Het Vak

Zwervend op het internet week 2017-20

Elon Musk is en blijft een dromer. Ook dit is een aardig idee om het fileprobleem op te lossen. Alleen, wat wanneer er een ondergrondse file ontstaat..? En dan zal degene die achter je rijdt niet zien wat er gebeurt, jij zakt de grond in en krijgt 'm niet achterop maar op je dak.
www.flixxy.com/elon-musk-goes-underground-to-solve-traffic-jams.htm

Pratend over cirkels… Een simpele techniek om cirkels uit de vrije hand te tekenen.
www.flixxy.com/how-to-draw-a-perfect-circle.htm

Vakmanschap. Murano, gelegen in de buurt van Venetië, is al vanaf de 6e eeuw een centrum van handel. Men vindt er ook glasblazers en vormgevers in glas, in trek bij toeristen. Deze man maakt een paard in luttele minuten…
www.flixxy.com/venice-murano-glass-blower-makes-horse-figurine-in-2-minutes.htm?utm_source=4

Kijk hoe een veer en een bowlingbal met exact dezelfde snelheid vallen in de grootste vacuumruimte ter wereld. Hieruit kun je leren, een parachute in een ruimtevaartuig heeft weinig zin…
www.flixxy.com/what-falls-faster-a-feather-or-a-bowling-ball.htm?utm_source=4

De Tesla model S verkreeg op deze wijze het Euro NCAP 5 sterren veiligheidscertificaat. Geruststellend, dat wel. Maar doodzonde...

https://www.youtube.com/watch?v=7uhhYKJWEBw

Nieuwe versie Video Pro X met Color Grading en effecten voor professionele filmmakers

16-05-2017

MAGIX publiceert de nieuwe versie van de krachtige videomontagesoftware Video Pro X. Met een ongeëvenaarde reeks innovatieve features biedt Video Pro X al lange tijd de meest aantrekkelijke keuze in zijn prijsklasse voor videoliefhebbers met hoge verwachtingen. Van 10-bit-HEVC-De/scoring via professionele Color Grading en 360-gradenbewerking tot nauwkeurige audiomastering, biedt de nieuwe versie krachtige tools voor resultaten in broadcast-kwaliteit. Daarbij garanderen te schalen proxymontage, previewrendering en hardwareversnelling een realtime-videobewerking en in HD, 4K en 360 graden.

De geïntegreerde 16-bit Deep Color verwerking van Video Pro X biedt veel speelruimte en meer details in kleurcorrecties gedurende de totale Color Grading-workflow - inclusief echte kleurruimtehantering voor broadcastkwaliteit bij 4:4 4 kleurensampling. De verwerking van het materiaal in ware kleuren wordt uitgevoerd door nauwkeurige meetinstrumenten zoals Vectorscope, Waveform-monitor, Histogram en RGB-parade. Het ondersteunt alle gangbare formaten uit de professionele & consumentsegmenten zoals ProRes, HEVC 10-bit AVC en MPEG-2.

Video PRO X

Dankzij nieuwe ondersteuning voor Lookup-tabellen (LUT) in Video Pro X kunnen flat-opnamen met LUT's van de camerafabrikant worden aangepast of filmische effect-LUT's voor specifieke filmlooks worden geladen. Lookuptabellen slaan Color Grading-informatie op, kunnen eenvoudig worden geïmporteerd en direct worden gebruikt of individueel zelf worden gegenereerd en opgeslagen.

De nieuwe versie ondersteunt een breed scala van formaten en camera's uit de professionele en de consumentensector, zoals H.264 en HEVC/H.265 of ook professionele formaten zoals ProRes AVC-Intra en DVCPRO die worden geïmporteerd via de multiformaattijdlijn en kunnen worden aangepast zonder conversie.

