Exposities België

De industrie... en daarna?

Datum
: 6 juni t/m 15 juli 2018
Datum
: 16 augustus t/m 2 september 2018
Locatie
: Sint-Gillis BE

Dat het vraagstuk van de de-industrialisatie centraal zou staan, was al van bij de aanvang een evidentie. Deze kwestie drong zich op vanaf het moment dat me werd gevraagd om een benaderingswijze uit te denken voor de uitgebreide verzameling van het CRP/ (om en bij de 9.000 beelden). Niet alleen verwijst het grote aantal werken in deze collectie naar deze problematiek, maar ook het grondgebied zelf van het CRP/ draagt er de stempel van. Hierin schuilt, mijns inziens, het specifieke karakter van deze instelling.

heArt, Evergem

Datum
: 4 t/m 28 juni 2018
Locatie
: Evergem-Sleidinge BE

‘heArt’ is een verrassende fotoreeks die focust op een bijzonder thema: orgaandonatie. Het is een selectie van beelden uit het boek van Pieter Clicteur. Liefst 61 bekende Vlamingen met het hart op de juiste plaats hebben met veel enthousiasme aan het boek meegewerkt. In hun specifieke stijl poseerden ze elk met een symbolisch kunsthart.

Een mooi staaltje kunstfotografie van een buitengewoon concept: nooit eerder werden zoveel bekende Vlamingen onder water geportretteerd én werd orgaandonatie op een dergelijke originele manier onder de aandacht gebracht.

Femmes et esclavage, Tournai

Datum
: 4 t/m 29 juni 2018
Locatie
: Tournai BE

Cette exposition rend hommage aux nombreuses femmes esclaves qui ont subi des épreuves insupportables, y compris l'exploitation sexuelle, ainsi qu'à celles qui se sont battues pour leur libération et l'abolition de l'esclavage. Elle célèbre également la force des femmes esclaves, qui malgré les abus qu'elles ont subis, ont réussi à transmettre la culture africaine à leurs descendants. Il n'est pas surprenant que leur combat pour s'affranchir de leur condition d'esclave ait influencé la lutte pour les droits des femmes qui a débuté au 19e siècle.

Na de Stortregen

Datum
: 24 mei t/m 28 juli 2018
Locatie
: Antwerpen BE

Loud Silence

I love a loud silence.
The kind that follows a furious fight.

Adrenaline calling for breath.
One that’s warm. And moist. And soft.

Esneux Expo

Datum
: 25 mei t/m 3 juni 2018
Locatie
: Esneux BE

Suite au succès des deux dernières années, 13 photographes amateurs originaires de la commune d'Esneux-Tilff vous présentent de nouveau leurs photos concernant divers thèmes.

Rony Roelands

Datum
: 2 mei t/m 15 juni 2018
Locatie
: Tielt-Winge BE

Door intens met de natuur samen te leven, krijgen schijnbaar onbelangrijke dingen een veel grotere betekenis.
Elke wandeling ontdek ik iets nieuws, het wordt nooit saai, de schoonheid van de natuur kan mij echt ontroeren.
Als ik geraakt word door de eenvoud en de puurheid, probeer ik dit vast te leggen op beeld.
Het is niet alleen maar kijken, het draait om ‘het zien’.

Verleden Verbeeldt

Datum
: 2 t/m 24 juni 2018
Locatie
: Poperinge BE

Een laatstejaarsstudent ergotherapie ging in WZC Proventier aan de slag met de digitale erfgoedbank ‘WESTHOEK verbeeldt’ om te komen tot de levensverhalen van enkele bewoners. Voormalige cafébazen, hoppeplukkers, een rijkswachter en ‘blauwers’ vertelden over hun ervaringen.
De fotoclub van Poperinge kwam tot een herinterpretatie wat resulteerde in een thematische expo. 'POPERINGE verbeeldt' zorgt voor de nodige historische duiding.

Foto Parcours Kortrijk

Datum
: 2 en 3 juni 2018
Locatie
: Kortrijk BE

De laatstejaarsstudenten fotografie aan het CVO 3 Hofsteden hebben het genoegen u uit te nodigen voor ons fotoparcours.

Architectuur & Design

Datum
: 2 t/m 23 juni 2018
Locatie
: Boom BE

Met deze tentoonstelling willen de cursisten van de KAN de toeschouwer meevoeren naar het erfgoed van Renaat Braem, een visionair architect die zijn eigenzinnige en revolutionaire stempel heeft gezet op een andere invulling van wonen.

De cursisten maakten een selectie van een tiental bouwwerken van de hand van Braem. Door middel van details en compositie voeren ze de toeschouwer mee in de wereld van deze architect.

