Raymond Rutting

Datum
: 20 december 2017 t/m 2 maart 2018
Locatie
: Tilburg NL
man met hoed kijkt door zijn raam, voorzien van smeedwerk
foto: © Raymond Rutting
Guatemala

Raymond Rutting is misschien wel de bekendste fotojournalist van Nederland. Hij versloeg tijdens zijn lange carrière talloze onderwerpen – van de val van het Roemeense communisme en de conflicten in Afghanistan en Irak tot internationale sportevenementen en veel binnenlands nieuws. Voor National Geographic Traveler maakte hij een prachtige reisreportage over Guatemala.

Raymond Rutting: ‘Snel reageren en midden in je onderwerp staan is wel een kenmerk van mijn fotostijl. Ik wil mensen centraal in de foto, en de compositie en kleuren moeten een mooie balans vormen voor de ideale reisfoto met een journalistieke inslag. Guatemala leent zich goed voor zulke fotografie. Kleurrijke en vooral heel aardige mensen die er over het algemeen totaal geen probleem van maken als ze worden gefotografeerd. Mijn 17-35mm groothoek kon ik volop gebruiken, en hiermee kon ik bijna onder de huid van de geportretteerden kruipen. Doortastendheid, charme en overwicht: die probeer ik altijd in te zetten om een foto te maken zonder respect te verliezen voor het onderwerp. Dat is mijn recept.’

Raymond Rutting
Raymond Rutting

Indrukwekkend oeuvre

Fotojournalist Raymond Rutting (1962) viel met zijn werk veelvuldig in de prijzen. Zo werd hij op basis van zijn oeuvre uitgeroepen tot Fotograaf van het Jaar 1997 en 2004 en won hij tientallen prijzen in de wedstrijd om de Zilveren Camera. Een jaar later volgde een onderscheiding als Officier in de Orde van Oranje Nassau voor zijn gehele oeuvre.

In 2005 richtte hij de Art of News Foundation op, waarbij projecten in o.a. Afrika worden ondersteund. Rutting heeft ook vele museale exposities op zijn naam staan. De laatste jaren is hij ook actief in de commerciële fotografie.

Opening

Op woensdag 20 december om 19:00 uur wordt de expositie feestelijk geopend en is iedereen van harte welkom. Raymond Rutting zal vertellen over zijn reis naar Guatamala en daarna, samen met Nol Havens, optreden met live muziek.

www.raymondrutting.com

Locatie

N
Duvelhok
ma - vr 10.00-17.00 uur
A
St. Josephstraat 133
P
5017 GG Tilburg
L
Nederland
+31-13-822 85 88
contact Het Duvelhok
www.duvelhok.com
Google Maps
view counter