Raza Umana
Een tentoonstelling met 700 gezichten

Oliviero Toscani


Datum
: 11 januari t/m 1 april 2018
Locatie
: Luik BE
portret van een oude man
foto: © Oliviero Toscani

Na 4 dagen shooting in La Cité Miroir in mei 2017 heeft Oliviero Toscani 500 deelnemers uit Luik en de omgeving geportretteerd. Dit resulteerde in een eindeloze portret galerie, om oog in oog te bekijken. Ontdek exclusief de gezichten van de mensen die hebben deelgenomen in combinatie met portretten die de fotograaf overal ter wereld heeft genomen.

In de jaren 90 overwint het fotografisch werk van Oliviero Toscani, in opdracht van het modemerk Benetton, de wereld. Zijn foto's zijn controversieel, choquerend en laten niemand onverschillig. Met RAZZA UMANA, een artistiek, cultureel en antropologisch project, reizen Toscani en zijn team de wereld af op zoek naar gezichten. De foto's en video's zijn het onderwerp van publicaties en reizende tentoonstellingen.

Het gezicht van de mensheid vatten

Oliviero Toscani heeft duizenden mensen gefotografeerd in heel de wereld om het gezicht van de mensheid te vatten. "Iedereen is uniek": RAZZA UMANA viert de diversiteit in een wereld waar we, al te vaak, bang zijn van het onbekende. "Future is humanity", zegt Toscani. "We zijn allemaal anders maar horen allemaal tot hetzelfde ras, het "razza umana". De tentoonstelling toont onze bijzonderheden en kenmerken, en leert onze verschillende begrijpen. Oliviero Toscani en zijn team bezoeken steden, dorpen, installeren hun fotostudio's op elke plek. Na Thailand, Polen, Colombia, Mexico, Guatemala, Zwitserland, Japan, Israël, Namibië en zijn geliefde Italië, heeft  Oliviero Toscani deze bijzondere ervaring verdergezet in België, in La Cité Miroir in Luik.
U kan zijn werk ontdekken op www.razzaumana.it.

Het toegangsbewijs geeft ook toegang tot de tentoonstelling «Incursies in een verklaring», rond de 70e verjaardag van de Verklaring van de Rechten van de Mens.

portret van een oude man
foto: © Oliviero Toscani

Locatie

N
La Cité Miroir
Z
Espace Georges Truffaut
ma - vr 09.00–18.00 uur
za - zo 10.00–18.00 uur
gratis
A
Place Xavier Neujean 22
P
4000 Luik
L
België
+32-4 230 70 50
contact La Cité Miroir
www.citemiroir.be
www.facebook.com/La-Cité-Miroir-537139923030169
twitter.com/citemiroir/www.instagram.com/citemiroir
Google Maps

Advertentie

Het nieuwe richtprijzenboekje 2018 komt in januari uit!

Het richtprijzenboekje dient behalve voor prijsindicatie ook als richtlijn in gerechtelijke procedures bij toewijzing van honoraria en schadevergoedingen bij geschillen. De richtprijzen zijn gebaseerd op onderzoek naar het prijspeil voor publicatie en productie. Bij de prijsberekening worden behalve resultaten van binnenlands onderzoek ook de prijzen van (EU) beheersmaatschappijen zoals het Belgische Sofam meegenomen. Omdat een prijs afhankelijk is van de ervaring, uitrusting en specialisatie van de fotograaf moeten deze prijzen als een gemiddelde worden beschouwd voor hetgeen door afnemers voor fotografie moet worden betaald. Verder bevat dit herziene werkje een link naar de Algemene Voorwaarden Dupho, informatie over licenties, ISO-normen, IPTC metadata en aanlevering van digitale beeldbestanden. Niet alleen voor de fotograaf van nut, maar ook voor de beeldinkoper.

Klik hier voor meer informatie of om het boekje te bestellen.

view counter