Voor dubbeltje op de eerste rang

Proloog
Gepubliceerd: 6 juli 2016

Advertentie

Het nieuwe richtprijzenboekje 2019 is uit!

Het richtprijzenboekje dient behalve voor prijsindicatie ook als richtlijn in gerechtelijke procedures bij toewijzing van honoraria en schadevergoedingen bij geschillen. De richtprijzen zijn gebaseerd op onderzoek naar het prijspeil voor publicatie en productie. Bij de prijsberekening worden behalve resultaten van binnenlands onderzoek ook de prijzen van (EU) beheersmaatschappijen zoals het Belgische Sofam meegenomen.

Klik hier voor meer informatie
of om het boekje te bestellen
.

view counter

afbeelding 2Het overkomt iedereen wel eens dat er een klant contact zoekt die denkt dat hij je de ultieme opdracht aanbiedt. Collega Ab Sier reageerde uit nieuwsgierigheid op zo'n Facebook-optimiste. Hier volgt het antwoord van 's werelds meest dynamische uitgever:
 

Beste Fotograaf,

Naar aanleiding van de oproep op Facebook heb je gereageerd. Nederland Bruist geeft inmiddels in 25 regio`s maandelijks, glossy magazines uit. In deze magazines hebben we een rubriek Bruisende zaken. In deze rubriek wordt de ondernemer voorgesteld aan de lezer.

We zijn op zoek naar fotografen die naar deze ondernemers gaan en een aantal foto`s maakt van de ondernemer en zijn/haar bedrijf. De gemaakte foto`s worden eigendom van Nederland Bruist.
We zijn op zoek voor de regio: Nijmegen, Land van Cuijk, Oosterhout, Etten-Leur, Roosendaal, de Peel, Zutphen.

We betalen de volgende vaste vergoeding:
€ 30,- per opdracht
Geen km vergoeding, mits de afstand verder is dan 50 km van je woonplaats.
Ook is het mogelijk om de vergoeding op te sparen voor advertentietegoed. 10 foto opdrachten staan gelijk aan 1/1 pagina in een editie naar keus.

Belangrijk is om te melden dat er soms haast is bij de opdracht, omdat de deadline eraan komt.

Omdat we overspoelt zijn met reacties, wil ik vragen om jezelf aan te melden, door terug te mailen op deze mail (…).

Als je niet akkoord bent, met de bovenstaande voorwaarden dan hoef je niet te reageren.

We gaan alle aanmeldingen verzamelen en een paar proefopdrachten mailen.

was getekend

Bruist
Lea Bossers
Office Manager

Ab heeft hier niet meer op gereageerd. Uiteindelijk bedacht hij dat hij om fiscale redenen toch maar geen miljonair wilde worden. Op zich een beetje dom, dit was natuurlijk een weergaloze kans. Stel je voor, werken voor écht glossy magazines, waar je gouden bergen mee verdient.  De kans op een opdracht is groot, zeker omdat ze dringend vragen of je jezelf wil melden omdat door het aantal gegadigden Lea Bossers en haar collega's worden 'overspoelt'.

Maar alle gekheid op een stokje, er zijn dus nog steeds 'ondernemers' die denken dat de vakman hier in trapt. En dat deze zijn auteursrecht zomaar afstaat en zeker nog nooit van het Auteurscontractenrecht heeft gehoord. Deze mensen hebben echter nooit hoofdpijn, daarvoor moeten er wel hersenen aanwezig zijn. Vandaar misschien ook de bijna Nigeriaanse taalfouten en stijlblommetjes. Echt, mijn ideale uitgever….

view counter