Illuminations et volcans, aux côtés de Rimbaud

Datum
: 2 juni t/m 26 augustus 2018
Locatie
: Bergen BE

Cette exposition des photographies de Carine Doutrelepont et de Milena Lefèvre fait écho à l'œuvre de Rimbaud, que le feu obséda.

Carine Doutrelepont

conçoit la photographie comme une forme d'écriture où l'image, tantôt remplace les mots, tantôt les accompagne en silence.
C'est au fil de rencontres et de voyages dans divers continents qu'elle a fait évoluer son œuvre.

Ethnoscope 16, visages d'époque

Datum
: 2 t/m 30 juni 2018
Locatie
: Tournai BE

Au travers de photos de visages, cette exposition affiche la pluralité des origines et coutumes de la région et reflète une réalité évidente mais trop souvent dénigrée, celle de notre appartenance à un seul et même monde.

Diafocam-Esneux

Datum
: 2 juni t/m 31 augustus 2018
Locatie
: Tilff BE

Vous invite à parcourir son exposition en plein air.
Vingt et une photographie au format 120x80 cm.

The Road

Datum
: 25 mei t/m 10 juni 2018
Locatie
: Antwerpen BE

22 jaar folk

Datum
: 17 mei t/m 29 juli 2018
Locatie
: Ham BE

Met onze 22st editie zijn we het oudste nog actieve folkfestival in Vlaanderen. Een overzichts-tentoonstelling van deze 22 jaar is te bekijken in onze galerij. Tot eind juli wordt deze tentoonstelling aangevuld met foto's van bezoekers. Onze fotograaf koos er expliciet voor om bezoekers te fotograferen maar op een zodanige wijze dat deze foto's ook elders zouden gemaakt kunnen zijn. Ze hebben op het eerste zicht geen link met het festival en toch weer wel, zij zijn de sfeer van het festival zonder er rechtstreeks naar te verwijzen.

Fototentoonstelling

Datum
: 1 juni t/m 30 september 2018
Locatie
: Zoersel BE

Fotoclub Nenufar en Obscura richten hun lenzen zowel op het verleden als het heden. zij stellen een prachtige fototentoonstelling voor van oude dorpsgezichten versus het huidige dorpsbeeld. Deze foto's zullen tijdens de maanden juni, juli, augustus en september te bewonderen zijn in vitrines en in horecazaken van onze drie deelgemeenten.

No Photoshop, Heist

Datum
: 1 t/m 26 juni 2018
Locatie
: Heist-op-den-Berg BE

In het dagelijkse leven werkt Thierry Verbrugghe als technicus bij Proximus. Daarnaast is hij al meer dan 20 jaar gefascineerd door fotografie. Hij heeft dan
ook de volledige opleidingsmodule gevolgd aan het CVO 3hofsteden te Tielt.

Waarom moeten reclame, modellen en alles wat in een tijdschrift of krant verschijnt zo gemanipuleerd worden? Waarom mag een foto geen foto meer zijn? Veel mensen zijn gebeten door de fotografie-microbe maar durven hun foto’s niet te laten zien omdat ze deze niet kunnen bewerken.

PACT

Datum
: 1 t/m 3 juni 2018
Locatie
: Genk BE

PACT is een tentoonstelling georganiseerd door de derdejaars bachelorstudenten fotografie aan LUCA School of Arts campus C-mine Genk.

Enjoy

Datum
: 1 t/m 30 juni 2018
Locatie
: Verviers BE

Si l'Espace'Art Abc&design a attendu plus de trois ans pour présenter une expo photos, le succès et l'excellente réceptivité de son public lors de la présentation de ' Image Imaginaire ' d'Yvette Dillen ont été un véritable encouragement à tenter une nouvelle expérience dans cette discipline. l'Architecte Liégeois Cédric Ballarati résidant à Maastricht, assure la relève avec une série de photos de la série ' Enjoy '. l'Artiste définit son travail comme suit :
"Au travers des couleurs vives, dansantes et vibrantes, Enjoy est une ode à la richesse de la vie.

Fotoclub Lint

Datum
: 1 t/m 30 juni 2018
Locatie
: Lint BE

afstudeerprojecten IKA

Datum
: 1 t/m 10 juni 2018
Locatie
: Mechelen BE

Zin in een mix van boeiende beelden, van poëtische landschappen tot sfeer- en straatbeelden, groot of intimistisch, in zwart-wit of kleur?
Laat je verrassen door de afstudeerders van het IKA fotokunst!

Xàbia W34.0015, Bilzen

Datum
: 1 t/m 27 juni 2018
Locatie
: Bilzen BE

(…) plots vroeg hij me het land dat hij bezat in kaart te brengen. Ik was nieuwsgierig, had geen andere verbintenissen en dus accepteerde ik de opdracht. Drie dagen wandelde ik tot het uiterste punt van het land en bij elke stap vroeg ik me steeds meer af waarom hij me had ingehuurd.
(…)
Verontwaardigd overhandigde ik hem de kaart, die hij aannam en opzij legde zonder ze een blik te gunnen.