Geïntegreerde tagging en logging functie van metadata zorgt voor een overzicht van alle media en takes. Tenslotte biedt Video Pro X professionele authoring-functies voor het maken van uw eigen dvd's en Blu-ray discs. Daarnaast is er een verscheidenheid van geanimeerde sjablonen voor menu's beschikbaar en de mogelijkheid om individueel eigen sjablonen te maken.

Nauwkeurige gereedschappen voor audiorestauratie, geluid mixen, tv-conforme volume-aanpassingen volgens EBU R128 normen en uitgebreide plug-ins voor de mastering worden ook door Video Pro X aangeboden en laten een professionele geluidsbewerking in de post-productie toe. Dankzij ondersteuning van de VST2-standaard is Video Pro X op elk gewenst moment met plug-ins voor de audioproductie uit te breiden. Na het mengen wordt het geluid van de video via het masterkanaal met de Mastering Suite - met inbegrip van 5.1 Surround Sound - afgerond. Audiosporen kunnen afzonderlijk worden geëxporteerd op de harde schijf of met behulp van de interface (EDL) naar DAW's of externe audio-editors worden doorgegeven.

Professioneel effectdesign

Video Pro X biedt een aantal GPU-geoptimaliseerde video-effecten om creatief producties te bewerken. Vooral nieuwe effecten uit de professionele sector vallen op - met de functies broadcastkleur, grijstrapcorrectie, LAB-matching en ruis- en vervagingsmaskereffecten wordt videomateriaal aangepast tot broadcast-ready-niveau. Met maskers kunnen effecten alleen op afzonderlijke gebieden van het beeld worden toegepast of met het professionele volgen van objecten kunnen media zelf aan zich bewegende elementen worden gehecht. Andere highlights ontstaan dankzij een groot aantal aftitelingen, tekstinvoer, titelsjablonen of animaties voor reisroutes en intro's en outro's.

De nieuwe versie van Video Pro X is vanaf nu voor € 399,99 online en in de winkel verkrijgbaar.

www.magix.com

Daniel Mirer: Special Limited Edition Collectors Print


foto: © Daniel Mirer

Gallery Vassie is delighted to announce a fantastic opportunity for you to purchase a limited edition signed photograph by American photographer Daniel Mirer from our "Indifferent West" exhibition, at a very affordable price.

This is a C-Type photograph, 8 x 8" (c.20 x20cm) image size, limited to an edition of 35. Each image is signed, titled and numbered by Daniel Mirer in ink verso.

This Special Edition Collectors Print is completely exclusive to Gallery Vassie as part of Gallery Vassie's 'Collectors Print Series'.

We believe that this is the perfect opportunity to own an exclusive photograph by renowned photographer Daniel Mirer.

Whether you are already an established art collector or someone who is just beginning to collect, this photograph would be a great addition to any collection, at this unique price of € 350.00 (unframed, including tax).

Do come and see this exceptional photograph at our "Indifferent West" exhibition, which runs until 27th May at Langestraat 47, Amsterdam.

Please do not hesitate to contact us for any additional information, if you'd like to book an appointment to see the photograph in person, or if you'd like to see any other of the beautiful pieces that are included in Gallery Vassie's 'Collector's Print Series' - including Christopher Bucklow, Willy Rizzo, Matthew Murray and Michelle Sank.

We are open from Tuesday to Friday 12.00 - 18.00, Saturday from 13.00 - 18.00 and by appointment, at a time that is convenient to you.

Meer informatie: info@galleryvassie.com.

