Coordinated Coordinates

Sandro Setola, Marcel Wesdorp, Joris Kuipers, Anna Lange

Datum
: 13 januari t/m 17 februari 2018
Locatie
: Den Haag NL
besneeuwd berglandschap
still: © Marcel Wesdorp

Je zou je kunnen afvragen “Waar ben ik op het moment?” Je plek bepalen, hoe gaat dat eigenlijk? Is er een bepaalde formule om dat te realiseren? Dit lijken eenvoudige vragen. Kunstenaars eigenen die zich vaak toe en die vormen dan hun inspiratiebronnen. We hebben dromen, verhalen en verbeelding nodig om onszelf in de wereld steeds beter begrijpen. Dromen om ons een nieuwe perspectief te kunnen bieden, verhalen om ons zelf te kunnen identificeren en verbeelding om onszelf te onderzoeken.

Voor de expositie 'Coordinated Coordinates' heeft kunstenaar Marcel Wesdorp zijn collega’s Anna Lange, Joris Kuipers en Sandro Setola uitgenodigd. Dit viertal is gedreven door een persoonlijk engagement. Ieder vertelt uitzonderlijke verhalen zoals scheppingsdrang, veranderingen in de wereld, filosofische overtuigingen en stelt ook de cruciale vragen, zoals wat voor plek kunst in hun leven inneemt of hoe daaraan expressie te geven.

Marcel Wesdorp maakt desolate landschappen in vele tinten tussen wit en zwart door middel van de pixels op de computer. Zijn werk is meestal geprint op papier en dibond. De digitale techniek om tot het uiteindelijke resultaat te komen is weliswaar zijn zelfgemaakte hulpmiddel, maar blijft ondergeschikt aan het vooraf bedachte resultaat. Toewerkend naar het uiten van zijn verbeelding blijft hij zoeken naar technische mogelijkheden. Met een filosofische onderbouwing geeft hij zijn werk de lading die de toeschouwer meeneemt naar een diepere beleving.

Joris Kuipers construeert en deconstrueert vanuit allerlei materie naar een ruimtelijk expressief beeld. Alles is met elkaar verbonden in een toestand van opbouw en ontbinding. De energie die daarbij loskomt is de bron waar Kuipers zich vrij voelt. De mens is voortdurend in verandering en in beweging; deze ‘homo ludens’, de spelende mens, typeert Kuipers’ werk in sterke mate.

Sandro Setola behandelt fysieke ruimtes, zoals de stad of de natuur en architectuur. Hij gaat steeds uit van een donkere ondergrond. Die kunnen we interpreteren als metafoor voor de voedingsbodem van het bestaan. Bij Setola is de mens centraal. Bijv. zijn eigen ervaring of gemoedstoestand, maar ook de collectieve beleving. En met wit krijt brengt Setola licht in het beeld. Daarbij beoordeelt hij het functioneren en disfunctioneren van de stedelijke ruimte of architectuur tegenover de al dan niet menselijke natuur.

Anna Lange bevraagt, onderzoekt en uiteindelijk transformeert de wereld waar zij vandaan komt, namelijk het Friese boerenleven. Haar kunstenaarschap is gebaseerd op de confrontatie met deze identiteit, daarin zit de inspiratie. Door het continue herdefiniëren van bestaande beelden, zowel qua tekst als van objets trouvés, voegt Lange een nieuwe authentieke betekenis toe.

Opening

Zaterdag 13 januari om 16:00 uur met een voordracht van dichter/schrijver Arnoud Kremers.

vrouw op paard
foto: © Anna Lange
Seven days and nights in the Sinai

Locatie

N
Galerie Helder
do - vr 12.00-17.00 uur
za - zo 13.00-17.00 uur
op afspraak
A
Tasmanstraat 188
P
2518 VT Den Haag
L
Nederland
+31-70 346 63 09
+31-6 482 571 11
contact Galerie Helder
www.galeriehelder.nl
www.facebook.com/Galerie-HelderProjects-Art-Living-120873904658423
www.instagram.com/galerie_helder
Google Maps

Advertentie

Klomps & Boor risicobeheer voor al uw verzekeringen

view counter