual Pixel CMOS AF-technologie naar Canons full-frame camera’s gebracht. Hierdoor is een snelle autofocus in Live View mogelijk en ook tijdens het filmen kan men hier profijt van hebben.

De filmt op een 4K-resolutie met snelheden van maximaal 60 beelden per seconde. In Full HD zijn 120 beelden per seconde mogelijk voor films die met een vertraging van vier maal kunnen worden afgespeeld. Een verdere bijzonderheid is dat de Mark II uit een 4K video-opname een still van 8,8 megapixel te kan distilleren.

De camera heeft twee opslagmogelijkheden, voor een CompactFlash geheugenkaart, en voor een snelle CFast 2.0 geheugenkaart. Verder kan een 'schone' ongecomprimeerde Full HD film in 4:2:2 8-bit extern worden opgenomen via de HDMI output, evenals het geluid. Dit kan echter niet in 4K. Een externe monitor kan ook via HDMI worden aangesloten om mee te kijken. Het camera LCD display kan gelijktijdig meelopen.

In de EOS-1D X Mark II hoort een nieuw type accu (LP-E19). De oudere LP-E4N accu is ook bruikbaar, maar dan wordt de snelheid beperkt tot 12 foto’s per seconde, op zich een waarde die nagenoeg niet onderdoet voor de maximumwaarde van 16 bps.

http://cpn.canon-europe.com/content/news/canon_launches_eos-1d_x_mark_ii.do

 

Autoriteit Consument en Markt, beslissing die ook van invloed kan zijn voor pasfotomakers

logo ACMGemeente Heerhugowaard berekent niet alle kosten jachthaven door

03-02-2016

De gemeente Heerhugowaard concurreert oneerlijk met andere, commerciële jachthavens en ligplaatsen omdat ze niet alle kosten doorberekent voor de ligplaatsen voor boten. Dat mag niet volgens de Wet Markt en Overheid. Dit concludeert ACM na onderzoek.

Hoewel de gemeente afgelopen jaar een nieuwe taxatie en herberekening heeft uitgevoerd om de kosten in beeld te krijgen, vindt de Autoriteit dat nog niet alle kosten volledig zijn meegenomen. Daarom liggen deze kosten hoger dan de opbrengsten uit de ligplaatstarieven voor boten. De gemeente verstoort zo de concurrentie met andere commerciële jachthavens. De gemeente Heerhugowaard heeft aangegeven dat ze binnenkort op basis van nieuwe exploitatiecijfers opnieuw een besluit neemt over de tarieven voor ligplaatsen.

Anita Vegter, bestuurslid ACM: “Ik ben blij dat deze gemeente eerlijk wil concurreren met ondernemers. De gemeente Heerhugowaard gaat de kosten volledig doorberekenen in de tarieven voor ligplaatsen. Tot die tijd zijn ze wel in overtreding.”

Volgens de wet Markt en Overheid mag de overheid producten en diensten aanbieden op de markt. Zij moet zich daarbij wel aan regels houden. Die regels zijn er om ondernemers te beschermen tegen oneerlijke concurrentie door de overheid. Zo verplicht de Wet Markt en Overheid gemeenten om alle kosten voor het aanbieden van deze producten of diensten door te berekenen in de tarieven.

Pasfotomakers die gedupeerd kunnen zijn door gemeenten die zelf pasfoto's gaan maken, kunnen op basis van het bovenstaande zelf in verweer komen tegen oneerlijke concurrentie of monopolisering door gemeenten door middel van een melding bij ACM.

4 pasfoto's met balkjes over de ogen
uit Fotomatrix 2007, ministerie van BiZa

Bij ACM vinden ondernemers meer over dit onderwerp.

Zwervend op het internet week 2016-4

Niets is wat het lijkt. Zeker niet wanneer je Van Gogh van dichtbij bekijkt. Conceptuele fotografie blijkt een wat traditionelere schilderkunst. Of toch niet..?
www.flixxy.com/look-closer-to-see-the-big-picture.htm?utm_source=nl

Niets is wat het lijkt, dit geldt ook voor Rita Haywarth die in scenes uit haar klassieke films danst op 'Staying Alive' van de Bee Gees uit de film Saturday Night Fever… Goed montagewerk.
www.flixxy.com/rita-hayworth-dancing-to-stayin-alive.htm

Straaljagers, vliegend in formatie. Een spectaculair gezicht. Heel knap, ook. Maar nu het Spaanse Acrobatric team Aguila landend in formatie. En het waait ook nog…
www.flixxy.com/jets-landing-in-formation.htm?utm_source=nl

Eigenlijk veel leuker dan een drone… De Ehang 184 Personal Flying Vehicle kan met een enkele persoon van maximaal aan boord een topsnelheid van 100 km/u halen en heeft een bereik van 16 kilometer. De totale lading mag een kleine 120 kilo wegen. Niet je smartphone vergeten, je bedient 'm met een app. Voor een bescheiden bedrag, tussen de 200.000 en 300.000 dollar, komen ze 'm bij je brengen.
www.flixxy.com/personal-flying-vehicle.htm?utm_source=nl