Zwervend op het internet week 2017-19

Hoe flikt deze dame dit? Illusioniste en yoga instructrice Josephine Lee doet ‘enge’ dingen.
www.flixxy.com/magic-by-josephine-lee-britains-got-talent-2017.htm

Tyler McCaul op de fiets: gewoon lekker licht trappen ontspant de menselijke geest. Wel even een gaas en een zakje gips meenemen...
www.flixxy.com/the-most-amazing-mountain-biking-you-ll-ever-see.htm

Een intelligente diersoort die zich op creatieve wijze weet aan te passen: de dolfijn. Hier dolfijnen die een nieuwe tactiek hebben ontwikkeld, aquaplaning. Een manier om vis die zich terugtrekken in het ondiepe water bij het strand tóch te kunnen vangen. Het is te hopen dat ze ook niet leren hoe portretten te maken, dit betekent voor de fotograaf omzetverlies…
www.flixxy.com/hydroplaning-dolphins-catch-fish-in-just-inches-of-water.htm

Je loopt als hond lekker rustig over een landweggetje. Niet bewust van het feit dat er een rally wordt gereden. Hoezo narrow escape? De gelukkigste hond ter wereld...
www.flixxy.com/the-luckiest-dog-in-the-world.htm

Nederlands Fotomuseum: ruim 10.000 dia’s Ed van der Elsken gerestaureerd

2 vrouwen bij een betaaltelefoon in Amsterdam jaren '60
Cuba Avenue 1967
foto: © Ed van der Elsken / Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum meldt:
We hebben een mijlpaal bereikt: na 6 maanden restaureren zijn er al meer dan 10.000 dia's uit het archief van Ed van der Elsken gerestaureerd. Het thema Amsterdam is hiermee afgerond. Er is veel nieuw materiaal gevonden, waaronder de bovenstaande foto gemaakt in de jaren zestig in Amsterdam. Op dit moment zijn onze restauratoren gestart met het thema 'buitenlandse reizen', waaronder zijn reis naar Nepal.

Sinds afgelopen najaar is het Nederlands Fotomuseum bezig met het grootste fotorestauratieproject ooit uitgevoerd in Nederland: de restauratie van de circa 40.000 kleurendia's van fotograaf Ed van der Elsken.

Hier kunt u meer lezen over dit project, waarbij 150 t0t 200 dia’s per dag worden schoongemaakt door de restauratoren Katrin Pietsch en Lénia Oliveira Fernandes.

Rijkswaterstaat: 'Praatpaal verdwijnt 1 juli, neem mobieltje mee'

ANWBer gebruikt de eerste praatpaal; de motor staat er naast
Het begin

10-05-2017

Een belangrijk gegeven wanneer men onderweg is in het verkeer is de communicatie bij pech, ongevallen of andere onprettige dan wel bedreigende zaken. Rijkswaterstaat, de ‘baas’ van de praatpalen, raadt weggebruikers aan op de snelweg een mobiele telefoon mee te nemen voor onderweg. Op 1 juli 2017 worden de bekende gele praatpalen langs de weg officieel buiten gebruik gesteld. Met de gele praatpalen konden gestrande weggebruikers jarenlang hulp oproepen bij pech of andere voorkomende calamiteiten.

In 2013 deelde toenmalig minister van Infrastructuur Melanie Schultz dat de praatpaal mogelijk zou verdwijnen, nu vier jaar later is dat daadwerkelijk het geval. Dit betekent dat men nu mobiel on hulp te krijgen. Echter, Rijkswaterstaat zorgt niet voor gele mobieltjes, zo men geen GSM heeft zal men het toestel zelf aan moeten schaffen.

Op de website van de ANWB kan men lezen: 'Het was 57 jaar de reddingsboei voor automobilisten met pech. De palen zijn door de komst van de mobiele telefoon overbodig geworden’.

In 1960 plaatste de ANWB de eerste tien praatpalen experimenteel langs de Rijksweg 13, de latere A13. Het experiment slaagde, in 1977 was het praatpalennet landelijk dekkend en stonden er 1500 palen langs de weg. Rond het jaar 2000 werden er ongeveer 3500 praatpalen geteld. Het aantal meldingen via de praatpaal, waarvan er in 1999 zo’n 100 meldingen werden geteld nam echter aanzienlijk af, ten gunste van GSM oproepen.

