Lea Lund & Erik K

Datum
: 6 januari t/m 18 februari 2018
Locatie
: Oostende BE
toegang tot Oostende: K 'zit' op plaatsnaam bord
foto: © Lea Lund & Erik K
Erik, Oostende, september 2017

De kans is klein, maar reëel: u heeft ze misschien al zien lopen ergens in een stad - New York, Rotterdam, Antwerpen, Brussel, Luxembourg, Lausanne… een fotografe en een dandy met hoed, sigaar of wandelstok: Lea Lund & Erik K. Zij kiezen voor Oostende deze keer. Twee unieke tentoonstellingen op unieke plaatsen in Oostende: in Exposure Value met titel 'Sedamon | Nomades' en in de Nieuwe Gaanderijen met titel 'Ostende, mon Amour'.

Wat begon als compleet toevallige ontmoeting op straat in 2011, bloeit open in een waar liefdesverhaal en evolueert naar een unieke samenwerking. Erik wordt de muze van Lea vanaf het eerste portret dat zij van hem maakt. Sedertdien zijn zij onafscheidelijk. Hij draagt zelf ontworpen hoeden, extravagante, smaakvolle kostuums. Hij is een dandy met een bijzondere elegantie.

Lea neemt Erik mee de straat op, de stad in. Ze dirigeert hem om helemaal op te gaan in de omgeving. Lea heeft een onmiskenbaar oog voor detail: structuren in gebouwen, kunstwerken monumenten, toeval en het licht.

Lea trekt alle registers open: een mix van reportage-, architectuur-, portret- en modefotografie maar “dans un style brut”. Alle foto’s getuigen van een tijdloze schoonheid, goede smaak, liefde en een vleugje humor. Erik is telkens het onderwerp in haar foto, geen object. Het object is de locatie en de setting. Het object is deze keer Oostende.

Erik staand als klassieke Afrikaanse heerser
foto: © Lea Lund & Erik K
Sédamon: Erik, Parijs, april 2017

Primeur voor Oostende

Yvon Poncelet en Kristien Terryn, de twee bezielers van het fotografiehuis Exposure Value in Oostende, ontmoetten Lea Lund en Erik K in de Galerie Pygmaphore in het programma van de Voies Off tijdens het fotofestival 'Les rencontres d’Arles' editie 2016. Een jaarlijkse uitstap die kadert in het zoeken naar originele foto’s voor hun nieuw tentoonstellingsseizoen.

Zij nodigen fotografe en model uit om naar Oostende te komen. Oostende was hen niet onbekend, eerder in 2016 waren ze hier al geweest om beelden te maken. De ‘ziel’ van de stad was hen bijgebleven. In april en mei 2017 waren Lea en Erik 'in residence' in het fotografiehuis Exposure Value om hun tentoonstelling voor te bereiden.

Yvon en Kristien stelden dit project voor aan de cultuurdienst van Oostende. Ook daar is men enthousiast. De Nieuwe Gaanderijen op de Zeedijk worden voorgesteld als extra tentoonstellingsruimte. een mooie plaats om de foto's te tonen aan een breed publiek. In de Gaanderijen zullen de foto's komen die fotografe en model in Oostende hebben gemaakt.

K als standbeeld op de Maashaven
foto: © Lea Lund & Erik K
Erik, Maashaven, Rotterdam, april 2016

In Exposure Value komen de 'best off' van hun reeks 'Nomades': de beelden in andere steden. Daarnaast zullen er beelden te zien zijn uit de reeks 'Sédamon': studiowerk: een andere kaap in hun artistiek parcours. Erik is niet langer de nomade. Hij is een icoon geworden. Tijdloos, volmaakt, verheven, ondoorgrondelijk...bijna niet meer mens.

Locaties

N
Nieuwe Gaanderijen
dagelijks
gratis
E
tussen Parijsstraat en Koninginnelaan
A
Zeedijk
P
8400 Oostende
L
België
+32-59 562 016
www.oostende.be/cultuur
www.oostende.be/rssout.aspx?cat=N
Google Maps
N
Exposure Value | Fotografiehuis Yvon Poncelet
6 januari: 14.00-22.00 uur
za - zo 14.00-19.00 uur
(tijdens tentoonstellingen)
gratis
A
Jules Peurquaetstraat 82
P
8400 Oostende
L
België
+32-59 704 913
contact Exposure Value
www.yvon.be
www.facebook.com/Exposure-Value-631656996883669
Google Maps
Naar het expositie overzicht.

Advertentie

Het nieuwe richtprijzenboekje 2018 komt in januari uit!

Het richtprijzenboekje dient behalve voor prijsindicatie ook als richtlijn in gerechtelijke procedures bij toewijzing van honoraria en schadevergoedingen bij geschillen. De richtprijzen zijn gebaseerd op onderzoek naar het prijspeil voor publicatie en productie. Bij de prijsberekening worden behalve resultaten van binnenlands onderzoek ook de prijzen van (EU) beheersmaatschappijen zoals het Belgische Sofam meegenomen. Omdat een prijs afhankelijk is van de ervaring, uitrusting en specialisatie van de fotograaf moeten deze prijzen als een gemiddelde worden beschouwd voor hetgeen door afnemers voor fotografie moet worden betaald. Verder bevat dit herziene werkje een link naar de Algemene Voorwaarden Dupho, informatie over licenties, ISO-normen, IPTC metadata en aanlevering van digitale beeldbestanden. Niet alleen voor de fotograaf van nut, maar ook voor de beeldinkoper.

Klik hier voor meer informatie of om het boekje te bestellen.

view counter