Het Vak

Zwervend op het internet week 51

Weet u wat dat is, adrenaline? Nee? Kijk dan hier eens naar:
www.flixxy.com/worlds-narrowest-ski-descent.htm?utm_source=4

Tja, wanneer je als politieman een goochelaar aanhoudt wegens te hard wijden en hij laat je een verbazende truc zien? Dan vergeet je in je verbazing een bon te schrijven.
www.flixxy.com/amazing-magic-trick-gets-magician-out-of-a-speeding-ticket.htm?utm_source=4

Lekke band? Reserveband ook plat? Dan zet je er toch als rechtgeaarde Rus een sleetje onder...
www.flixxy.com/russian-driver-fixes-flat-tire-with-a-sled.htm?utm_source=4

Bob Hoover staat bekend als een zeer kundig vlieger. Hij maakt een roll en schenkt zich onderwijl zonder morsen een glas thee in:
www.flixxy.com/bob-hoover-flying-ace.htm?utm_source=4

Deadline inzending 2015 European Professional Photographer of the Year uitgesteld

De datum waarop moet worden ingezonden voor de Awards is uitgesteld tot 15 januari 2015. De prijsuitreiking, waar alle winnaars worden bekend gemaakt, zal worden gehouden in Triëst, Italië, in het Trieste Opera Theater, op zondag 1 maart 2015, op de FEP International Photodays.

Informatie over de Awards vindt u op deze website en hier.

Via malware certificaat bij Sony gestolen

De servers van Sony werd onlangs door manco's in de beveiliging gehackt. De hackers wisten databases te ontvreemden met onder andere een bestand met wachtwoorden. Naar nu blijkt uit onderzoek van antivirusspecialist Kaspersky is er ook een certificaat buitgemaakt. Dit certificaat kan worden gebruikt om software en mededelingen van Sony als legaal te identificeren.

Naar nu blijkt wordt dit certificaat gebruikt bij een nieuwe malwarevariant die volgens de FBI in staat is om het zogenaamde Master Boot Record van harddisks te wissen.

Met het certificaat van Sony wordt ook de mogelijkheid geboden voor Trojaanse Paarden om malware in systemen binnen te smokkelen. Het certificaat zal worden herroepen en op de zogenaamde blacklist worden gezet, maar zolang deze gegevens nog niet bekend zijn bij ieder computersysteem blijft de mogelijkheid van een hack gewoon open.

Dat certificaten worden gestolen is niet nieuw, het is een zwakke plek in SSL (wordt gebruikt voor het versleutelen van internetverkeer) dat op wederzijds vertrouwen is gebaseerd. Een goed voorbeeld is de DigiNotar affaire, waarbij het Beverwijkse certificeringsbedrijf het imago als leverancier van de digitale handtekening verloor en daarop zelfs failliet ging. Niet alleen de certificeringsautoriteiten zijn kwetsbaar, maar ook grote bedrijven als Sony die grote verzamelingen certificaten beheren en dan overzicht verliezen. In ieder geval is het een grove smet op het veiligheidsblazoen van Sony, dat in deze toch al niet zo'n beste naam had.

Meer hierover vindt u hier.

Laatste nieuws vindt u bij Villamedia.

Persfotograaf Roel Dijkstra voor de rechter, eis € 500. Amateur modelbouwers gaan vrij uit

Roel met zijn kindje - 'Een meeuw is zwaarder'
Roel met zijn kindje
'Een meeuw is zwaarder'

11 december 2014

De model-helikopter met camera van de Vlaardingse fotojournalist Roel Dijkstra werd door de luchtvaartpolitie uit de lucht gehaald omdat men daar van mening is dat hij volgens de luchtvaartpolitie een gevaar vormt in de aanvliegroute naar Rotterdam The Hague Airport.

