Zwervend op het internet

Zwervend op het internet week 2017-33

Een Chinese dame werd ineens bekend nadat dit filmpje werd verspreid. Feitelijk hoort zij in het Guiness Book of Records thuis als de snelste geldtelster ter wereld…

Zwervend op het internet week 2017-32

Mac King doet zijn touwtruc. Tja, snap jij het..?

Zwervend op het internet week 2017-31

Mooie beelden vanuit de cockpit gefilmd. Deze beelden laten zien wat vliegers in het dagelijks leven zien vanaf 35.000 voet.

Zwervend op het internet week 2017-30

Taiwanezen behoren tot het slimmere deel der mensheid. Zij laden met twee heftrucks een container op efficiënte manier. De chauffeur mag alleen maar hopen dat er op de losplaats ook twee heftrucks aanwezig zijn…

Zwervend op het internet week 2017-29

Zeer opmerkelijk. Oude computerapparatuur wordt als absoluut obsoleet beschouwd, maar er blijkt toch nog muziek in te zitten:
‘The House of the Rising Sun’, met onder andere:

Zwervend op het internet week 2017-28

Het Armeense KOHAR Symphonie Orkest, bestaande uit 150 musici en een vijftienkoppig dansensemble geven een concert in de hoofdstad Yerevan. Op het plein voor de Opera. Een gigantisch groot orkest, subliem strak werk, goed gearrangeerd, big band jazz geïnspireerd. En dat zomaar op een zomeravond.

Zwervend op het internet week 2017-27

Volgens Lorne Whitehead van het American Journal of Physics: Je hebt maar 29 dominostenen nodig om het Empire State Building omver te gooien. De kracht van mechanica!

Zwervend op het internet week 2017-26

De ‘Mozart Group’: Hoe speel je klassieke muziek met een pingpongbal?

Zwervend op het internet week 2017-25

De Franse vlieger Bruno Vezzoli stak met succes het kanaal over in een vliegend vehikel met kinderwagenwieltjes genaamd Pegasus.
Het vehikel bereikt met een Rotax motor een top van 97 km per uur op de weg. In volle vlucht haalt het geval een snelheid van 80 km per uur met een propeller op de achterzijde. Op 14 juni 2017 startte Vezzoli om 8 uur vanaf een verlaten vliegveld in Ameteuse, gelegen tussen Calais en Boulogne-sur-Mer. Vijftig minuten later landde hij in een dorpje vlakbij Dover, East Suddal. De vlucht werd gesponsord door Cartier.

Zwervend op het internet week 2017-24

‘De airbag van een auto kan van een sigarenroker een sigareneter maken.’

Wij hebben allemaal een favoriete manier om het stuur van de wagen vast te houden. Natuurlijk, want wij zijn toch de beste chauffeur ter wereld? Echter, tegenwoordig is de stuurkolom smaller en de meeste wagens zijn voorzien van airbags waardoor je bij een aanrijding je eigen knuisten met een forse klap in het fraaie gelaat krijgt. Deze leerzame video haalt bij de meeste chauffeurs en ook bij de meeste rijschoolhouders, de gevestigde meningen onderuit…

Zwervend op het internet week 2017-23

De Amerikaanse groep Dude Perfect laat een serie zogenaamde trick shots zien met gewone voorwerpen. Alsof het niets is…

Zwervend op het internet week 2017-22

Waarom je als gast op een huwelijksinzegening het nooit in je hoofd moet halen om de perfecte foto te maken (gesubsidieerd door het Rampenfonds)...

Zwervend op het internet week 2017-21

Wally Eastwood, de snelste jongleur ter wereld. Beethoven met vier ballen. Het gaat niet altijd even goed. Maar dan…! Mensen die het niet hebben gezien geloven het niet…

Zwervend op het internet week 2017-20

Elon Musk is en blijft een dromer. Ook dit is een aardig idee om het fileprobleem op te lossen. Alleen, wat wanneer er een ondergrondse file ontstaat..? En dan zal degene die achter je rijdt niet zien wat er gebeurt, jij zakt de grond in en krijgt 'm niet achterop maar op je dak.

Zwervend op het internet week 2017-19

Hoe flikt deze dame dit? Illusioniste en yoga instructrice Josephine Lee doet ‘enge’ dingen.

Zwervend op het internet week 2017-18

Twee filmpjes van de Kitty Hawk, een luchtvaartuigje dat zonder brevet kan worden gevlogen. Project van de medeoprichter van Google, Larry Page.

Zwervend op het internet week 2017-17

De op een na oudste truc ter wereld. Goochelaar en komiek Chris Hannibal presenteert vol trots deze truc.

Zwervend op het internet week 2017-16

De illusionist Stephen Frayne (alias Dynamo) heeft er de gewoonte van gemaakt voorbijgangers te verbazen. Hij haalt zelfs een Bijbelse truc uit. Onwaarschijnlijk…

Zwervend op het internet week 2017-15

Japan staat bekend om slimme techniek. Dit project zou wel eens de supermarkt van de toekomst kunnen zijn…

Zwervend op het internet week 2017-14

Russische technologie, de hond als pizzabezorger. Wel leuk, maar wat wanneer een andere en veel grotere hond onderweg trek krijgt in de pizza die jij bezorgt?

O, en let even op de datum van  het filmpje...

Zwervend op het internet week 2017-13

De Frans-Duitse graffiti-artiest Youri Cansell (Mantra) maakt een levensgroot portret op een muur. Met alleen maar een (of meer?) spuitbus(sen).

Zwervend op het internet week 2017-12

Honda onthult een zelf balancerende motorfiets, die ook als een hondje achter je aan kan rijden.

Zwervend op het internet week 2017-11

AcroArmy bij America‘s got Talent. Fantastische en wervelende acrobatische kerstshow. Een topper van wereldklasse. In HD.…

Zwervend op het internet week 2017-10

Hoe je op je gemak je vliegtuig nog nét haalt…

Zwervend op het internet week 2017-9

Ook met een simpele rol tape kun je een Rube Goldberg-machine maken.

Zwervend op het internet week 2017-8

Voor wie altijd al had willen weten wat voor effect het heeft maar het niet durfde uitproberen omdat het sterk werd afgeraden in de handleiding: Hier ziet u de ultieme ervaring van koken van eieren, meloenen, spaarlampen en champagneflessen in de magnetron.

Zwervend op het internet week 2017-7

De illusionist Stephen Frayne (alias Dynamo) heeft er de gewoonte van gemaakt voorbijgangers te verbazen. Hij haalt zelfs een Bijbelse truc uit. Onwaarschijnlijk…

Zwervend op het internet week 2017-6

Video artiest Luc Bergeron (alias Zapatou) laat flitsen zien uit de beste video’s van de maand januari 2017:

Zwervend op het internet week 2017-5

Acht futuristische trucks en bussen die je moet hebben gezien:

Zwervend op het internet week 2017-4

Het verhaal van zijn grootmoeder, verteld in het café. Criss is een meester is in magie voor de televisiecamera, de opname is gemaakt in één continu shot.