Bestuurder Stichting Zilveren camera:
Straks mogelijk ook prijzen  voor foto’s van amateurs

Proloog
Gepubliceerd: 11 september 2014

afbeelding 2Volgens bestuurder Wim van Sinderen is het mogelijk dat binnenkort ook amateurs met hun 'nieuwsfoto's' de Zilveren Camera kunnen winnen. Dit juweeltje kwam tot ons via de mond  van het bestuurslid van de stichting Zilveren Camera. De ambiance was ook zeer geschikt, de saillante mededeling maakte deel uit van zijn openingstoespraak tijdens de tentoonstellingen van de winnende foto’s van de Zilveren Camera in het CBK (in de Nieuwe Kolk) en in de aangrenzende Kunstsalon aan de Vaart in Assen.

Van Sinderen:

Bijna iedereen is tegenwoordig gewapend met een smartphone en bij het toevallig op de plaats van belangrijke nieuwsevenementen, is zo’n foto snel gemaakt en doorgestuurd' . Wel erg tactvol om dit te debiteren op een plaats waar een aantal professionals aanwezig waren.  Zeker in een tijd waarin vrijwel iedereen die fotografie op hoog niveau bedrijft moet vechten voor een eerlijke boterham met dun beleg in een naakt bestaan..

PhotoNmagazine vindt dit echter niet verbazend, ook bij de Zilveren Camera slaat de verloedering door de gekrompen budgetten toe. Was het niet de organisatie van de Zilveren Camera die het presteerde om op Professional Imaging, in een werkelijk professionele omgeving,  een tentoonstelling te presenteren, afgedrukt via een fotokopieermachine met van die goedkope plastic posterklemmen boven en onder om de foto's in het gareel te houden. Met een milieuvriendelijke tentoonstellingsbelichting van 0,00 Watt? Enkele foto's van dit beschamende event vindt u onderaan.

Wim van Sinderen heeft op zijn Linkedin profiel en waarschijnlijk dus ook op zijn naamkaartje de pakkende titel 'Senior Curator at The Hague Museum of Photography' staan. De grote vraag is of dit  niet de periode inluidt dat ook arrogante amateurs curator kunnen worden?

 Opmerking: De bijgaande foto's zijn gemaakt door de gedoodverfde winnaar van de Zilveren Camera 2014, met een mobieltje van onbekend merk...

Klik op een afbeelding voor een vergroting
afbeelding 1 afbeelding 2 afbeelding 3 afbeelding 4 afbeelding 5 afbeelding 6 afbeelding 7 afbeelding 8