Volgens Dijkstra vliegt zijn zwevende opname-apparatuur om plaatjes of beelden te schieten in de regel niet hoger dan 20 meter. "Boven deze hoogte kun je toch niet goed fotograferen" aldus Dijkstra. "Op het moment dat ik werd gepakt vloog de drone ongeveer 9 meter hoog, de hoogte van de tweede verdieping van een flat.

Voor de burgerluchtvaart gelden minimale vlieghoogten. Boven aaneengesloten bebouwing bedraagt die hoogte minimaal duizend voet (300 meter). Daarbij gaat men uit van het hoogste punt binnen een straal van zeshonderd meter. Dus als er zich hoge gebouwen binnen zeshonderd meter van het vliegtuig bevinden, dient de hoogte daarvan te worden opgeteld bij de minimale vlieghoogte van 300 meter. Wanneer er geen sprake is van aaneengesloten bebouwing is de minimum vlieghoogte 500 voet (150 meter).

De situatie van Roel Dijkstra en zijn drone is te vergelijken met een jongetje met een trapauto die op een fietspad langs de autosnelweg rijdt en wordt bekeurd omdat hij het verkeer in gevaar brengt.

Dijkstra tekende bezwaar aan tegen het beleid van de luchtvaartpolitie en hun interpretatie van de luchtverkeerswet. Dit omdat de fotojournalist wordt belemmerd in zijn werk.

Voor de Rechtbank Rotterdam hoorde Dijkstra vandaag € 500 tegen zich eisen. De rechter doet over twee weken uitspraak.

In Nederland maken tientallen journalisten en commerciële bedrijfjes gebruik van vliegende camera's. Hoewel modelvliegen in principe overal mag, schijnen er luchtfotografie met commerciële doeleinden, restricties te gelden.

Op zich is de wet die dit regelt een uiterst merkwaardige wet, een amateur modelvlieger mag overal vliegen. De professional moet een vergunning hebben. Terwijl de laatste gebruik maakt van zwaar beveiligde apparatuur. Bij voorbeeld, bij het wegvallen van het radiocontact keert het toestel automatisch terug naar de plaats van opstijgen.

Overigens schijnen zeemeeuwen nooit in overtreding te zijn. Op de redactionele burelen van PhotoNmagazine leeft het vermoeden dat meeuwen waarschijnlijk wél een vergunning hebben...

In de Volkskrant verscheen een goed artikel over deze zaak:
www.volkskrant.nl/binnenland/mijn-drone-is-een-verlengd-statief~a3809217

Het verweer van Roel Dijkstra voor de rechtbank leest u hier.

Professional Imaging, de stand van zaken

logo Professional Imaging15-12-2014

Professional Imaging lijkt ook deze editie weer net zo succesvol te worden als in de voorgaande edities.

Een kleine update

Op dit moment hebben zich 76 bedrijven aangemeld als exposant voor P.I. 2015.
Met een vijftal bedrijven worden nog gesprekken gevoerd. De organisatie verwacht uiteindelijk uit te komen op ruim 80 exposanten op het aanstaande Event.

Parkeren

Om problemen van 2014 te voorkomen is op 5 minuten loopafstand een -extra- parkeer terrein gehuurd. Vanaf de A28 zullen de bezoekers d.m.v. verkeersbegeleiding richting deze parkeervoorziening worden begeleid. Dit zal ruim van tevoren ook via e-mail aan iedere aangemelde bezoeker worden gecommuniceerd.
Nieuw is dat voor deze parkeervoorziening € 5,-- per auto betaald moet worden. De tickets worden bij de in- / uitgang van de beurs verkocht.

Lezingen

In totaal zullen 8 lezinggevers het programma in het Adobe Theater verzorgen.
Dit zijn er een aantal meer dan voorgaande jaren. Waar men elders al gauw € 30,-- p.p. of zelfs (veel) meer per lezing in rekening brengt om een lezing te kunnen bijwonen wordt deze bijzondere faciliteit door bundeling van krachten ook in 2015 geheel kosteloos aangeboden aan de bezoekers van Professional Imaging.

