Home-land

Datum
: 13 december 2017 t/m 27 januari 2018
Locatie
: Rotterdam NL
ma met een verrekijker voor de ogen

De internationale tentoonstelling “Home-land” toont werk van 23 fotografen uit binnen- en buitenlan.

“je leeft niet in een land. Je leeft in je thuis-land. Maar wat is dat?”

Thuisland….is dat je vaderland? Als dat zo is, wat is dan het karakter van je vaderland, afgezien van de meestal onware cliché’s? Is je vaderland het land waarin je leeft? Of waarin je geboren bent? met je gemeenschap? Maar hoe zit het dan met andere gemeenschappen in hetzelfde thuis-land? Hoe kijk jij tegen jouw thuis-land aan? Wat zie je? Bevalt het?

De tentoonstelling met meer dan 40 foto’s geeft een beeld van hoe verschillend het begrip thuisland door fotografen kan worden geïnterpreteerd en hoe persoonlijk de invulling ervan is. De kijker krijgt beelden te zien van het Roskilde Festival in Denemarken (van Magnum Lensculture winnaar Jens Juul), Nederland (Otto Snoek), van het Poolse dorp Bieszczady (door Marijke Stroucken en Anna Witkowska), de Povlakte (Paolo Simonazzi) en van het Slowaakse platteland (Jan Nanista). Deze worden getoond naast verschillende verbeeldende interpretaties van autonome fotografen als Mischa Keijser, Alice de Kruijs, Celine Morelisse en vele anderen.

Galerie Sehnsucht biedt betaalbare, autonome fotografie van hoge kwaliteit van fotografen die aan het begin van hun carrière staan: opkomend talent dus.

Opening

13 december, 19.30 uur, door fotograaf en gastconservator Otto Snoek

Locatie

N
Galerie Sehnsucht
wo - za 11.00-17.00 uur
op afspraak
A
Vijverhofstraat 34
P
3032 SN Rotterdam
L
Nederland
+31-6 236 959 65
contact Galerie Sehnsucht
galeriesehnsucht.com
Google Maps
view counter