Mexico

Vrouwen van Nieuw-West

Datum
: 14 mei t/m 1 juni 2018
Locatie
: Amsterdam NL

Yvonne Brandwijk (1971) is een prijswinnende fotograaf gedreven door de verhalen van mensen. Door documentaire fotografie te combineren met nieuwe technologie en storytelling brengt ze hun individuele verhalen tot leven. Yvonne studeerde aan de kunstacademie St. Joost in Breda alvorens af te reizen naar New York waar ze onder meer werkte aan Outerzones, een fotoproject over het leven in de buitenwijken van de stad. De afgelopen drie jaar werkte ze aan het bekroonde multimediaproject Future Cities waarvoor ze naar opkomende wereldsteden reisde zoals Kinshasa, Yangon, Lima, Medellín en Addis Abeba.

Mexico en zijn fotografen stalen de show in PhotoEspana

Richtte PhotoEspana vorig jaar de schijnwerpers op Spanje zelf, ditmaal stond het grote Spaanse fotofestival geheel in het teken van fotografie uit Latijns-Amerika. Een terugblik.

Mexico en fotografie vormen al vanouds een haast onlosmakelijke twee-eenheid. Beroemde fotografen als Edward Weston, Paul Strand en Cartier-Bresson vonden er inspiratie voor talloze meesterwerken. Maar ook het land zelf bracht grote namen voort, zoals Manuel Álvarez Bravo en Graciela Iturbide. Niet zo vreemd dus dat Mexico een prominente plaats innam in de 17e editie van PhotoEspana die geheel in het teken stond van fotografie uit Latijns-Amerika.