Charlotte Dumas

Nationale-Nederlanden Portfoliodag

Datum
: do 24 mei 2018 16.00-19.00 uur
Locatie
: Rotterdam NL

Wil jij weten wat Charlotte Dumas, Frits Gierstberg of Mick Peet van jouw werk vindt? Kom dan naar de portfoliodag op donderdag 24 mei, georganiseerd door het Nederlands Fotomuseum. Wij hebben Charlotte Dumas (fotograaf), Frits Gierstberg (curator Nederlands Fotomuseum) en Mick Peet (Beeldredacteur Financieele Dagblad) uitgenodigd om talent te ontdekken.

In een korte persoonlijke sessie van 10 minuten met één van de drie fotografieprofessionals krijg je als fotograaf de kans om je werk te introduceren en persoonlijke feedback te krijgen.

Anima

Datum
: 15 mei t/m 12 augustus 2018
Locatie
: Den Haag NL

Het idee dat de gemoedstoestand van de mens kan worden afgeleid van de manier waarop zij met dieren omgaat is de rode draad in het werk van Charlotte Dumas (1977, woont en werkt in Amsterdam).

Dumas’ serie ANIMA toont de caissonpaarden van het Arlington National Cemetery, een militaire begraafplaats nabij Washington DC. Hoewel deze paarden nog altijd een eeuwenoude plicht vervullen, worden ze niet langer gebruikt voor oorlogsdoeleinden.

De collectie belicht

Datum
: 20 januari t/m 9 december 2018
Locatie
: Rotterdam NL

Voor de tentoonstellingsreeks De collectie belicht door... heeft het Nederlands Fotomuseum de fotograaf Charlotte Dumas als gastcurator uitgenodigd om een persoonlijke keuze te maken uit de rijke museumcollectie. Dumas heeft vijftien foto's geselecteerd die haar inspireren of aan het hart gaan. Net als in haar eigen werk spreekt ook uit deze selectie haar fascinatie voor de verhouding tussen mens en dier. Er zullen onder andere foto's van Martien Coppens, Ed van der Elsken, Cas Oorthuys en Richard Tepe te zien zijn.

Het paard in de kalebas

Datum
: 8 juni t/m 25 november 2018
Locatie
: Leiden NL

De tentoonstelling is samengesteld door en met nieuw werk van kunstenaar Charlotte Dumas. Het 12-jarige Japanse meisje Yuzu en haar paard Urala vormen samen met vijf objecten de rode draad in de tentoonstelling. Door de ogen van Yuzu kijken wij naar haar omgeving en de elementen die de natuur soms teisteren en dan weer koesteren. Kwetsbaarheid en bescherming, de kringloop van het leven, water en wind zijn elementen die in deze tentoonstelling poëtisch naar voren komen. Daarnaast staan magie en de kracht van verbeelding centraal.