The real life

Datum
: 1 juni t/m 2 september 2018
Locatie
: Willebroek BE

De ingrediënten

Wat doen mensen met hun tijd?
Hoe vullen zij deze in ?
Wie ontmoeten ze ?
Waar?

Mijn jaar met Daniël, Overpelt

Datum
: 1 t/m 27 juni 2018
Locatie
: Overpelt BE

Als fotograaf vindt Chris inspiratie in de stedelijke omgeving waarin hij meestal vertoeft. Met zijn camera legt hij situaties vast die hem opvallen en zet hij zijn persoonlijke indrukken van een plaats en wat zich daar afspeelt om in beelden. Vaak zijn dat mensen onderweg. Wie die mensen zijn weet hij niet, vanwaar ze komen en waar ze naartoe gaan evenmin.
Deze op straat gemaakte beelden - een verzameling van momentopnamen, typeringen van personen in samenhang met een toevallige omgeving - werkt hij vaak af in zwart/wit.

Barok Burez

Datum
: 1 juni 2018 t/m 21 april 2019
Locatie
: Antwerpen BE

Met 80 beelden en installaties brengt hij een eigenzinnige en hedendaagse kijk op verschillende genres uit de stijlperiode: stillevens, portretten, landschappen en interieurs.

Het werk van Burez herken je aan de haast surrealistische kijk op vertrouwde beelden, waardoor zijn foto’s vaak tussen twee werelden lijken te zweven. In deze tentoonstelling brengt hij oude barokke aspecten op een vaak contrasterende manier samen met hedendaagse beeldelementen.

Street vibrance, Maaseik

Datum
: 1 t/m 27 juni 2018
Locatie
: Maaseik BE

Tijdens zijn periodes van werken, wonen en reizen in Azië - alles opgeteld zo’n 7 jaar - raakte Lodewijk De Decker gefascineerd door het straatleven in de grootsteden. Duizenden uren moet hij gewandeld hebben in Bangkok, Hong Kong, Chiang Mai, Chengdu, Xian, Kuala Lumpur, Singapore, Manila, Tokyo, Kathmandu, Colombo, Lhasa en Beijing.

Het zalige slenteren en observeren, proeven en praatjes slaan, het ontwaken van een stad beleven, het nachtleven induiken, de pleinen, boulevards, markten, wijken en tempels ontdekken

69ste Fototentoonstelling

Datum
: 1 t/m 3 juni 2018
Locatie
: Geraardsbergen BE

25 leden van Focus stellen hun beste foto's voor. Het merendeel van de foto's zijn aanvaard in Nationale en Internationale wedstrijdenen zijn voor het eerst te zien in Geraardsbergen.

Photo Club Beynois

Datum
: 1 t/m 3 juni 2018
Locatie
: Bellaire BE

Le Photo Club Beynois vous invite à son exposition annuelle. Il y en a pour tous les goûts : portraits, paysages, macro, insectes, concerts,...

Travail de 6e qualification

Datum
: 18 mei t/m 14 juni 2018
Locatie
: Namen BE

Ce mois-ci nous mettons à l'honneur une série de photos présentées par des élèves à l'occasion de leur travail de 6e qualification, section photographie à l'IATA. Au cours de ces deux années d'études, différentes techniques ont été abordées, à savoir, reportage, portrait, retouche numérique, recherche artistique, studio.

La Verrerie de Boussu

Datum
: 17 mei t/m 14 juni 2018
Locatie
: Boussu BE

Fondée en 1837, la Verrerie a été un des joyaux de la commune de Boussu et plus encore.
Une réputation internationale dans son secteur, une entreprise de pointe, un produit d'exportation remarquable (dans les années de gloire, 90 % de la production était exportée aux quatre coins du monde) un savoir-faire unique, une image de marque mondiale pour notre commune.
Les formes de verre soufflés à la bouche; taillés et soufflés à la main ont "scotché" à la Verrerie sa spécificité.

Attractions

Datum
: 31 maart t/m 29 juli 2018
Locatie
: Mons BE

Attractions, c'est l'histoire d'une rencontre entre les équipes du Pôle muséal et les membres du Royal Photo-Club Montois. Tous se prêtent au jeu : pour les uns, permettre l'accès aux trésors cachés de l'Artothèque et pour les autres, se laisser inspirer par une œuvre des collections en réserve.
Le principe d'Attractions est simple : chaque photographe choisit une œuvre comme point de départ de la création d'une photographie. l'équipe du pôle guide ce choix et imagine comment présenter les photographies réalisées au sein des salles du Bam.