(ver)beeldtaal

Anja Groot Zwaaftink

Datum
: 6 t/m 27 januari 2018
Locatie
: Zwijndrecht NL
3 mannen in gesprek in de schaduw van een pleintje
foto: © Anja Groot Zwaaftink

In het oog springend verschil met haar vorige expositie in 2013 is dat nu op alle foto’s mensen aanwezig zijn, of een directe verwijzing naar de mens. Nog hetzelfde is de grote verscheidenheid aan onderwerpen en het gevoel voor harmonieuze vlakverdeling. Ook werkt ze nog steeds in de vorm van mini series. Reeksen van drie tot vijf foto’s waarin ze haar verbazing, beleving of ervaring verbeeldt in kleine verhalen. Daarbij is schoonheid, ritme, licht en schaduw haar onmiskenbare beeldtaal. De titel van haar expositie (ver)beeldtaal lijkt dan ook een logische verklaring als je naar haar foto’s kijkt.

Anja, woonachtig in Zwijndrecht en sinds 2005 lid van Fotoclub Zwijndrecht, gebruikt het medium fotografie om zich persoonlijk uit te drukken. Haar foto’s laten dan ook veel eerder een objectief- en privé beeld zien dan een subjectief- en publiekbeeld.

Op de expositie neemt Anja ons mee van strak vormgegeven museumzalen tot zonovergoten pittoreske Zuid-Europese straatjes en pleinen. Als het om verbeelding gaat kan je haar werk zo zien: de foto’s uit musea vertegenwoordigen haar gevoel voor schoonheid en orde, foto’s van straatjes en pleinen laten een verlangen zien naar zon en een rustig en overzichtelijk leven. Interpretatie van verbeelding en beeldtaal is een persoonlijke invulling van fotograaf en beschouwer. Kom naar de galerie en deel uw verbeelding met de fotograaf.

Anja is alle zaterdagen van de expositie aanwezig.

z/w gebouw met man staand in een grote doorloop
foto: © Anja Groot Zwaaftink

Locatie

N
Fotogalerie Zwijndrecht
za 11.00-16.00 uur
gratis
E
(hoek Koninginneweg)
A
Rotterdamseweg 126
P
3332 AL Zwijndrecht
L
Nederland
+31-78 619 46 44
www.facebook.com/pages/Fotogalerie-Zwijndrecht/202167113139746
Google Maps

advertentie

Logo PhotoNmagazine.eu
 

wekelijks in de mailbox?

Met nieuwe artikelen, column's, nieuws, exposities en activiteiten?

Klik hier om u aan te melden.

view counter