Sony topman voorspelt: Nikon en Canon verleggen focus op full-frame mirrorless binnen een jaar

logo SonyOp de CP+, de Japanse wereld premiere show voor camera en imaging, gehouden van 1-4 maart 2018 in Pacifico Yokohama, mocht er een stevige uitspraak worden genoteerd. Sony's Senior General Manager van de Digital Imaging Business Group, Kenji Tanaka, deed daar een interessante voorspelling. Kort maar bondig.

Kenji Tanaka
Kenji Tanaka

Kenji Tanaka: “Een van de redenen dat bedrijven zoals Sigma en Tamron objectieven maken voor de Sony FE is dat deze een toekomst verwachten waarin full-frame mirrorless is de norm wordt. En hoelang zou dit kunnen duren?

Het is slechts mijn persoonlijke mening, maar ik denk dat dat u wellicht volgend jaar op CP+ de full-frame mirrorless camera's van Canon en Nikon ziet. Ik denk dat tegen deze tijd Canon en Nikon actief zullen deelnemen aan deze markt.

Wanneer u naar onze technologieën kijkt ziet u dat alle gegevens, zoals ook oogfocus, gegenereerd worden door de beeldsensor. In DSLR's komen de gegevens echter vanaf verschillende sensoren, dat kost extra tijd. In mijn ogen is dit uiterst merkwaardig, de belangrijkste beeldvormende sensor wordt namelijk bij de DSLR 90% van de tijd geblokkeerd door de spiegel, de sensor is gedurende deze periode uitgeschakeld, volledig blind.

De beeldvormende sensor is juist een zeer belangrijke dataleverancier. Dus wanneer je camera's gaat ontwikkelen die beter in staat zijn het moment te vangen, snel reageren, denk ik dat het voor de hand ligt dat de makers spiegelloze technieken zullen ontwikkelen. Wanneer? Eerlijk gezegd, binnen een jaar.”

Op zich is dit een volkomen logisch, maar erg oud verhaal. Tenslotte hadden wij in het analoge tijdperk hier al mee te maken. De tijdvertraging ven de spiegelreflex ten opzichte van de meetzoekercamera en de twee-oog reflex. Vertragingen van 1/8 tot 1/15 seconde. En dat is, zeker in de moderne sport, een eeuwigheid...

Klik hier voor meer vaknieuws.

advertentie

Dagcursus colormanagement

volgens ISO 12646:2008 en ISO 3664:2009

In Europa wordt het meer en meer noodzakelijk voor fotografen volgens de recente normen te werken, zowel voor de toelevering aan de grafische industrie als ook aan digitale (multi)media.

In de cursus worden ook andere aspecten behandeld die van invloed zijn op het communicatieve beeld: De menselijke perceptie en de kleurbeleving, hoe de zintuigen op her verkeerde been kunnen worden gezet, de interactie tussen kleur en menselijk gedrag.

ImageLink

Datacommunicatie & Uitgeefprojekten

Telefoon: +31 24 397 08 11
imagelink.photonmagazine.eu/dagcursus-colormanagement

view counter