Love Child

Mascha Jansen

Datum
: 8 november 2017 t/m 1 februari 2018
Locatie
: Amsterdam NL
meisje dat ogen afveegt en wegkijkt
foto: © Mascha Jansen

Love Child is een fotoproject van documentair fotograaf Mascha Jansen en gaat over een kwetsbaar en persoonlijk onderwerp: het hebben van een (onvervulde) kinderwens. Love Child vloeit voort uit haar fotoproject over de zoektocht naar ware liefde: Mr. Right.

Wat overkomt je wanneer je niet op tijd je grote liefde vindt maar toch kinderen wilt? Wat als je wel een partner hebt gevonden, maar die wil geen kinderen (meer)? Of wanneer je als homoseksueel toe bent aan het ouderschap? Tegenwoordig zijn er steeds meer (technische) mogelijkheden voor singles en homoseksuele koppels om toch ouders te worden. Mascha Jansens fotoproject is in zekere zin een pleidooi om alle opties tijdig goed te onderzoeken.

Love Child bestaat uit drie beeldende verhaallijnen.

Elk onderdeel wordt benaderd met een eigen, bij het onderwerp passende stijl;

Zowel de Belgische psychiater en schrijver Dirk De Wachter als filosoof Marleen Moors zorgen voor tekstuele bijdragen en delen hun inzichten over wat kinderloosheid met mensen doet en waarom het vaak een ondergeschoven kindje is in de psychologie en onze maatschappij.

Mascha Jansen is sinds 2013 freelance fotograaf en werkt aan langlopende fotoprojecten in samenwerking met schrijvers, dichters, wetenschappers en filosofen. Ze heeft een grote nieuwsgierigheid naar menselijk gedrag, vooral naar de zoektocht van de mens naar liefde en geluk. In haar werk liggen onderwerpen uit haar privéleven ten grondslag die ze vertaalt naar universele thematiek.

Fotografie: Mascha Jansen
Vormgeving: Sybren Kuiper
Teksten: Paulien Bakker, Marleen Moors en Dirk de Wachter
Eindredactie: Nicole van den Bosch

Locatie

N
Openbare Bibliotheek Amsterdam Cinétol
ma 14.00-17.30 uur
di - wo 09.30-17.30 uur
do 14.00-17.30 uur
vr 09.30-17.30 uur
za 11.00-17.00 uur
gratis
A
Tolstraat 160
P
1074 VM Amsterdam
L
Nederland
+31-20 662 31 84
contact Bibliotheek Cinétol
www.oba.nl
www.twitter.com/OBamsterdam
facebook.com/obamsterdam
instagram.com/obamsterdam
Google Maps

Advertentie

Hier kan uw advertentie staan

view counter