On the Spot

Inge Reisberman en Jeanine Louise

Datum
: 7 t/m 23 december 2017
Datum
: 3 t/m 13 januari 2018
Locatie
: Hoofddorp NL
overvloedige regenbui in een plas op straat
still: © Inge Reisberman
still uit ‘Downstream’, onderdeel uit triptiek ‘Geef ons heden ons dagelijks brood’
full HD Video, oplage 6, 2015
coll. Museum De Lakenhal, Leiden

Twee kunstenaars die werken in uiteenlopende technieken en media zijn te zien van 7 december tot en met 13 januari 2018 in Galerie De Meerse te Hoofddorp. On the Spot toont videowerken en digitale fotobewerkingen van Inge Reisberman, en installaties en objecten van Jeanine Louise.

Inge Reisberman (Almelo, 1959) is als schilder opgeleid aan de AKI in Enschede. Tegenwoordig bevindt haar werk zich op het gebied van video, video-installaties en fotografie. Haar video-installaties laten zich karakteriseren door een uitgebalanceerde verhouding tussen poëzie en rauwheid, tussen vakmanschap en verbeelding, waarbij inhoud en omgeving op conceptuele en zintuiglijke wijze samenkomen (Museum De Lakenhal). Daarnaast maakt ze, met fotografie als 'onderlegger', autonoom werk in een eigenzinnige vorm van abstractie en figuratie, veelal in series. Werk van Reisberman is vertegenwoordigd in diverse landelijke collecties, waaronder Museum De Lakenhal en Rijksmuseum Twenthe.
www.ingereisberman.nl

Hoewel de huidige series kunstwerken van Jeanine Louise (Haarlem, 1963) van wol of dik katoen zijn gemaakt, staan ze ver af van de textielkunst in traditionele zin. Van jongs af aan is zij gericht op het herkennen van de verborgen esthetiek in vormen in of onconventioneel kijken naar alledaagse zaken die ons omringen. Ze heeft deze tegendraadse benadering tot houding verinnerlijkt in de totstandkoming van haar wand- en vloerinstallaties en objecten. Haar werk is opgenomen in meerdere particuliere collecties.
De werken van Jeanine Louise lijken speels en lichtvoetig, en schijnen in hun uiterlijke presentatie soms te verwijzen naar stromingen in de beeldende kunst zoals abstract-geometrische kunst. Dit klopt maar gedeeltelijk, in de zin dat deze stromingen op de achtergrond mee resoneren.

www.jeaninelouise.nl

Opening

Feestelijke opening: 10 december 2017 16:00 uur - 18:00 uur
Gastcurator: Aart van der Kuijl, freelance curator en kunsthistoricus

Locatie

advertentie

Dagcursus colormanagement

volgens ISO 12646:2008 en ISO 3664:2009

In Europa wordt het meer en meer noodzakelijk voor fotografen volgens de recente normen te werken, zowel voor de toelevering aan de grafische industrie als ook aan digitale (multi)media.

In de cursus worden ook andere aspecten behandeld die van invloed zijn op het communicatieve beeld: De menselijke perceptie en de kleurbeleving, hoe de zintuigen op her verkeerde been kunnen worden gezet, de interactie tussen kleur en menselijk gedrag.

ImageLink

Datacommunicatie & Uitgeefprojekten

Telefoon: +31 24 397 08 11
www.jurnijkerk.com/colormanagement.html

view counter