Mystic Lights, mossen in een ander daglicht

Ronald Peeters

Datum
: 19 januari t/m 30 april 2018
Locatie
: Nijmegen NL
macro opname van mossen
foto: © Ronald Peeters
Tuscan microcosmos

Wanneer je de expositie Mystic Lights bekijkt, is misschien wel het meest verrassend dat mossen als een rode draad in alle beelden terugkomen. De foto’s zijn gemaakt in natuurgebieden in Noord-Brabant. De ware grootte van de beelden is ongeveer 6x4 cm.

Mystic Lights ontvouwt een wereld die voor ons niet direct waarneembaar is. In deze wereld, waar het kleine de schoonheid van het grootse mag raken, spelen mossen de rol van natuurlijke figuranten.

Een tweede rode draad in Mystic Lights vormt mijn fascinatie voor licht. Ik maak je deelgenoot van het spel van lichtbewegingen in water, van kleurrijke spiegelingen, twinkelende dauwdruppels en schitterend ijs, van verrassende reflecties en magische landschappen.

Mystic Lights nodigt uit om vanuit innerlijke stilte naar Moeder Natuur te kijken. Moge verwondering hierbij je reisgenoot zijn.

Bij de expositie is meestal ook het klankbeeld Betovering te zien zijn. Fotografische sfeerbeelden van mossen vloeien in elkaar over en zijn verweven met gedichten en kleurrijke muziek.

Zacht als een dekentje
verend mos
wonderlijke wereld
in het hart van het bos

Mystic Lights omvat 12 fotokunstwerken. RTV-Baarn heeft een prachtige uitzending verzorgd over Mystic Lights.

leveninverwondering.com

Ook te zien

Den Haag: 1 okt - 31 dec

Locatie

N
De Bastei
ma - zo en feestdagen 10.00-17.00 uur
gesloten: 1e kerstdag, nieuwjaarsdag , 1e paasdag en Vierdaagse-vrijdag
A
Gerard Noodtstraat 121
P
6511 ST Nijmegen
L
Nederland
+31-24 329 70 70
contact De Bastei
www.debastei.nl
twitter.com/debastei
www.facebook.com/DeBastei024
Google Maps

advertentie

Dagcursus colormanagement

volgens ISO 12646:2008 en ISO 3664:2009

In Europa wordt het meer en meer noodzakelijk voor fotografen volgens de recente normen te werken, zowel voor de toelevering aan de grafische industrie als ook aan digitale (multi)media.

In de cursus worden ook andere aspecten behandeld die van invloed zijn op het communicatieve beeld: De menselijke perceptie en de kleurbeleving, hoe de zintuigen op her verkeerde been kunnen worden gezet, de interactie tussen kleur en menselijk gedrag.

ImageLink

Datacommunicatie & Uitgeefprojekten

Telefoon: +31 24 397 08 11
www.jurnijkerk.com/colormanagement.html

view counter