Part and Whole

Theo Simpson


Datum
: 19 januari t/m 1 april 2018
Locatie
: Amsterdam NL
2 foto's met tandraderen
foto: © Theo Simpson

Het werk van Theo Simpson valt op door een unieke beeldtaal waarin fotografie gecombineerd wordt met andere vormen van materiele expressie zoals sculptuur en site-specific werk. Zijn directe omgeving van Noord-Engeland vormt het vertrekpunt voor zijn conceptuele kunstwerken, waarin hij reflecteert op de relaties tussen ideologieën, economieën, industrieën en landschappen.

Simpson maakt gebruik van materialen, bewerkingsprocessen en technologieën uit het heden en verleden als een manier om tot nieuwe mogelijkheden van betekenis en alternatieve manieren van expressie te komen. Dit combineert hij met archiefmateriaal van verschillende tijden en oorsprong dat hij fanatiek verzamelt, zoals instructiefoto’s uit technische handleidingen en naslagwerken, advertenties, kleurenkaarten, informatiebladen en ander gevonden beeldmateriaal.

In zijn werk creëert Simpson een dialoog tussen heden en verleden, waarin hij persoonlijke en culturele mythes, dromen, verliezen en beloftes die refereren aan het industriële verleden van zijn omgeving heroverweegt en nieuwe dialogen opent. Zijn tentoonstelling Part and Whole toont een selectie van zijn meest recente werk, waaronder een aantal in Foam voor het eerst te zien zullen zijn.

Theo Simpson

Theo Simpson (geb. 1986) woont en werkt in het noorden van Engeland en studeerde fotografie aan de Sheffield Institute of Arts. Hij nam recentelijk deel aan de groepstentoonstelling A Green and Pleasant Land in Towner Art Gallery, Eastbourne en had in februari 2017 zijn solotentoonstelling The land of the day before bij Webber Gallery, Londen. Zijn werk is o.a. opgenomen in Shooting Space: Architecture in Contemporary Photography (Phaidon 2015), Mas Context en Photoworks. Zijn werk bevindt zich in verschillende publieke collecties, waaronder in de V&A National Art Library, Fotomuseum Winterthur, het Royal Institute of British Architects en de Tate Artists’ Book Library. Zijn werk is ook opgenomen in het komende nummer van Foam Magazine #49: Back to the Future. Theo Simpson wordt vertegenwoordigd door Webber Gallery, Londen.

Tijdens Unseen Photo Fair 2017 werd Theo Simpson door een internationale commissie van curatoren geselecteerd voor het Outset | Unseen Exhibition Fund. Zijn tentoonstelling in Foam is het resultaat.

Met speciale dank aan Webber Gallery, Londen.

Locatie

N
Foam 3h
dagelijks 10.00–18.00 uur
do - vr 10.00-21.00 uur
A
Keizersgracht 609
P
1017 DS Amsterdam
L
Nederland
+31-20 551 65 00
contact Foam
www.foam.org
www.facebook.com/FoamAmsterdam
twitter.com/foam_amsterdam
instagram.com/foam_amsterdam
www.kunstkoop.nl
Google Maps

advertentie

Logo PhotoNmagazine.eu
 

wekelijks in de mailbox?

Met nieuwe artikelen, column's, nieuws, exposities en activiteiten?

Klik hier om u aan te melden.

view counter