Zwervend op het internet

Zwervend op het internet week 2017-50

Door een oude vriend en trouw lezer werden wij op dit filmpje geattendeerd. De wijze waarop autobanden als bescherming langs racecircuits worden geplaatst.

Zwervend op het internet week 2017-49

Wat je al niet voor handige dingen met een boormachine kunt doen. Wel oppassen voor je tere handjes.

Zwervend op het internet week 2017-48

In deze aflevering ziet de lezer mensen die duidelijk levensmoe zijn. Hoewel, zij lachen er wel bij…
Het thema is springen zonder parachute.
Ja hoor, gooi je parachute maar naar beneden. En je T-shirt ook...

Zwervend op het internet week 2017-47

Richard Browning, oprichter van ‘Gravity Industries, is opgenomen in het Guiness Book of Records. Deze Britse ‘Rocket Man’ is de snelst-vliegende persoon in een door jets aangedreven pak.

De bewegingen worden geheel gecontroleerd door het lichaam, niet door een besturingseenheid. Dus onderweg niet even achter je oor krabben of whatsappen, laat die smartphone maar thuis. Dat is overigens altíjd gezond….

Zwervend op het internet week 2017-46

Sint Maarten, dat onlangs door een orkaan werd getroffen, heeft een luchthaven met een korte baan. Aan de ene zijde grenst deze aan Maho Beach. Het is voor sommige toeristen een sensationele attractie om aan het hek gekluisterd de zogenaamde jet blast te ondergaan. Helemaal zonder gevaar is dit echter niet. En ik zou zeker eerst mijn contactlenzen uitdoen...

Zwervend op het internet week 2017-45

'Nightvision' is een film over de schittering en de diversiteit van de architectuur in heel Europa:

Zwervend op het internet week 2017-44

Indruk proberen te maken op een fraaie juffrouw door middel van een gele Lamborghini? Jaja, leuk geprobeerd…

Zwervend op het internet week 2017-43

De beroepsvlieger Paul Nurkkala vliegt zijn drone rond, in en onder een rijdende trein. Ach, ‘t is maar plastic… De drone dan.

Zwervend op het internet week 2017-42

Het kan altijd gekker. Een bijzondere poppenspeelster, Anne Klinge. Tja. Beetje ongewoon. Maar wel erg leuk!

Zwervend op het internet week 2017-41

Een van de grootste militaire transporttoestellen ter wereld.

Zwervend op het internet week 2017-40

De Japanse illusionist Cyril Takayama verbaast zijn publiek in The World Greatest Cabaret, ongelooflijk…

Zwervend op het internet week 2017-39

Een mooie filmische weergave, de trailer van Blue Planet II 2018. Met tekst van David Attenborough en muziek van Hans Zimmer en Radiohead.

Zwervend op het internet week 2017-38

Illusionist Mat Franco schenkt zes verschillende dranken uit één melkpak. Een truc? Wel, kijk maar goed.

Zwervend op het internet week 2017-37

Vandaag een muzikale aflevering. De spits wordt afgebeten door een melodie die in de zich in de hersenen van velen heeft vastgevreten. De Muppet Show, the original Mnah-Mnah (1969).

Zwervend op het internet week 2017-36

Een bijzondere artistieke film van Nicolas Deveaux over giraffen die vanaf een hoogte van 5.80 meter in een wedstrijdbad duiken. Geproduceerd door Cube Creative Productions & Orange, in samenwerking met de televisiezender Arte, de Stad Parijs en het Nationaal Centrum voor Cinematografie.

Zwervend op het internet week 2017-35

De Schotse mentalist Colin Cloud verbaast de jury en het publiek van America’s got Talent…

Zwervend op het internet week 2017-34

Nate Stanfords loterijtruc

Zwervend op het internet week 2017-33

Een Chinese dame werd ineens bekend nadat dit filmpje werd verspreid. Feitelijk hoort zij in het Guiness Book of Records thuis als de snelste geldtelster ter wereld…

Zwervend op het internet week 2017-32

Mac King doet zijn touwtruc. Tja, snap jij het..?

Zwervend op het internet week 2017-31

Mooie beelden vanuit de cockpit gefilmd. Deze beelden laten zien wat vliegers in het dagelijks leven zien vanaf 35.000 voet.

Zwervend op het internet week 2017-30

Taiwanezen behoren tot het slimmere deel der mensheid. Zij laden met twee heftrucks een container op efficiënte manier. De chauffeur mag alleen maar hopen dat er op de losplaats ook twee heftrucks aanwezig zijn…

Zwervend op het internet week 2017-29

Zeer opmerkelijk. Oude computerapparatuur wordt als absoluut obsoleet beschouwd, maar er blijkt toch nog muziek in te zitten:
‘The House of the Rising Sun’, met onder andere:

Zwervend op het internet week 2017-28

Het Armeense KOHAR Symphonie Orkest, bestaande uit 150 musici en een vijftienkoppig dansensemble geven een concert in de hoofdstad Yerevan. Op het plein voor de Opera. Een gigantisch groot orkest, subliem strak werk, goed gearrangeerd, big band jazz geïnspireerd. En dat zomaar op een zomeravond.

Zwervend op het internet week 2017-27

Volgens Lorne Whitehead van het American Journal of Physics: Je hebt maar 29 dominostenen nodig om het Empire State Building omver te gooien. De kracht van mechanica!

Zwervend op het internet week 2017-26

De ‘Mozart Group’: Hoe speel je klassieke muziek met een pingpongbal?

Zwervend op het internet week 2017-25

De Franse vlieger Bruno Vezzoli stak met succes het kanaal over in een vliegend vehikel met kinderwagenwieltjes genaamd Pegasus.
Het vehikel bereikt met een Rotax motor een top van 97 km per uur op de weg. In volle vlucht haalt het geval een snelheid van 80 km per uur met een propeller op de achterzijde. Op 14 juni 2017 startte Vezzoli om 8 uur vanaf een verlaten vliegveld in Ameteuse, gelegen tussen Calais en Boulogne-sur-Mer. Vijftig minuten later landde hij in een dorpje vlakbij Dover, East Suddal. De vlucht werd gesponsord door Cartier.

Zwervend op het internet week 2017-24

‘De airbag van een auto kan van een sigarenroker een sigareneter maken.’

Wij hebben allemaal een favoriete manier om het stuur van de wagen vast te houden. Natuurlijk, want wij zijn toch de beste chauffeur ter wereld? Echter, tegenwoordig is de stuurkolom smaller en de meeste wagens zijn voorzien van airbags waardoor je bij een aanrijding je eigen knuisten met een forse klap in het fraaie gelaat krijgt. Deze leerzame video haalt bij de meeste chauffeurs en ook bij de meeste rijschoolhouders, de gevestigde meningen onderuit…

Zwervend op het internet week 2017-23

De Amerikaanse groep Dude Perfect laat een serie zogenaamde trick shots zien met gewone voorwerpen. Alsof het niets is…

Zwervend op het internet week 2017-22

Waarom je als gast op een huwelijksinzegening het nooit in je hoofd moet halen om de perfecte foto te maken (gesubsidieerd door het Rampenfonds)...

Zwervend op het internet week 2017-21

Wally Eastwood, de snelste jongleur ter wereld. Beethoven met vier ballen. Het gaat niet altijd even goed. Maar dan…! Mensen die het niet hebben gezien geloven het niet…