Charlotte Dumas

De Donkere Kamer Rotterdam #14

Datum
: wo 21 februari 2018 20.00-22.00 uur
Locatie
: Rotterdam NL

In De Donkere Kamer Rotterdam staat de fotografie van nu centraal. De avond bestaat uit korte interviews en actuele discussies over fotografie en er is aandacht voor interessante evenementen en tentoonstellingen.

Programma

Charlotte Dumas

vertelt ons alles over haar recente projecten.

De collectie belicht

Datum
: 20 januari t/m 9 december 2018
Locatie
: Rotterdam NL

Voor de tentoonstellingsreeks De collectie belicht door... heeft het Nederlands Fotomuseum de fotograaf Charlotte Dumas als gastcurator uitgenodigd om een persoonlijke keuze te maken uit de rijke museumcollectie. Dumas heeft vijftien foto's geselecteerd die haar inspireren of aan het hart gaan. Net als in haar eigen werk spreekt ook uit deze selectie haar fascinatie voor de verhouding tussen mens en dier. Er zullen onder andere foto's van Martien Coppens, Ed van der Elsken, Cas Oorthuys en Richard Tepe te zien zijn.

Dumas Dumas Kuil

Datum
: 12 januari t/m 4 maart 2018
Locatie
: Vlaardingen NL

"Dumas Dumas Kuil" laat een selectie van werk zien afkomstig van de Vlaardingse kunstenaarsfamilie Peter Dumas, Charlotte Dumas en Wilma Kuil.

Peter Dumas (1944) beheerst als geen ander de techniek van het aquarelleren. Hij is gefascineerd door gevels en fa├žades in steden en dorpen. De vlakverdeling van een gevel, ritme van aanwezige deuren, ramen en kozijnen, details van smeedwerk; alles wordt met zijn ogen gescand en in het werk opgenomen. De hier getoonde afbeelding is een van zijn hoogtepunten. Te zien is een stoffenwinkel in Parijs waar Wilma Kuil regelmatig stoffen kocht. Hun dochter Charlotte bekijkt de dessins.