Eendagsvliegen
regiofotografie

Franco Gori


Datum
: 17 december 2017 t/m 11 maart 2018
Locatie
: Maastricht NL
vrouwenband oefent in een loods
foto: © Franco Gori

De Italiaans-Limburgse fotograaf Franco Gori (Lucca, 1952) is bij het publiek vooral bekend door zijn werk voor Dagblad de Limburger.

Franco is als kind met zijn ouders vanuit Italië naar Nederland verhuisd. Hij volgde zijn opleiding aan de School voor Fotografie en Fototechniek in Den Haag en ontwikkelde daarna steeds meer zijn eigen typische, zeer herkenbare stijl.
Als freelance fotograaf werkte hij 16 jaar voor Dagblad de Limburger.
Kriskras door de regio fotografeerde hij een grote verscheidenheid aan onderwerpen. De zoeker op scherp, druk op de knop, dan naar de persen… Soms wel zes opdrachten per dag, in verschillende regio’s, van nieuwe schutterskoningen en eerste schooldagen tot dodelijke ongelukken.

Centre Céramique laat deze winter een overzichtstentoonstelling zien van deze gepassioneerde, sociaal betrokken fotograaf. Hierin worden bijna 100 krantenfoto’s van Franco geëxposeerd. ‘Eendagsvliegen’, zoals hij ze zelf noemt. Vandaag actueel nieuws in de krant, morgen wordt in diezelfde krant op de markt de gebakken vis verpakt.

Eendagsvliegen dus, maar Franco heeft de intentie om iedere ontmoeting, ieder verhaal, zo goed mogelijk in beeld te vangen. Typerend voor zijn werk is dat de fotograaf, hoe zwaar een situatie ook is, in zijn beelden altijd naar hoop zoekt, naar kracht.

Of, zoals Franco zelf zegt: “kommer, humor en vleugjes magie zijn overal in de samenleving aanwezig”.
De tentoonstelling laat niet alleen een honderdtal intrigerende foto’s zien, maar vertelt tegelijkertijd een verhaal van de lichtheid van het Limburgse bestaan en is een ode aan de regiofotografie.

Opening

De opening vindt plaats op zaterdag 16 december van 14:30 tot 17:00 uur.

vrouw voert ganzen
foto: © Franco Gori

Locatie

N
Centre Céramique
wo - vr 09.00-18.00 uur
za - zo 13.00-17.00 uur
juli en augustus op zondag gesloten
gratis
A
Avenue Céramique 50
P
6221 KV Maastricht
L
Nederland
+31-43 350 56 00
contact Centre Céramique
www.centreceramique.nl
www.facebook.com/Centre-Ceramique
twitter.com/centreceramique
www.youtube.com/centreceramique
Google Maps
view counter