Michael Wolf

Works

Datum
: 13 januari t/m 24 februari 2018
Locatie
: Amsterdam NL

Tegelijkertijd met  de overzichtstentoonstelling Michael Wolf ‘Life in Cities’ in Fotomuseum Den Haag presenteert Galerie Wouter van Leeuwen: Michael Wolf ‘Works’ – een selectie uit een vijftal series: Architecture of Density, Transparent City, Cornerhouses, Tokyo Compression, Informal Solutions en Paris Rooftops.

Michael Wolf (München, 1954) observeert de complexiteit van de grootsteedse samenleving met nieuwsgierige distantie, waarbij hij vragen stelt over privacy en de dubbele moraal ten aanzien van het fotograferen in de openbare ruimte.

Life in Cities

Datum
: 20 januari t/m 22 april 2018
Locatie
: Den Haag NL

Een persoon achter een beslagen ruit wendt het hoofd af en sluit de ogen in een poging de lens van de fotograaf te ontwijken. De metroreiziger staat klem tussen de andere forenzen en kan geen kant op wanneer fotograaf Michael Wolf aan de andere kant van het raam zijn camera op hem richt. Gedurende de jaren 2010 - 2013 keert Wolf telkens terug naar hetzelfde perron in Tokyo. Hij wacht daar als een jager op zijn prooi. Dit resulteert in Tokyo Compression, wellicht zijn beroemdste fotoserie waarin hij de onderwerpen privacy en voyeurisme tot in detail onderzoekt.