Op dit moment zijn er nog ongeveer 3300 praatpalen. Deze worden op termijn, zoals dat heet, 'duurzaam verwerkt', vertelde een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Een deel komt beschikbaar voor musea die er een willen hebben. Maar ook geïnteresseerden kunnen nu een paal kopen. Leuk voor in de tuin, alleen de Wegenwacht, de brandweer of de politie zullen niet langskomen wanneer men meldt de huissleutel binnen te hebben laten liggen…

Volgens een woordvoerder van de dienst Domeinen Roerende Zaken moeten kopers wel over wat ruimte moeten beschikken: 'Het is geen klein paaltje op een sokkeltje, maar hij gaat diep de grond in', aldus de woordvoerder. Voor de verfraaiing van de huiskamer moet men dus over een gedegen kelder kunnen beschikken…

De praatpaal gaat met pensioen:

Advies ANWB:

Wat te doen bij pech na 1 juli? Het verdwijnen van de praatpalen betekent dat je vanaf deze datum altijd een opgeladen telefoon bij je moet hebben om bij pech hulp in te kunnen roepen. Een powerbank of auto-oplader zijn dan extra handig om standaard in je auto te hebben liggen, mocht de batterij van je telefoon leeg zijn of raken. Zorg daarnaast dat je het nummer van de ANWB Alarmcentrale 088 269 28 88 in je telefoon hebt opgeslagen of download de gratis Wegenwacht app zodat je met één druk op de knop met ons in contact staat en wij ook precies weten waar je staat.

Bron: ANWB

praatpaal waarvan het bovenstuk in een plastic zak zit
Het einde

Personeel Mama Media Groep vraagt faillissement aan

logo mama en zo

9-05-2017

Al eerder berichtten wij over de achterstallige betalingen van d Mama Media Groep. Inmiddels is de uitgeverij overgenomen door de Familytainmentgroup.

De Mama Media Groep heeft titels zoals Fabulous Mama & Family, Fabmama.nl, J/M Ouders en Mama & Zo. Titels die overigens blijk geven van behoorlijke creatieve inspanningen en originaliteit.

Mama & Zo is een aparte BV waarin het personeel is ondergebracht. Tevens wordt van daar uit betaald.

Sinds vorig jaar werden freelancers geconfronteerd met ‘betaaltermijnen’ die opliepen tot ruim een jaar. Maar ook de vaste medewerkers hebben nu te maken met te late loonuitbetalingen, een aantal naar het schijnt zelfs vanaf oktober, waaronder hoofdredacteur van Fabulous Mama & Family Phaedra van Werkhoven. Zij vertrok in november vorig jaar.

Hoewel directeur Alex Stempels aangaf dat er sprake was van wat problemen maar dat er einde 2016 de zaak op orde zou zijn is dit nog steeds niet het geval. Volgens Stempels: “We hebben wat cashflow-problemen. Er zijn nieuwe debiteuren bijgekomen die betalingstermijnen van 90 dagen hanteren. Dat levert een gat op. Als je geld in debiteuren zit en niet bij de bank staat, dan wordt het lastig om mensen te betalen. Ook zijn we de laatste jaren heel snel gegroeid, waardoor onze financiële afdeling ondergesneeuwd is geraakt.”

Wanneer je echter dergelijke opmerkingen met droge ogen maakt is de geloofwaardigheid echter tot het nulpunt gedaald. Bovendien is het een zwetsverhaal, wettelijk gezien is er de verplichting binnen d voorgeschreven termijn te betalen. Dit geldt zelfs voor 'illustere' Mama-bedrijven en haar debiteuren. en natuurlijk ook voor de Mama-bedrijven zelf. Sinds 16 maart 2013 is de nieuwe Wet Betalingstermijnen van kracht. Hierin is vastgelegd dat de wettelijke betalingstermijn factuur tussen zzp’ers, bedrijven en overheid standaard 30 dagen is. Daar mag je door middel van afspraken wel van afwijken. Een minimumtermijn is er niet.

