België, Belgique, Belgien

Dieter Van Caneghem

Datum
: 2 april t/m 10 mei 2018
Locatie
: Menen BE
vrijstaand huis ver van andere bebouwing
foto: © Dieter Van Caneghem

Dieter Van Caneghem (1990°) behaalde in 2013 een Master in de fotografie aan de Hogeschool Sint-Lukas te Brussel. Sindsdien is hij professioneel bezig met fotografie en legt zijn focus op het Belgisch architecturale landschap. In deze context werkte hij reeds verscheidene keren samen met architecten en stedenbouwkundige betreffende onderzoek over de verstedelijking.
Dieter legt binnen zijn werkterrein enerzijds documentair de bestaande surrealistische situaties of wat onze noorderburen ‘Vlaamse toestanden noemen’ vast om deze te presenteren als autonoom werk. Anderzijds sublimeert hij deze situaties via collage technieken. Of het werk dat u van hem aanschouwt tot de eerste of de tweede categorie behoort verwijst hij u graag naar het bijschrift. Naast zijn foto’s maakt Dieter Van Caneghem ook installaties in situ, waarin hij ook hier weer zijn visie op het Belgische architecturale landschap uit.

enkele vrijstaande huizen, hoge mast gezien vanaf weidevelden
foto: © Dieter Van Caneghem

Specifiek voor het Fotografiecircuit Vlaanderen toont Dieter Van Caneghem zijn zoektocht naar de archi-foto van het solitaire rijhuis met zijn twee wachtgevels in het landschap. In deze reeks “België, Belgique, Belgien” toont Van Caneghem ons reële situaties die elk op zich zowel vertrouwd als vervreemdend overkomen. Samen vormen ze een beeld over zijn fascinatie van het “Belgisch” antropocentrisch bodemgebruik.
Deze beeldenreeks toont de permanente zoektocht naar wat een archi-beeld zou kunnen zijn in “België, Belgique, Belgien”.

vrijstaand huis zonder andere bebouwing met electriciteits- en telefoondraden
foto: © Dieter Van Caneghem

Ook te zien

Op datumOp plaats
14 mei - 7 jun: WevelgemAarschot: 12 jun - 29 jun
12 jun - 29 jun: AarschotAartselaar: 3 jul - 7 sep
3 jul - 7 sep: AartselaarWevelgem: 14 mei - 7 jun

Locatie

N
Cultuurcentrum de Steiger Menen
ma - vr 08.30-12.00 en 13.00-17.00 uur
do 10.00-12.00 en 13.00-19.00 uur
za 09.00-12.00 uur
gesloten op feestdagen
A
Waalvest 1
P
8930 Menen
L
België
+32-56 515 891
contact Cultuurcentrum de Steiger Menen
www.ccdesteiger.be
www.facebook.com/desteigermenen
twitter.com/ccdesteiger
www.instagram.com/ccdesteigermenen
Google Maps
view counter