Exposities Nederland

Het verhaal van de nieuwe tram

Datum
: 4 t/m 28 juni 2018
Locatie
: Den Haag NL

Ruim 8 jaar hebben HTM en Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en de gemeenten Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk hard gewerkt om een groot aantal locaties in de stad aan te passen aan de komst van de nieuwe moderne en ruimere tram. Tegelijk kreeg de openbare ruimte op veel plaatsen een metamorfose. Bruggen, kademuren en rioleringen werden vernieuwd. In totaal investeerden Rijk, Metropoolregio en gemeenten ruim 500 miljoen euro in dit megaproject waardoor het openbaar vervoer in de Haagse regio een flinke kwaliteitsimpuls heeft gekregen.

Element

Datum
: 1 t/m 3 juni 2018
Locatie
: Rotterdam NL

Exhibition with works of the photographersgroup F175. F175 consists of photographers Cora Baas, Saskia Bruinsma, Annegien Haselager, Ilse Oosterkamp, Jessica Scholtes & Fred van Veluw. Each photographer has a different approach conform his or her own theme and way of working. This leads to a special and exciting exhibition with a great diversity in images and  effects.

Confederate Moons

Datum
: 26 mei t/m 23 juni 2018
Locatie
: Amsterdam NL

Tijdens de zomer van 2017 – die op 21 augustus werd gemarkeerd door een totale zonsverduistering – fotografeerde Gregory Halpern in de Amerikaanse staten Noord en Zuid Carolina. Hij werd vooral geprikkeld door de vraag in welke mate dit opmerkelijke hemelverschijnsel van invloed zou zijn op het leven in de tijd eraan vooraf en de dagen erna.

Gaandeweg werd het project meer en meer een meditatie op het Zuiden van de VS, over de staat van het land op dat moment, en over de dingen die ons scheiden en binden.

Huntenkunst

Datum
: 25 t/m 27 mei 2018
Locatie
: Ulft NL

Aankomend weekend 25, 26 en 27 mei vindt de internationale kunstmanifestatie HUNTENKUNST plaats.

Op dit evenement vindt u werk van ruim 200 kunstenaars (waaronder ongeveer 35 fotografen). Het is zowel een grote expositie als een kunstbeurs, de tentoongestelde kunstwerken zijn te bezichtigen en zijn ook te koop.

NOM NOM NOM

Datum
: 2 juni t/m 23 september 2018
Locatie
: Rotterdam NL

Op zaterdag 2 juni opent The Explore Store voor het eerst haar deuren en doet dit met een spectaculaire Art Experience Night. Op deze avond wordt een compleet nieuwe vorm van kunstbeleving geïntroduceerd. Beeldende kunst en design vormen samen met dans, muziek en de culinaire kunsten van voedselkunstenaar Jasper Udink ten Cate van Studio Creative Chef één verrassend geheel. De gloednieuwe concept store in kunst en design daagt mensen uit om volledig te vertrouwen op hun zintuigen en mee op reis te gaan door de belevingswereld van “NOM NOM NOM”.

Alledaags, anders gezien

Datum
: 2 en 3 juni 2018
Locatie
: Gilze NL

Alledaagse zaken bekeken door de lens van de fotocamera.
Dagelijks zien we dingen om ons heen die niet opvallen. Omdat ze gewoon zijn, de aandacht niet opeisen, niet bijzonder zijn. Althans niet voor ons, niet op dat moment. Wat voor de een saai of algemeen is, kan voor de ander heel speciaal zijn. Door de manier van kijken of door ervaringen in het leven die zaken in een ander perspectief plaatsen. Wat vandaag alledaags en vanzelfsprekend is, kan morgen bijzonder of waardevol zijn. Waar jij aan voorbij loopt, kan mij doen stilstaan en verwonderen. Of andersom.

Best Of Class 2

Datum
: 27 mei t/m 23 september 2018
Locatie
: Amsterdam NL

Hoe verbeeld je verdriet in een foto? Hoe laat je rouw zien? Of herinnering? Museum Tot Zover toont binnenkort werk van vier talentvolle fotografen, die recent afstudeerden aan de Fotoacademie in Amsterdam. Alle vier zochten ze hun thema in een persoonlijke benadering van omgaan met verlies. In deze tweede Best of Class toont het museum hun poëtische en indringende foto’s.

Expo Frank

Datum
: 26 en 27 mei 2018
Locatie
: Diemen NL

We are FRANK (read: frèhnk) and we are photography.
We are video. We are analogue and digital, monochrome and colour, reproducible and one-of-a-kind.