Masterclasses, een nieuwe activiteit

Van de 8 lezinggevers zullen er door 4 personen een aparte Masterclass worden gegeven. Dit zal in een aparte zaal in het Hart van Holland plaatsvinden.
Deze Masterclasses worden aangeboden voor ± € 50,-- p.p. incl. Koffie / Thee / 21% BTW.
Maximaal aantal personen 50, duur van de Masterclass 2,5 uur. Uitgebreide informatie volgt in januari 2015.

2e PIA d’Or Beeldwedstrijd in 2015

De prestigieuze PIA d’Or, die voor de eerste keer is gehouden in 2011, zal voor een tweede keer worden gehouden in 2015. Tijdens P.I. 2015 wordt hierover uitgebreid informatie verstrekt. Deze beeldwedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door alle exposanten die deelnemen aan P.I. 2015.

Nikon Flashback campagne

logo NikonBij aanschaf van een Nikon D3300 of D5300 ontvangen kopers tot 31 januari 2015 een gratis Nikon SB-300 flitser. Deze compacte en lichte externe flitser is het ideale hulpmiddel voor startende fotografen wanneer meer licht nodig is of bij het fotograferen met lichteffecten.

Consumentenbond bekroont Nikon D3300 met Beste Koop

body van Nikon D3300
Nikon D3300

De Nikon D3300 is door de Consumentenbond beoordeeld als “Beste Koop”. De Nikon D3300 is een D-SLR op instapniveau. De kleine en lichte spiegelreflexcamera is krachtig, gemakkelijk mee te nemen en moeiteloos te bedienen, en vormt zo een schitterende manier om de krachtige beeldkwaliteit van D-SLR te ontdekken. Enkele belangrijke kenmerken van de D3300 zijn een CMOS-sensor van 24,2 megapixels zonder optisch laagdoorlaatfilter (OLPF), een groter ISO-bereik (tot ISO 12.800) en Nikon’s krachtige EXPEED 4-beeldprocessor, plus snelle continu-opnamesnelheden van maximaal 5 beelden per seconde. De conclusie van de Consumentenbond: “De fotokwaliteit is zoals je die van een spiegelreflexcamera mag verwachten: evenwichtig belichte, scherpe foto's met weinig ruis. De Nikon D3300 is een prima camera voor een redelijke prijs...”.

De verkoopadviesprijs van de D3300 kit met AF-S DX 18-55 VR II is € 609,-. De verkoopadviesprijs van de D3300 body is € 499,- Lees hier meer over de Nikon D3300.

Phase One levert eerste A-serie camera's uit

Phase One - A-serie
Phase One
A-serie

17 december 2014

Phase One levert vandaag de eerste A-serie medium formaat camera systemen uit. Deze combineren de kwaliteiten van Phase One en ALPA.

De drie Phase One A-serie modellen zijn voorzien van de A250, A260 en A280. Ze zijn gebaseerd op de ALPA 12TC spiegelloze camera body plus een Phase One medium formaat IQ2 Aseries digitale achterwanden. De 50 megapixel CMOS-gebaseerde IQ250; de 60 megapixel full frame IQ260, geschikt voor lange belichtingstijden, of de hoogste resolutie 80 Megapixel full frame IQ280.

Elk model wordt geleverd met de 35mm Rodenstock Alpar lens. Er zijn twee optionele lenzen beschikbaar, waaronder de ultra-groothoek 23mm, en de all-round 70mm ALPA HR Alpagon, beide met een perfecte randscherpte en een beeldcirkel die de gehele afmeting van de middenformaat sensoren dekt.

Exclusief voor de Phase One A-serie zijn in de in-camera lenscalibraties waardoor het corrigeren van kleurzweem te corrigeren en het maken van LCC-profielen en deze toe te passen optioneel is. Men kan eenvoudigweg een A-serie lens plaatsen en direct beginnen met opnemen.

