Derksen ontmoet Derksen

Chris Derksen en Theo Derksen

Datum
: 13 januari t/m 4 maart 2018
Locatie
: Sterksel NL
levensgroot beeld van een winkelstraat staat naast een aarden vlakte in een stad
foto: © Theo Derksen-foto uit serie Disneyfication

Chris en Theo Derksen zijn vader en zoon. Beiden zijn in de kunst terecht gekomen, Chris als beeldend kunstenaar, Theo als fotograaf. Uniek is dat ze nu voor het eerst samen exposeren.

Chris, die dit jaar negentig hoopt te worden, is vooral bekend als beeldhouwer en schilder, maar toont nu een selectie uit zijn fraaie houtsneden. Bijzonder is dat hij deze houtsneden op groot formaat maakt. Zijn favoriete onderwerpen zijn naakten, landschappen en bloemstillevens. De inspiratie voor zijn landschappelijke voorstellingen haalt hij dicht bij huis, in zijn tuin in het buitengebied van Heeze, de Strabrechtse Heide en de Peel. Zijn houtsneden zijn geabstraheerde weergaven van de werkelijkheid, een gevolg van de grove techniek van het hakken in hout. De afdrukken maakt hij zelf, met de hand, waarbij iedere afdruk anders wordt.

Theo Derksen, woonachtig in Nederweert, toont werk uit een aantal projecten. Hij fotografeert mensen in de openbare ruimte, overal ter wereld, van parken tot stedelijke omgevingen. Wat zijn bijzondere aandacht heeft is het contrast tussen de werkelijke omgeving en een illusie van de werkelijkheid. De verhouding tussen die twee realiteiten is aan het verschuiven en dat is volgens hem het grote thema van deze tijd. Zijn foto’s komen tot stand zonder gebruikmaking van Photoshop. Tevens toont hij een serie foto’s die in 1998 werd bekroond met de Kodak Award (VS).

Ter gelegenheid van deze dubbelexpositie verschijnt een boek.

naakte vrouw op de rug gezien kijkt een straat in
© Chris Derksen
Naakt
houtsnede

Locatie

N
Peter van den Braken Centrum
za - zo 14.00-17.00 uur
gratis
A
Heezerweg 2
P
6029 PP Sterksel
L
Nederland
+31-40 226 60 19
+31-40 226 16 40
contact Peter van den Braken Centrum
www.petervandenbrakencentrum.nl
Google Maps
view counter