Omdat er geen minimumtermijn voor facturen is mag je vragen de rekening vooruit te voldoen of bijvoorbeeld binnen twee weken te betalen. Dit kan op de factuur worden vermeld. Een betalingstermijn van langer dan 60 dagen is alleen toegestaan als aangetoond kan worden dat dit voor geen van beide partijen nadelig is, wat bij freelancers zeer zeker niet het geval zal zijn. Maar ook bij krap bij kas zijnde uitgeverijen.

Volgens een insider wachten mediabedrijven en reclamebureaus nog op duizenden Euro’s aan onbetaalde facturen. De crediteuren zouden mee hierom geen zaken meer wensen te doen met de uitgever.

Per 1 januari 2017 zou de Mama Media Group worden overgenomen door de Familytainment Group, directeur Ronald Oud weet echter te melden dat ‘de overname ‘nog niet is geformaliseerd’. Omdat een deel van het personeel geen geduld meer kan opbrengen voor de never-ending het-komt-goed-litanie van de CEO’s Ronald Oud en Alex Stempels, vragen zij nu het faillissement aan van de ‘salaris-BV’ Mama & Zo.

De hoorzitting bij de rechtbank Den Haag zou vandaag plaatsvinden.

Naschrift

Zojuist komt er de mededeling binnen dat de rechtbank in Den Haag afgelopen dinsdag na de hoorzitting Mama & Zo BV, onderdeel van de Media Group, in staat van failissement heeft verklaard. Er is een curator aangesteld.

Zwervend op het internet week 2017-18

Twee filmpjes van de Kitty Hawk, een luchtvaartuigje dat zonder brevet kan worden gevlogen. Project van de medeoprichter van Google, Larry Page.
www.flixxy.com/personal-electric-seaplane-by-google-co-founder-larry-page.htm

Met een vierenzestig jaar oude Landrover en stuwdam beklimmen. Richard Hammond waagt het er op. Als die dam het maar houdt ;-) .
De uiteindelijk gemaakte commercial krijgt u er zo maar bij...
www.flixxy.com/climbing-a-dam-in-a-land-rover-top-gear.htm

Met een snelheid van 300 km per uur zou je er mee van Londen naar Parijs kunnen. Eerst aan de laadpaal, daarna de ‘maidenflight’ met verticale start. Van prototype tot wat het uiteindelijk moet worden.
www.flixxy.com/worlds-first-electric-vertical-takeoff-and-landing-jet-maiden-flight.htm

En tot slot hoe een gevaarlijk laagvliegende Russische Sukhoi SU-37 jet het er van af brengt. Met een wel zeer verrassend landing…
www.flixxy.com/extremely-low-flying-su-37-jet.htm

Malware met Apple-certificaat tapt HTTPS-dataverkeer af

03-05-2017

Een nieuwe loot aan de malware-boom doet zich voor als een systeem-update. De beveiligingsfirma Check Point heeft een tot dusver onbekende malware ontdekt waarbij het besturingssysteem bij installatie geen waarschuwing afgeeft. De malware die de naam DOK draagt is namelijk voorzien van een Apple-certificaat en bespionneert het versleutelde https-dataverkeer. Het slachtoffer moet voor de installatie wel het systeemwachtwoord invoeren, aansluitend installeert de malware een nieuw root-certificaat in het systeem dat afluisteren van https-verbindingen mogelijk maakt.

waarschuwingsscherm

De malware wordt in de map /Users/Shared/ geplaatst en blijft na een nieuwe start als Autostart-programma behouden.

Apple zou eergisteren maatregelen hebben genomen en het certificaat te hebben ingetrokken. Op machines waar het kwaad reeds is geschied is de eventuele installatie hiermee echter niet ongedaan gemaakt. Bovendien kan het certificaat ook nog op de machine staan zo lang het niet wordt verwijderd.

Bron: Heise Security