De drie A-serie Rodenstock Alpagon / Alpar lens profielen zijn in de fabriek gekalibreerd, geconfigureerd en voorgeladen op de nieuwe IQ2 A-serie digitale achterwanden om het optimale uit elke middenformaat sensor tehalen. Met behulp van de nieuwe firmware en A-serie camera-modus selecteert u de gebruikte lens en correcties worden dan automatisch verwerkt in de camera en bij het importeren in Capture One Pro 8.1.

Elk model wordt geleverd als een compleet systeem met een garantie van 5 jaar. Voor een optimale RAW verwerking wordt Capture One Pro 8.1 evenals Capture Pilot 1.8 voor remote viewing meegeleverd. Er is optioneel een veelheid aan cameraaccessoires verkrijgbaaar. Voor de camera specificaties en meer informatie, zie: www.phaseone.com.

De Phase One A-serie camera systemen zijn wereldwij beschikbaar de PhaseOne partners: www.phaseone.com/partners.

Voor het reserveren van een demo: www.phaseone.com/demo.

De prijsstelling van de Phase One A250 is 36.000 EUR / 47.000 USD. De A260 komt uit op is 38.000 EUR /48.000 USD en prijs van de de A280 is 43.000 EUR / 55.000 USD.
De koopovereenkomst geeft bovendien recht op een garantie van 5 jaar.

Adobe boekt goede resultaten en breidt werkterrein uit

Concurrent van fotografen?

Volgens AFN (American Forces Network) doet softwarefabrikant Adobe Systems het goed met een winst van ruim 9 procent. Tevens maakte Adobe bekend dat zij het fotoconcern Fotolia over wil nemen. Het aandeel Adobe ging ook in de lift vanwege de goede kwartaalcijfers die het bedrijf afgelopen donderdag presenteerde.

Fotolia is een internationaal opererend fotostockbureau gespecialiseerd in royalty-free beelden, vectorafbeeldingen en video's voor professioneel gebruik. De prijsstelling is vanaf € 0.16 per wereldwijde licentie. Fotolia biedt ook maandelijks bundels aan, voor een medium beeld wordt dan € 0,50 berekend, voor een XXL € 1,00.

Hiermee lijkt Adobe indirect een concurrent van de reguliere fotograaf te worden.

nl.fotolia.com

Zwervend op het internet week 50

Vijf Airbus A350-900 verkeersvliegtuigen uit een test en ontwikkelingsprogramma stegen in september 2014 op voor een indrukwekkende formatievlucht vanaf de luchthaven van het Franse Toulouse. Dit tweemotorige vliegtuig is bedoeld voor langeafstandsvluchten met 250 tot 500 passagiers. Deze door Airbus ontwikkelde toestellen vormen een regelrechte concurrentie voor de Boeing 777 en 778 Dreamliner. Erg indrukwekkend filmwerk!
www.flixxy.com/five-airbus-a350-widebody-jetliners-flying-in-formation.htm?utm_source=4

Vitaly and Helena Gorbachevski laten in de TV show 'Oye! It's Friday!' spetterende magie zien. Het geluid valt iets tegen, maar de show is cool!
www.flixxy.com/magic-show-vitaly-and-helena-gorbachevski.htm?utm_source=4

Wat heb je liever:
Een nieuwe James Bond Peugeot 208 GTI
www.flixxy.com/epic-peugeot-208-gti-the-name-is-bond.htm

Of een degelijke tweedehands Fiat S76 met waarschijnlijk de grootste motor die er ooit is gebouwd?
www.flixxy.com/fiat-s76-land-speed-record-breaking-automobile-from-1911-brought-back-to-life.htm?utm_source=4

Toch meer ontslagen bij Wegener

11 -12-2014

In tegenstelling tot ons eerdere bericht gaan er bij Wegener na de overname door de Persgroep meer banen verloren.

Op dit moment wordt er gesproken over 300 fte's, dit in tegenstelling tot de eerder gemelde 150 tot 200 fte's.

Bron: Financieel Dagblad