We are 18 photographers who graduate this year at the Fotoacademie (Photography Academy) in Amsterdam. At a special location – an old parsonage in Diemen – we will exhibit our diverse graduation work on the 26th and 27th of May.

Masterclass “Fotografeer je nader”

Datum
: zo 17 juni 2018 10.00-17.00 uur
Datum
: zo 24 juni 2018 10.00-17.00 uur
Datum
: zo 1 juli 2018 10.00-17.00 uur
Locatie
: Woudrichem NL

De beroemde fotograaf Ansel Adams zei: "Je neemt geen foto, je maakt een foto”.
En hij zei: “Er zijn altijd twee mensen in een foto: de fotograaf en de kijker”.

Ik heb Ansel Adams ontmoet en met hem gegeten in Arles in 1974 ten huize van fotograaf Lucien Clergue. Ansel Adams was een indrukwekkende man. Een grote persoonlijkheid met een fantastische uitstraling.

Een blik op de zorgzame stad

Datum
: 1 t/m 28 juni 2018
Locatie
: Amsterdam NL

Hoe leg je zorgzaamheid in de stad vast? Dat is de uitdaging van een nieuwe fotocompetitie, opgezet door fotografie-app Morning Amsterdam en De Regenboog Groep. Het thema van de wedstrijd is 'Zorg goed voor onze stad en voor elkaar': de opdracht die wijlen burgemeester Eberhard van der Laan naliet aan Amsterdam en al zijn inwoners. Alle fotografen, van amateur tot professional, worden uitgedaagd om hun perspectief op de zorgzame stad te laten zien.

Aqua 2018

Datum
: 1 mei t/m 6 juli 2018
Locatie
: Bishkek KG

We would like to invite you to enter AQUA 2018 INTERNATIONAL SALON OF PHOTOGRAPHY, the Exhibition with the patronage of FIAP.
New salon in Tajikistan with 90 awards!

APPÈL – presentatie van 8 galeries in Tilburg

Datum
: 26 mei t/m 1 juli 2018
Locatie
: Tilburg NL

Na het uiterst succesvolle APPÈL in Eindhoven in 2017, waarbij 8 galeries en hun kunstenaars zich presenteerden in de kamers van de oude marechausseekazerne in het centrum van Eindhoven, gaan wij nu in juni 2018 naar Tilburg.

The Workers

Datum
: 2 juni t/m 21 juli 2018
Locatie
: Amsterdam NL

Het Nederlandse kunstenaarsduo, bestaande uit fotograaf Maurice Scheltens (1972) en beeldend kunstenaar Liesbeth Abbenes (1970) toont haar inmiddels kenmerkende stillevens, zowel abstract als tot de verbeelding sprekend en altijd met veel oog voor details. De nieuwe kleurrijke serie ‘The Workers’ is een mix van studiofotografie met foto’s van op vrachtwagens, bestemd voor bloem-transport, geschilderde bloemen die afkomstig zijn uit de serie ‘Trailer’, eerder te zien bij fotofestival Unseen 2016.

My Name Is Sander Dekker

Datum
: 2 t/m 30 juni 2018
Locatie
: Amsterdam NL

Een gedeelte van de tentoonstelling laat foto's zien die horen bij de doorlopende serie 'The Project', terwijl een ander gedeelte bestaat uit een installatie genaamd 'TenFifteen', die is opgebouwd uit duizenden kleine foto's. De stijl van Dekker is zeer herkenbaar, te danken aan zijn werkwijze die zou kunnen worden omschreven als spontaan en speels. Tijdens de shoot weet Dekker zelf vaak niet hoe de foto's zullen worden, aangezien hij altijd probeert het onverwachte vast te leggen.

Flaming Grace

Datum
: 2 juni t/m 22 juli 2018
Locatie
: Bredevoort NL

Flaming Grace is een serie portretten van roodharige kinderen. Vele verhalen doen de ronde over mensen met het ‘rode’ MC1R-gen. Uniek zijn ze zeker. Slechts 2% van de wereldbevolking heeft van nature rood haar. Men beweert dat de roodharigen zelfs de komende 100 jaar zullen uitsterven.

De geënsceneerde portretten van de Nederlandse, Ierse en Amerikaanse kinderen zijn als serie verbonden vanwege hun fysieke kenmerken, maar Vivian Keulards wil vooral graag hun authenticiteit en individualiteit laten zien: zelfbewuste en dromerige personages.

