Come dawn to us

Lara Gasparotto


Datum
: 14 december 2017 t/m 14 januari 2018
Locatie
: Sint-Joost-Ten-Node BE
vrouw loopt door deuropening van achter rood licht
foto: © Lara Gasparotto

De jonge Lara Gasparotto (1989) werd opgemerkt aan het einde van haar fotografiestudies aan Saint-Luc in Luik. Ze is de auteur van een levendige en contrastrijke artistieke wereld. Haar ensembles bestaan uit adembenemende landschappen, sensuele ensceneringen of ruwe fragmenten, geplukt uit het dagelijks leven. We worden naar het hart van de intieme kring van de kunstenares gevoerd, tegelijk teder en zuur, en tegelijk ondergedompeld in haar bespiegelende mijmeringen.

Haar werk lijkt gefragmenteerd en abrupt, maar het geheel ontwikkelt zich en betovert. Haar fotografische stijl, in kleur of in zwart-wit, is ritmisch, alsof hij met stoten wordt afgevuurd, maar hij is ook bijzonder tactiel en kan afwisselend wrang of omfloerst zijn.

De kracht van haar werk ligt in een spontaneïteit die door niets lijkt te worden uitgeput, zelf niet door de maturiteit die ze in de loop der jaren in haar benadering heeft verworven.

Met “Come dawn to us” nodigt Lara Gasparotto ons uit om af te zakken in de dageraad, waar het eerste licht schuchter de schaduwen verjaagt, zinnelijke ogenblikken steelt en de rauwe resten van de nacht onthult. Door beperkte formaten te gebruiken, nodigt de kunstenares ons uit om op de punt van onze tenen een wereld van gefluister en geheimen te omvatten.

Lara Gasparotto

Lara Gasparotto (1989, Luik), afgestudeerd in 2010 aan Saint-Luc, Ecole Supérieure des Arts in Luik, toonde haar werk op talloze individuele tentoonstellingen, waaronder Ask the Dusk (Fotomuseum Den Haag, Nederland, 2017); Recreation tunnel (AtelierHaus Aachen, Duitsland, 2016); Galerie du soir (Musée de la photographie, Charleroi, 2014); Next of skin (BIP, Luik, 2012).

Aan haar werk werden ook verschillende monografieën gewijd, zoals Sleepwalk (Uitgeverij Yellow Now – collectie Angles Vifs); Rivages (Lannoo) en Ask the Dusk (Ludion).

Lara Gasparotto wordt vertegenwoordigd door de Galerie Stieglietz19, Antwerpen.

Locatie

N
Botanique
Z
Galerie
wo - zo 12.00-20.00 uur
gratis
E
Cultureel Centrum van de Franse Gemeenschap
A
Koningsstraat 236
P
1210 Sint-Joost-Ten-Node
L
België
+32-2 218 37 32
contact Botanique
www.botanique.be
www.facebook.com/botaniquebxl
twitter.com/botanique
instagram.com/botanique_bxl
www.lastfm.fr/venue/8779073
www.youtube.com/user/BotaniqueConcerts
Google Maps

advertentie

Dagcursus colormanagement

volgens ISO 12646:2008 en ISO 3664:2009

In Europa wordt het meer en meer noodzakelijk voor fotografen volgens de recente normen te werken, zowel voor de toelevering aan de grafische industrie als ook aan digitale (multi)media.

In de cursus worden ook andere aspecten behandeld die van invloed zijn op het communicatieve beeld: De menselijke perceptie en de kleurbeleving, hoe de zintuigen op her verkeerde been kunnen worden gezet, de interactie tussen kleur en menselijk gedrag.

ImageLink

Datacommunicatie & Uitgeefprojekten

Telefoon: +31 24 397 08 11
www.jurnijkerk.com/colormanagement.html

view counter