I’m Back, een digitale achterwand voor analoge camera’s

foto: © I’m Back, een digitale achterwand voor analoge camera’s

Advertentie

Het nieuwe richtprijzenboekje 2019 is uit!

Het richtprijzenboekje dient behalve voor prijsindicatie ook als richtlijn in gerechtelijke procedures bij toewijzing van honoraria en schadevergoedingen bij geschillen. De richtprijzen zijn gebaseerd op onderzoek naar het prijspeil voor publicatie en productie. Bij de prijsberekening worden behalve resultaten van binnenlands onderzoek ook de prijzen van (EU) beheersmaatschappijen zoals het Belgische Sofam meegenomen.

Klik hier voor meer informatie
of om het boekje te bestellen
.

view counter

I’m Back, een kickstarterproject voor de fabricage van digitale ruggen, met een knipoog naar de Nikoncampagne: I’m xxx. Wel verrassend, er waren eerder pogingen ondernomen een dergelijk product op de markt te brengen, maar deze verwaterden. Inmiddels is de productie in gang gezet in Hong Kong.

De Braziliaanse fotograaf Samuel Mello Medeiros, die zijn bedrijf in Italië heeft, ontwierp deze budgetvriendelijke achterwand, die de analoge 35mm camera’s nieuw leven in kan blazen. Velen bezitten nog dergelijke camera’s en objectieven, die het spijt het om dit te moeten zeggen, veel degelijker zijn dan de moderne varianten. Bij PhotoNmagazine zijn een aantal fotografen bekend die deze apparatuur nog hebben slingeren en waarvan sommigen er zelfs nog gebruik van maken. Zoals bij voorbeeld de bekende Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren.

De achterwand laat zich gemakkelijk installeren, neem de achterwand los van de camera, stel de lensopening af voor de digitale module, verbind de flitssynchronisatie van de camera met de achterwand, zet de sluitertijdenknop knop op B en het feest kan beginnen.

De kenmerken van de I’m Back zijn een 16 megapixel CMOS sensor, uitvoerformaten Jpeg en RAW, een ingebouwd touchscreen voor live view scherpstelling, een video 2880×2160 MP4 mogelijkheid, 64GB opslag, een USB type C poort, een statiefbevestiging, Wi-Fi connectivity, en een 3.7 volt 2,700 mAh accu.

Er is een lijst van camera’s die kunnen worden gebruikt, deze vindt onderaan dit artikel.

foto: © I’m Back, een digitale achterwand voor analoge camera’s

Volgens Medeiros kun je natuurlijk niet verwachten dat de camerawand dezelfde beeldkwaliteit heeft als de huidige digitale camera’s of opnamen op film met deze camera’s, zoals de foto’s laten zien, de I’m Back. Wel moet het voor een aantal fotografen een esthetisch genoegen zijn om weer met deze camera’s te werken. De I’m Back heeft een eigen beeldtaal, die vooral door creatieve fotografen zal worden gewaardeerd. Enkele opnamen van Samuel Medeiros vindt u bij deze tekst.

De I’m Back is niet alleen ontworpen voor de beroepsfotograaf, maar ook voor de gewone mensen die een passie hebben voor de technische kwaliteit van de camerahuizen en objectieven.

De I’m Back zal worden gepresenteerd op de Photokina 2018, de levering zal de komende maanden mogelijk worden wanneer de productie verder ter hand wordt genomen. De prijs zal dan ook bekend worden gemaakt. De Kickstarter Backers ontvangen een kosteloos exemplaar als dank voor hun deelname, die minimaal op € 175 ligt.

foto: © I’m Back, een digitale achterwand voor analoge camera’s

Lijst camera’s waarvoor de I’m Back leverbaar is

Samuel Mello Medeiros

Klik op een afbeelding voor een vergroting
foto: © I’m Back, een digitale achterwand voor analoge camera’s foto: © I’m Back, een digitale achterwand voor analoge camera’s foto: © I’m Back, een digitale achterwand voor analoge camera’s foto: © I’m Back, een digitale achterwand voor analoge camera’s foto: © I’m Back, een digitale achterwand voor analoge camera’s foto: © I’m Back, een digitale achterwand voor analoge camera’s foto: © I’m Back, een digitale achterwand voor analoge camera’s foto: © I’m Back, een digitale achterwand voor analoge camera’s foto: © I’m Back, een digitale achterwand voor analoge camera’s  

Advertentie

Het nieuwe richtprijzenboekje 2019 is uit!

Het richtprijzenboekje dient behalve voor prijsindicatie ook als richtlijn in gerechtelijke procedures bij toewijzing van honoraria en schadevergoedingen bij geschillen. De richtprijzen zijn gebaseerd op onderzoek naar het prijspeil voor publicatie en productie. Bij de prijsberekening worden behalve resultaten van binnenlands onderzoek ook de prijzen van (EU) beheersmaatschappijen zoals het Belgische Sofam meegenomen. Omdat een prijs afhankelijk is van de ervaring, uitrusting en specialisatie van de fotograaf moeten deze prijzen als een gemiddelde worden beschouwd voor hetgeen door afnemers voor fotografie moet worden betaald. Verder bevat dit herziene werkje een link naar de Algemene Voorwaarden Dupho, informatie over licenties, ISO-normen, IPTC metadata en aanlevering van digitale beeldbestanden. Niet alleen voor de fotograaf van nut, maar ook voor de beeldinkoper.

Klik hier voor meer informatie of om het boekje te bestellen.

view counter