Young & Talented

Datum
: 1 juni t/m 4 juli 2018
Locatie
: Naarden-Vesting NL

Met 'Young &  Talented' deelt de visuele verhalenverteller zijn liefde voor natuur,  klassieke muziek en jonge getalenteerde musici.

Feiko Koster brengt al tien jaar het verhaal achter artiesten in beeld en met  een selectie uit deze fotografische portfolio toont hij de kwetsbaarheid,  maar ook de trots van jonge internationale musici uit de klassieke muziek.  Door de jonge talenten te portretteren in het schitterende landschap van  Schiermonnikoog verbindt hij de schoonheid van klassieke muziek aan die van  de natuur.

Unleashed

Datum
: 1 juni t/m 2 december 2018
Locatie
: Maastricht NL

Unleashed: sterke krachten krijgen vrij baan; ongeremd, bevrijd en soms zelfs onbeheersbaar. Losgelaten wilde honden jagen op hun prooi. De bevrijde menselijke geest onthult plekken die tot nog toe verborgen zijn gebleven, de kunstenaar voert ons mee naar onbekend terrein.

De Nederlander Hans Lemmen (1959, Venlo) en de in Zuid-Afrika woonachtige Amerikaan Roger Ballen (1950, New York) zijn in zekere zin zielsverwanten als het gaat om een gedeelde fascinatie voor de rauwe en wilde krachten die ons leiden.

Ab Baart

Datum
: 1 juni t/m 31 augustus 2018
Locatie
: Egmond aan den Hoef NL

Ab Baart is een professioneel fotograaf met een Studio in Egmond aan den Hoef,hij is in de regio bekend door zijn veelzijdig fotografisch werk maar is ook door zijn vrije foto-projecten bekend zoals o.a. in 2009 bleek uit zijn tentoonstelling “Kleurrijke Egmonders” begeleidt door een boek met dezelfde titel. Ab is geboren in Egmond-binnen en heeft een sterke band met de 3 Egmonden die zich nooit verloochend heeft; de lokale geschiedenis van de Egmonden heeft hem altijd bezig gehouden.

The Fox, The Hare And Their Habits

Datum
: 25 mei t/m 27 juni 2018
Locatie
: Amsterdam NL

There is an overlap between the photography of Manneke and drawings of Harris. Not in the medium but in the intention and visual interests in finding poetry where they stand, making do with their immediate surroundings. It is the realisation that once you start seeing the world in shapes, lines and tones, everything can be found anywhere.

Mystic Lights

Datum
: 30 mei t/m 5 augustus 2018
Locatie
: Amsterdam NL

Wanneer je de expositie Mystic Lights bekijkt, is misschien wel het meest verrassend dat mossen als een rode draad in alle beelden terugkomen. De foto’s zijn gemaakt in natuurgebieden in Noord-Brabant. De ware grootte van de beelden is ongeveer 6x4 cm.

Mystic Lights ontvouwt een wereld die voor ons niet direct waarneembaar is. In deze wereld, waar het kleine de schoonheid van het grootse mag raken, spelen mossen de rol van natuurlijke figuranten.

Gastvrij 1051

Datum
: 29 mei t/m 29 juli 2018
Locatie
: Amsterdam NL

Een fotoverhaal over tien jongvolwassen vluchtelingen uit Afghanistan, Eritrea, Oeganda, Sierra Leone en Syrië die op uitnodiging van bewoners van postcode 1051 Amsterdammers werden.

Jong en alleen in dat onbekende Amsterdam. Ver van familie. Gevlucht uit een oorlogsgebied. Dan heb je hulp nodig. Een groep bewoners van het voormalige Gemeente Water-Leidingterrein (de ‘eco-wijk’) in Amsterdam besloot niet langer toe te kijken, maar gastvrij te zijn.

Fotogroep deeez! laat 'Glas' zien

Datum
: 12 mei t/m 6 juli 2018
Locatie
: Amersfoort NL

Glas zit vol tegenstrijdigheden. Het kan bescherming bieden tegen de buitenwereld, ons leven versieren, in spiegels en lenzen ons zelf en de wereld tonen, maar ook een welhaast ondoordringbare afscheiding vormen. Het kan glashelder zijn, maar ook zo goed als ondoorzichtig.

Ida Gosman, Riekje Hoffman, Inger Israel, Julia Sondermeijer, Frank van den Hout, Koen Kallenberg, Johan Postma en Hennie van Vliet hebben, ieder op eigen wijze, hun visie op glas vastgelegd. Het is een gevarieerde expositie geworden. De foto’s gaan van abstract tot herkenbaar. Ze zijn vrolijk, vreemd, somber, maar altijd verrassend.

