Pop

Brian Griffin

Datum
: 9 december 2017 t/m 28 januari 2018
Locatie
: Groningen NL
met de hand aren snijdende, oogstende, boer
foto: © Brian Griffin
A Broken Frame
Depeche Mode 1982

Ian Dury, The Clash, Depeche Mode, Echo & the Bunnymen, Iggy Pop, Kate Bush, The Specials, Siouxsie and the Banshees, Elvis Costello en ontelbaar veel andere sterren: allemaal verschenen ze voor de lens van Brian Griffin, een van de meest invloedrijke popfotografen van onze tijd.

Griffin (Birmingham, 1948) wilde modefotograaf worden, maar toen hij eind jaren zeventig zijn portfolio aan het legendarische Stiff Records liet zien, kon hij direct aan de slag. In de decennia die volgden, groeide hij met zijn experimentele en surrealistische stijl uit tot dé visuele verhalenverteller van de New wave-, postpunk- en New romantic-beweging. In zijn boek ‘POP’, dat in november 2017 verscheen, heeft de Engelse fotograaf een compilatie van zijn mooiste werk samengebracht: meer dan 160 album- en singlehoezen, posters en persfoto’s van ruim 100 bands en artiesten. Een groot deel ervan werd niet eerder gepubliceerd.

De Noorderlicht Fotogalerie toont werk uit de collectie van Brian Griffin - met veel aandacht voor beeld uit het boek ‘POP’ - en een selectie van zijn korte films en muziekvideo’s.

Noorderlicht | Huis van de Fotografie brengt een aantal 'Special Edition Prints' uit van het werk van Brian Griffin. Deze zijn exclusief te koop in de Noorderlicht Fotogalerie.

Locatie

N
Noorderlicht Fotogalerie
wo - zo 12.00-18.00 uur
gratis
A
Akerkhof 12
P
9711 JB Groningen
L
Nederland
+31-50 318 22 27
contact Noorderlicht Fotogalerie
www.noorderlicht.com
twitter.com/Noorderlicht_NL
www.facebook.com/NoorderlichtPhotography
Google Maps

advertentie

Logo PhotoNmagazine.eu
 

wekelijks in de mailbox?

Met nieuwe artikelen, column's, nieuws, exposities en activiteiten?

Klik hier om u aan te melden.

view counter