New dimensions

Datum
: 25 mei t/m 21 juni 2018
Locatie
: Amsterdam NL

Ramazan Barlas

By playing with size, material and structure in his photographic works, Ramazan Barlas questions our relationship to the scale of the subject and of ourselves. These abstract geometric shapes seem to not be part of our physical reality.

The images stem from Barlas' own imagination, and he proves that photography is the perfect medium to visualise such ideas. He has the power to drag us into his own little universe and help us explore the unknown and unseen.

Borgkinderen van nu

Datum
: 27 mei t/m 30 september 2018
Locatie
: Slochteren NL

In de Follies in het park van de Fraeylemaborg is een boeiende fototentoonstelling te zien. Follies zijn verrassende gebouwtjes in de unieke historische parkaanleg. Het werk is van drie fotografen, Sylvia Germes, Lia Tamminga en Wilco van der Laan. Ze geven elk hun eigen visie op het thema “Borgkinderen van nu”, met originele foto’s van hedendaagse kinderen in en rond de Fraeylemaborg.

Ulla Bosman en Gaby van Hall

Datum
: 27 mei t/m 17 juni 2018
Locatie
: Aerdt NL

De tentoonstelling omvat fotografische kunst van Gaby van Hall en beelden van Ulla Bosman. Beide kunstenaars zijn woonachtig in de Liemers, respectievelijk in Aerdt en Babberich.

Movements

Datum
: 27 mei t/m 1 juli 2018
Locatie
: Amersfoort NL

‘Wat maak ik eigenlijk veel foto’s die me doen denken aan dansen en vrijheid van bewegen.’ Toen ik (Heleen van Tilburg) me dat realiseerde, was het thema voor de dansvoorstelling met Kenzo Kusuda geboren. Deze Japanse danser en choreograaf woont sinds een aantal jaren in Nederland en laat zijn publiek genieten van de werelden die hij in zijn dans tevoorschijn tovert. Werelden vol humor, kracht, wijsheid en verwondering. Werelden die je nooit meer vergeet als je ze eenmaal gezien hebt.

Kunstenaars uit verschillende discpilines tonen in de expositie in hun kunstwerken hun visie op Movements.

The Future is Female

Datum
: 27 mei t/m 15 juli 2018
Locatie
: Den Haag NL

The Future is Female is een tentoonstellingsconcept waarbij het werk van dertien vrouwelijke kunstenaars samen getoond wordt met speciaal door Twan Janssen geschreven teksten. De tentoonstelling laat krachten van vrouwelijke kunstenaars zien én is een roep om een open dialoog over kunst.

Twan Janssen neemt je mee op een kijk- en leestocht langs de kunstwerken door ze te voorzien van heel persoonlijke teksten waarin zijn verwondering, jeugdherinneringen en dagelijkse terloopse gedachten aan bod komen. Zo laat hij je met een andere blik naar de kunstwerken kijken en

Het trage lage land

Datum
: 27 mei t/m 9 september 2018
Locatie
: Gorssel NL

Een ‘oer-Hollandse’ fotografietentoonstelling met werk van 21 kunstenaars die Nederland laten zien vanaf grote hoogte, inzoomend via landschap, naar stad en dorp, en naar de mens die daar woont in zijn eigen ‘interieurlandschap’. Hoe ziet ons trage lage land eruit? Met een caleidoscopische blik - van ver buiten naar het portret binnen - zien we hoe ons land verbeeld is.

Fotografie is Kunst. Of toch niet?

Datum
: 26 mei t/m 23 augustus 2018
Locatie
: Veldhoven NL

Dertig leden van de Fotobond Brabant Oost gingen op zoek naar de relatie tussen fotografie en kunst. Het resultaat is de fototentoonstelling Fotografie = Kunst. Of toch niet?

Meningsverschillen

Over de vraag of fotografie kunst is, verschillen de meningen. De leden van de Fotobond Brabant Oost besloten te leren van elkaars mening en vonden het interessant om te horen en zien hoe anderen over iets denken

Open Ateliers Amsterdam Noord

Datum
: 26 en 27 mei 2018
Locatie
: Amsterdam NL

Verspreid over talloze schilderachtige en rafelige delen van Noord, zoals de Nieuwendammerdijk, het NDSM-terrein, de voormalige industriewijk Hamergebied, de halte Zamenhofstraat en het sfeervolle Waterlandse dorp Durgerdam kun je genieten van keramiek, beeldhouwwerk, foto’s, tekeningen, sieraden, autonome installaties, wandkleden en olieverfschilderijen.